Milanon hintataso 2020 yllättää monen matkailijan iloisesti

Onko muodin pääkaupunkinakin tunnetun Milanon hintataso enemmän design –tuotteiden vai halppisketjujen tasoa? Näin varustat matkabudjettisi Milanon matkalle.

Milanon hintataso on helppo mieltää ennakkoon melko korkeaksi, sillä kaupunki tunnetaan juuri isoista muotitaloistaan ja liikekeskuksistaan. Totuus on kuitenkin se, että Milanossakin on mahdollista nauttia lomasta ilman vararikkoa. Joten vaikka Milanoa italialaisittain pidetäänkin melko hintavana, on kaupunki Suomen hintatasoon verrattuna suhteellisen edullinen.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...
Milanon hintataso 2020
Asia Hinta
Hostelli 20€
Hotelli – 3 tähteä 80€
Hotelli – 4 tähteä 120€
Hotelli – 5 tähteä 300€
Ateria – edullinen ravintola 12-15€
Ateria – McDonald’s 8€
Olut – ravintolassa 4-5€
Coca-Cola – ravintolassa 2-3€
Cappuccino 1,5€
Vesipullo 1,5L – kaupassa 0,4€
Taksi – aloitus 5,5€
Taksi – per km 1,1€
Bussilippu – per suunta 1,5€
Bensa – per litra 1,6€

Kattava lista Milanon hintatasosta: https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Milan

ApolloApollo

Milanon hintataso matkojen suhteen

Matkat Milanoon onnistuvat Suomesta kätevästi, sillä lentoja löytyy runsaasti omatoimimatkaaville ja monet matkatoimistot järjestävät pakettimatkoja niitä haluaville. Omatoimimatkailu on toki monesti halvempaa, mutta helppoa lomaa etsivän ei sovi unohtaa valmismatkoja – äkkilähtöjen avulla on varsinkin helppo löytää edullisia pakettilomia!

Lennot Milanoon onnistuvat suorina lentoina, mutta säästeliäät löytävät varsinkin jatkoyhteyksien avulla todella halpoja lentoja. Lentojen hinnat kallistuvat hieman viikonloppuisin ja kesän matkasesongin aikaan. Lennot on kuitenkin mahdollista löytää jopa noin sadalla eurolla.

Apollo – Milano

Löydä parhaat lomatarjoukset Milanoon!

Etsi lomatarjouksia

Milanon hintataso majoituksen suhteen on kaiken kirjava. Hienosta suurkaupungista löytyy todellista luksusta sitä etsiville, mutta laadukasta majoitusta on saatavilla myös edullisesti. Hotellihinnat ovat keskimäärin:

  • Noin 80 euroa 3-tähden hotellissa
  • Reilut 120 euroa 4-tähden hotellissa
  • 300 eurosta ylöspäin 5-tähden hotellissa

Halvoissa hostelleissa on mahdollista yöpyä jo 20 eurolla, mutta se tarkoittaa monesti jaettua majoitusta. Tämän lisäksi 2-tähden hotellien hinnat vaihtelevat todella suuresti, sillä huoneen voi löytää jopa 30 euron hintaan, mutta joskus kustannukset voivat kohota lähellä 70 euroa.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Milanon hintataso ruuan ja ostoksien suhteen

Milano tunnetaan siis huippumuodistaan ja kaupunkiin onkin kiva matkata ostoksille. Milanon hintataso ostosten suhteen on varsin hyvä ja siellä voi tehdä uskomattomia löytöjä edullisesti.

Ostokset

Vaatteet, kengät ja asusteet ovat siis kaikki aivan parhaimpia tavaroita, joita Milanosta kannattaa ostaa. Muoti on Suomen hintatasoon verrattuna edullista ja Milanosta löytyy ehdottomasti aivan huippulaadukasta muotia. Ylipäätänsä design –tuotteet ovat Milanon parasta antia ja varsinkin toreja kannattaa kierrellä kotiinviemiset mielessä.

Vaatteiden lisäksi Milanon hintataso voi houkutella antiikkituotteiden ja elintarvikkeiden ostamiseen. Esimerkiksi laadukkaat viinit voi napata Milanosta mukaan 5 eurolla, oluen maksaessa vain hieman yli euron.

Ruokailu Milanossa

Italia on tietenkin ruokakulttuurin kärkimaita. Milanossa saakin herkutella ihan todenteolla, eikä ruoka maksa maltaita. Kahviloita ja leipomoita on runsaasti, joten pientä välipalaa voi nauttia helposti alle 5 eurolla. Varsinkin kahvi on halpaa – katumyyjät myyvät sitä eurolla.

Trattoriat ovat paikallisia tavernoita, joiden hinnat ovat hienompia ravintoloita halvempia. Niissä voi herkutella 10-20 euron hintaan. Pizzat ovat todella edullisia ja 10 eurolla löydät varmasti maittavan aterian. Pidä myös mielessä:

  • Monissa kahviloissa ruuan ja juoman voi nauttia seisaaltaan ja se on silloin halvempi hinnaltaan.
  • Ruokakauppoja on keskustassa melko harvakseltaan.
  • Varmista palvelumaksun hinta, sillä se lisätään yleensä laskuun.
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Mitä maksaa liikkuminen kaupungissa?

Milano on suurkaupunki, jossa monet suosituimmat nähtävyydet sijaitsevat kuitenkin melko keskitetysti keskustan alueella. Julkinen liikenne on kuitenkin melko toimivaa ja Milanon hintataso liikkumisen suhteen on melko samanlainen kuin muissakin Euroopan kaupungeissa. Kertalippu on hieman alle 2 euroa ja päiväliput kannattavat yleensä, varsinkin jos majoitut hieman keskustan ulkopuolella. Vuorokauden voimassa oleva lippu on mahdollista hankkia alle 5 eurolla.

Taksi voi olla joissakin tilanteissa oiva valinta, mutta taksilla matkustaminen ei ole Milanossa halvinta puuhaa. Viiden kilometrin taksimatka maksaa reilun 10 euroa.

Sopivasti ilmaista ja kohtuuhintaista tekemistä

Milanon hintataso nähtävyyksien suhteen on melko edullinen. Pääsymaksut ovat noin 10 euron molemmin puolin moniin museoihin. Nähtävyyksistä Milanon tuomiokirkko on ehdottomasti kokemisen arvoinen! Milanossa on kuitenkin mukava ihan vain kävellä paikasta toiseen, ihastellen kaunista arkkitehtuuria.

Milano on upea kaupunkilomakohde, jonne voi matkata siis varsin edullisesti. Milanon hintataso ei ole maan halvimpia, mutta Suomeen verrattuna kaupunki on kuitenkin miellyttävä ja etsivä löytää runsaasti erilaisia vaihtoehtoja!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti