MatkapojatMatkapojat

Amsterdamin julkinen liikenne kuljettaa helposti ja hauskasti

Amsterdamin julkinen liikenne tekee kaupungissa liikkumisesta helppoa ja hauskaa monipuolisuudellaan. Tässä kaikki tarvittavat tiedot, jotta voit puikkelehtia kaupungissa näppärästi!

Hollannin pääkaupunki Amsterdam on viihdyttävä matkakohde. Kaupunki on sopivan pieni, mutta kuitenkin täynnä mielenkiintoista nähtävää ja tekemistä. Liikkuminen kaupungissa on lisäksi helppoa ja edullista, sillä Amsterdamin julkinen liikenne on todella toimiva. Julkinen liikenne koostuu metrosta, bussista, lautoista ja raitiovaunuista.

Amsterdamin julkisen liikenteen kulkuvälineet

Kuten mainittu, julkinen liikenne Amsterdamissa koostuu lukuisista joukkoliikennevälineistä. Tässä nopea katsaus erilaisiin vaihtoehtoihin kaupungin keskustassa:

Bussi

Bussiin voi hypätä lähes mistä tahansa Amsterdamissa. Busseilla pääsee kätevästi myös hieman kaupungin laitamille ja ne ovat todella edullinen tapa liikkua. Huomioi kuitenkin ettei bussilippua voi maksaa käteisellä itse busseissa, joten lippu kannattaa hankkia etukäteen!

Metro

Amsterdamin julkinen liikenne sisältää myös neljä metrolinjaa. Metrolla on kätevintä liikkua kaupungin laitamille, mutta metro ei ehkä ole kätevin tapa silloin, kun haluat vain liikkua kaupungin keskustassa.

ApolloApollo

Raitiovaunu

Sinivalkoiset raitiovaunut ovat tuttu näky Amsterdamissa. Niillä liikkuminen on kivoin tapa nähdä kaupungin keskustaa. Jos olet kaupungissa lasten kanssa, viihdyttää ratikalla ajelu taatusti kaiken ikäisiä! Matkailijan kannalta tärkeimmät linjat liikkuvat Amsterdamin rautatieasemalta.

Lautat

Lautta on hauska tapa liikkua Amsterdamin keskustassa. Lautta rautatieasemalta Buiksloterwegiin vie sinut esimerkiksi ihastelemaan Amsterdamin suosittuja museoita. Lauttareitit ovat rentouttava tapa ottaa uutta perspektiiviä kaupunkiin!

Amsterdamin julkinen liikenne on edullista

Amsterdamin julkinen liikenne on siis varsin monipuolinen ja kattava. Sen lisäksi matkustaminen julkisissa on varsin edullista. Millaisia erilaisia lippuja on saatavilla ja mitä ne maksavat?


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

OV-chipkaart –matkakortti

Helpoin tapa liikkua Amsterdamin julkisilla on hankkia OV-chipkaart –matkakortti. Tämä on voimassa:

 • Raitiovaunuissa
 • Metroissa
 • Busseissa

Matkakorttiin voi ladata haluamasi määrän rahaa tai erilaisen matkalipun tietylle ajanjaksolle. Tällöin voit huoletta liikkua kortin avulla valitsemasi ajanjakson. Lipun hinnat ovat:

 • 24 tunnin lippu maksaa 8 euroa
 • 72 tunnin lippu maksaa 19 euroa

Lipun voi ostaa asemien yhteydessä olevista lippupalveluautomaateista tai tiskiltä. Huomioi, että raitiovaunuissa ja busseissa ei voi maksaa lippuja käteisellä.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Amsterdam –matkakortti

Vielä edullisempi valinta voi olla Amsterdamin julkisen liikenteen lipun hankinta. Tällä kortilla voit matkata kaikissa julkisissa liikennevälineissä. Matkakortin hinnat ovat:

 • 24h -lippu = 8€
 • 2 päivän -lippu = 13,50€
 • 3 päivän -lippu = 19€
 • 4 päivän -lippu = 24,50€
 • 5 päivän -lippu = 29,50€
 • 6 päivän -lippu = 33,50€
 • 7 päivän -lippu = 36,50€

Osta liput täältä >>

Apollo – Amsterdam

Löydä parhaat lomatarjoukset Amsterdamiin!

Etsi lomatarjouksia

Harkitse myös pyöräilyä Amsterdamissa

Amsterdamin julkinen liikenne on siis varsin kätevää ja edullista, mutta vielä kivempi tapa nähdä kaupunkia on pyöräily. Kaupunkipyörän voi vuokrata läheltä isompia metro- ja juna-asemia sekä lukuisista pyörävuokraamoista. Keltaiset Yellow Bike –pyörät ovat yksi suosituimmista vaihtoehdoista. Varsinkin hyvällä säällä on pyöräily kaupungissa todella mukavaa!

Liikkuminen Amsterdamista muualle Hollantiin

Junayhteydet Amsterdamista ovat kattavat ja voit matkata kaupungin päärautatieasemalta junalla aina Lontooseen saakka! Juna-asema on myös yksi kätevimmistä tavoista matkata Amsterdamin lentokentälle. Juna-asemalta lähtevät myös kaikki keskeisimmät julkisen liikenteen yhteydet metrojen ja raitiovaunujen osalta.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Seikkailemaan Amsterdamiin

Liikkuminen Amsterdamissa ei siis taatusti aiheuta päänvaivaa! Matkaliput on helppo hankkia asemilta ja niille ladattavat matkakortit kuljettavat sinut nähtävyydestä toiseen varsin edullisesti.

Lähde siis nauttimaan Amsterdamista!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti