Amsterdamin nähtävyydet, jotka matkailijan on nähtävä

Lukuisat ihanat Amsterdamin nähtävyydet vain vahvistavat kaupungin suosiota matkakohteena. Miltä kuulostaisi esimerkiksi mielenkiintoiset museot tai viehättävä panimo tuulimyllyssä?

Hollannin pääkaupunki on ollut matkailijoiden suosikkikohteita jo varsin pitkään. Kaupungin rento ja boheemi ilmapiiri vetävät puoleensa, maan kulttuurin ja historian tarjotessa värikästä viihdykettä päiviin. Jos olet suunnittelemassa matkaa kiehtovaan kohteeseen, alla ne tärkeimmät Amsterdamin nähtävyydet ja käyntikohteet.

Parhaat nähtävyydet Amsterdamissa

Kuvankaunis kaupunki tarjoaa runsaasti erilaista tekemistä, nähtävyyksien sisältäessä niin museoita, kauniita ulkoilmakohteita, että kiehtovia kulttuurinähtävyyksiäkin. Tässä neljä suosituinta nähtävyyttä:

Hollannin kansallismuseossa Rijksmuseum

1. Museumpleinin museot

Museumpleinin kaupunginosa tunnetaan nimensä mukaisesti museoista. Pienellä alueella matkailija voi vierailla:

 • Rijksmuseumissa, eli Hollannin kansallismuseossa
 • Van Goghin taidemuseossa
 • Stedelijkin modernintaiteenmuseossa

Museot ovat aukiolla, jossa järjestetään usein erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia. Talvella siellä voi lisäksi luistella kauniilla luistinradalla!

Apollo – Amsterdam

Löydä parhaat lomatarjoukset Amsterdamiin!

Etsi lomatarjouksia

Anne Frankin talo Amsterdamissa

2. Anne Frankin talo

Anne Frankin talon yhteydessä oleva museo ja näyttely ovat pysäyttävimpiä Amsterdamin nähtävyyksiä. Talossa vierailu on ajatuksia herättävä kokemus, joka kannattaa tehdä talon surullisesta historiasta huolimatta. Liput on hyvä hankkia etukäteen, sillä kohde on hyvin suosittu nähtävyys.

Kotisivut: https://www.annefrank.org/en/

ApolloApollo

Amsterdamin Dam-aukio

3. Dam-aukio

Dam-aukiolta löytyy monet vanhimmat Amsterdamin nähtävyydet. Kaupungille tärkeät rakennukset ovat päätyneet juuri tälle alueelle vuosien saatossa, aukion ollessa tärkeä kokoontumispaikka. Esimerkiksi Hollannin kansallismonumentti kohoaa aukion keskellä!

Nieuwe Kerk (Uusi kirkko)

4. Nieuwe Kerk (Uusi kirkko)

Nieuwe Kerk -kirkko toimii nykyisin kulttuuritapahtumien ja uskonnollisten tilaisuuksien keskuksena. Rakennus on Amsterdamin vanhin rakennus, sen arkkitehtuurin ollessa todella kaunista.

Kirkon läheltä löytyy muuten kuuluisa punaisten lyhtyjen alue, joka sekin on kiehtova nähtävyys. Alueeseen kannattaa ehdottomasti tutustua ohjatun kierroksen merkeissä.

Kotisivut: https://www.nieuwekerk.nl/en/

Amsterdamin ihanimmat nähtävyydet kesällä

Koko Amsterdamin kaupunki puhkeaa kukkaan kesäisin. Nähtävyydet kesällä näkee parhaiten vaikkapa vuokraamalla pyörän ja ajelemalla kauniita katuja nähtävyydestä toiseen. Kannattaa lisäksi varata kanaaliristeily, sillä ne ovat jo itsessään ihana elämys.

Tuulimyllyjä löytyy tietenkin melkoisesti Hollannista ja Amsterdamissa niihin on avattu hauskoja nähtävyyksiä. Tuulimyllyssä olevat panimot ovat mukavimmat nähtävyydet kesällä – voit nauttia paikallista mallasjuomaa kauniissa maisemissa!

Kesäisin myös Amsterdamin puistot puhkeavat kukkaan. Ihanimmat puistot ovat:

 • Vondelpark
 • Westerpark
 • Sarphatipark
 • Rembrandtpark
Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Amsterdamin kiehtovimmat nähtävyydet talvella

Talvella kylmiä ilmoja pakoon pääsee juuri Amsterdamin ihaniin museoihin. Muitakin sisätiloja kiehtovine nähtävyyksineen kaupungissa riittää. Lähde vaikkapa katsomaan elokuvia Pathé Tusckinskiin, jota kutsutaan usein maailman kauneimmaksi elokuvateatteriksi. Toinen erityisen kiehtova rakennus niin ulkoa että sisältä on EYE elokuvamuseo.

Viihdyttävimmät nähtävyydet talvella voivat lisäksi kiehtoa ruoka- ja juomakulttuurin merkeissä. Heinekenin panimoilla vierailu on mielenkiintoista ja maistuvaa puuhaa talvella. Suuntaa lisäksi Prinsengrachtilla sijaitsevien ravintoloiden syövereihin lämmittelemään!

Parhaimmat Amsterdamin nähtävyydet lapsille ja nuorille

Lapsia ja nuoria kiehtovia Amsterdamin nähtävyyksiä on myös runsaasti. Maininnan ansaitsevat ehdottomasti:

 • Tropenmuseum, joka tutustuttaa sademetsiin, aavikkoihin ja valtamerien syvyyksiin
 • Amsterdamin eläintarha ja alueella oleva Micropia –museo
 • Nemo -tiedekeskus
 • Alankomaiden merenkulkumuseo

Kannattaa muuten huomioida, että nähtävyydet nuorille ovat usein ilmaisia, varsinkin museoiden osalta. Museoissa järjestetään lisäksi lapsille ja nuorille suunnattua ohjelmaa, joten Amsterdamin museoissa vierailu kannattaa ehdottomasti.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Nähtävyyksiä ja tekemistä läpi vuoden

Amsterdam on siis mainio matkakohde mihin aikaan vuodesta tahansa, sillä nähtävyyksiä Amsterdamissa riittää. Vaikka kaupunkia pidetäänkin monesti boheemina nuortenaikuisten suosikkikohteena, riittää siellä tekemistä lapsille ja nuorillekin. Amsterdamiin voivat siis matkustaa kaikki!

Löydä siis sinulle sopiva lomarako kalenterista ja käy katsastamassa parhaimmat Amsterdamin nähtävyydet!

Amsterdamin nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti