Amsterdamin lentokenttä (AMS) – Historiallinen ja suuri lentokenttä

Amsterdamin lentokenttä on viralliselta nimeltään Schipholin kansainvälinen lentoasema. Lentokenttä on Euroopan kolmanneksi suurin matkustajamääriä vertailtaessa. Kentällä vierailee yli 70 miljoonaa matkailijaa vuosittain, joten kuhinaa kentällä riittää. Schiphol on lisäksi maailman vanhin toiminnassa oleva kansainvälinen lentokenttä.

Tässä kaikki, mitä sinun tulee tietää Amsterdamin lentokentästä.

Terminaalit

Amsterdamin lentokenttä on siitä erikoinen lentokenttä, ettei sillä ole käytössä kuin yksi terminaali. Rakennus on kuitenkin jaettu kolmeen eri halliin, joista lähtee eri lentopiirejä. Lentokentällä on peräti kuusi kiitorataa, joten ei ihme, että sieltä liikennöidään yli 300 kohteeseen.

Koska kaikki toimii niin sanotusti saman katon alla, ei eri hallien välillä liikennöi lentokenttäbussia. Tarvittava vaihtoaika voi siis olla melko pitkä, jos joudut liikkumaan hallista toiseen. Siksi sinun kannattaa varata runsaasti aikaa vaihtoihin ja liikkumiseen paikasta toiseen.

Amsterdamin lentokentän palvelut

Schipholin lentokentän palvelut ovat todella kattavat. Ostokset, ruokailu ja huvitukset onnistuvat kaikki helposti lentokentällä. Kaupat tarjoavat kaikkea perinteistä lentokenttätuotetta ja tavaraa, aina matkamuistoista muotivaatteisiin. Tax free –ostokset onnistuvat myöskin Amsterdamin lentokentällä.

Ravintolat ovat monipuolisia. Löydät perinteisiä pikaruokaravintoloita, mutta myös hieman hienompiakin paikkoja tankata ennen lentoa kotiin tai maailmalle. Kahvilaketjut ovat laadukkaita, joten nappaa mukaasi tuoreita leivonnaisia vaikkapa Amsterdam Bread Co. -kahvilasta.

Amsterdamin lentokenttä tarjoaa myös mahdollisuuden nauttia hieman erikoisemmista palveluista ennen matkaa.

Apollo – Amsterdam

Löydä parhaat lomatarjoukset Amsterdamiin!

Etsi lomatarjouksia

Voit nimittäin:

  • Vierailla taidemuseossa
  • Rentoutua Meditation Centressä
  • Nauttia hoidoista ExpressSpa –kylpylässä
  • Pelata korttia Holland Casinossa

Toki kentältä löytyy myös kaikki perinteiset palvelut autonvuokrauksesta apteekkiin. Tupakointi onnistuu erillisissä tupakkakopeissa ja lisäksi lapsille löytyy leikkihuoneita.

ApolloApollo

Amsterdamin lentokenttähotelli

Amsterdamin lentokenttähotelli

Jos haluat yöpyä lentokentän läheisyydessä, on Schipholin yhteydessä useampikin lentokenttähotelli. Aivan terminaalin yhteydessä on kaksi lentokenttähotellia: Mercure Hotel Schiphol Terminal ja YOTELAIR Amsterdam Schiphol.

Lisäksi aivan muutaman minuutin kävelymatkan päässä toimivat muun muassa nämä lentokenttähotellit:

  • Sheraton Amsterdam Airport Schiphol
  • CitzenM Schiphol Airport
  • Hilton Amsterdam Airport Schiphol

Amsterdamin lentokentältä keskustaan

Schipholin lentokenttä on noin 15 kilometriä Amsterdamin ulkopuolella, joten matka keskustaan ei kestä kauaa. Matkan voi lisäksi taittaa monin eri tavoin.

Bussit

Amsterdamin lentokentältä keskustaan pääsee kätevästi bussilla. Busseja kulkee päivittäin ja ne lähtevät Schiphol Plazan ulkopuolelta. Bussimatka kestää normaalisti noin puoli tuntia, mutta öisin matka voi kestää hieman pidempään. Busseihin kannattaa ostaa matkakortti, joka on voimassa Amsterdamissakin. Voit lukea sivuiltamme lisää Amsterdamin julkisesta liikenteestä.

Juna

Toinen helppo tapa matkata keskustaan on junalla. Juna-asema on aivan lentokentän terminaalin alla ja matka keskustaan kestää vain 15 minuuttia. Hintaa junalle tulee hieman yli neljä euroa.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Taksit

Takseja löytyy runsaasti saapumishallien ulkopuolelta, eikä niitä ole pakko varata etukäteen. Voit tietenkin varata taksin etukäteen, jos haluat välttyä odottamiselta. Taksit kulkevat keskustaan noin puolessa tunnissa. Hintaa matkalle keskustaan tulee noin 40-50 euroa, joten matkustaminen ei ole ihan vallattoman kallista. Voit myös varata yksityiskuljetuksen Amsterdamin lentokentältä keskustaan.

Amsterdamin lentokentältä muualle Hollantiin

Huomioi muuten, että Amsterdamin lentokenttä tarjoaa kattavat liikenneyhteydet muuallekin Hollantiin. Voit ottaa niin bussin, että junankin suoraan lentokentältä. Esimerkiksi Amsterdamin lentokentältä Haagiin voi matkata kätevästi junalla hieman alle tunnissa.

Vuokraa auto Amsterdamin lentokentältä

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Schipholin lentokentän (AMS) yhteystiedot

Schiphol Airport
Evert van de Beekstraat 202
1118 CP Schiphol
Netherlands – Hollanti
Puh. +31 20 794 0800

Kotisivut: https://www.schiphol.nl/en/

Amsterdamin lentokenttä kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti