Mitä tehdä Amsterdamissa? – Ideoita seuraavaan lomaasi

Kukkaloistoa, kahviloita ja kanaaleja tarjoava Hollannin pääkaupunki on loistava matkakohde. Mutta mitä tehdä Amsterdamissa seuraavalla lomalla?

Amsterdam on yksi Euroopan suosituimpia kaupunkikohteita, eikä syyttä. Kaupunki tarjoaa nimittäin runsaasti nähtävää ja mielenkiintoista tekemistä Amsterdamissa riittää ihan kaikille matkalaisille. Alla katsaus niihin parhaisiin juttuihin mitä tehdä Amsterdamissa seuraavalla kerralla – listalta löytyy vinkkejä kaikille Amsterdamin matkalaisille, olitpa liikkeellä ensi kertaa tai vaikka lasten kanssa.

Kolme tapaa tutustua Amsterdamiin

Rento kaupunkikiertely on parasta Amsterdamissa ja sen voi tehdä monilla mielenkiintoisilla tavoilla. Tässä kolme tapaa kokea Amsterdam ja viettää samalla hauska päivä katuihin, kuppiloihin ja ihmisiin tutustuen.

1. Hyppää pyörän selkään

Kaupunkikiertely pyörän selässä on ehdottomasti parasta mitä tehdä Amsterdamissa. Kaupunki on todellinen pyöräkaupunki ja kaupunkipyörän vuokraaminen on helppoa ja edullista. Pyöriä löytyy melkein joka kadunkulmasta, keltaisten pyörien ollessa tunnettu vaihtoehto. Löydät Amsterdamin pyörävuokraamot täältä.

Pyöräreittejä on runsaasti ja myös ohjattuja kaupunkikiertoja järjestetään ahkeraan. Hyppää siis pyöränselkään ja ota uudenlainen perspektiivi tähän ihanaan kaupunkiin.

Apollo – Amsterdam

Löydä parhaat lomatarjoukset Amsterdamiin!

Etsi lomatarjouksia

2. Katsasta kaupungin kanaalit

Amsterdamin kanaalit ovat Unescon suojelun alla ja niihin voi tutustua tarkemmin kanaaliristeilyn avulla. Erilaisia kanaaliristeilyjä on todella runsaasti joten voit valita sinulle sopivimman. Risteilyjä on muun muassa:

  • Eri aikaan vuorokautta
  • Erilaisten juoma- tai ruokatapahtumien kanssa
  • Kaikenlaisten lauttojen tai veneiden kanssa

Ne ovat hauskaa tekemistä niin aikuisille, että lapsillekin. Tutki vaihtoehtoja tästä alta:

3. Lähde piknikille puistoon

Puistot ovat parasta mitä tehdä Amsterdamissa, kun haaveena on rento meno ja meininki. Kaupungista löytyy peräti yli 30 erilaista puistoa, joten matkailijalle löytyy aina jotakin uutta vaikka olisitkin vieraillut siellä jo aiemmin.

Kaikista suurin ja suosituin puisto on ehdottomasti Vondelpark, mutta vierailla kannattaa myös Westerparkissa ja Rembrandtparkissakin. Puistot ovat muuten hauskinta mitä tehdä lasten kanssa Amsterdamissa, sillä niistä löytyy runsaasti leikkipuistoja viihdyttämään lapsia.

ApolloApollo

Mitä tehdä Amsterdamissa huonolla säällä?

Entäpä sitten, jos sää Amsterdamissa ei suosi, poissulkien osan yllä mainitusta tekemisestä? Onneksi on paljon hauskoja juttuja mitä tehdä Amsterdamissa huonollakin säällä.

Vieraile loistavissa museoissa

Amsterdamin museot ovat loistavaa ajanvietettä, varsinkin ankealla säällä. Mikä parasta, parhaimmat museot sijaitsevat samalla alueella Museumpleinissa, joten näet paljon yhdellä kertaa. Aukion ympäriltä löydät muun muassa nämä loistavat museot:

  • Riksmuseum
  • Van Goghin museo
  • Stedelijk Museum

Nauti ruuasta ja juomasta vanhassa raitiovaunuhallissa

Entinen raitiovaunuhalli toimii nykyään suosittuna kokouspaikkana. Hallista löytyy yli 30 erilaista ruokakojua, joista voit ostaa vaikka minkälaisia herkkuja. Katettu halli on kiva paikka viettää päivää, vaikka huonommallakin säällä.

Lähde ostoksille De Negen Straatjes –alueelle

De Negen Straatjes, eli yhdeksän katua, on suosittua shoppailualuetta. Katujen varsilla on yli 200 erilaista myymälää, joten löydät kaikkea vintage –liikkeistä aina moderniin kauppoihin. Kivat pikku kadut ovat lisäksi kauniita ihan vain ikkunaostoksille haluavillekin.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Amsterdam on täynnä tapahtumia

Erilaiset tapahtumat ovat lisäksi jotakin, mitä tehdä Amsterdamissa ajankohdasta huolimatta. Tapahtumia on nimittäin kaupungissa todella runsaasti – varsinkin kesäkuukausina. Puistot ja aukiot täyttyvät katutaiteilijoista, esityksistä ja näytöksistä.

Suosituimpia tapahtumia Amsterdamissa ovat:

  • Holland Festival –tapahtuma kesäkuussa
  • TCS Amsterdamin maraton lokakuussa
  • Amsterdamin valofestivaali talvikuukausina
  • King´s Day –päivä huhtikuussa
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Antaudu Amsterdamin syleilyyn

Yltä löydät siis runsaasti esimerkkejä siitä, mitä tehdä Amsterdamissa. Kaupunki on täynnä rentoa ja hauskaa ajanvietettä ja soveltuu loistavasti matkakohteeksi niin kaveriporukoille että perheillekin.

Ryhdy siis suunnittelemaan mielekästä Amsterdamin lomaa!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti