Milanon lentokenttä (MXP) on portti muodin mekkaan

Milanon lentokenttä mahdollistaa mukavan alun ja lopun lomallesi. Tässä tärkeimmät tiedät lentokentästä.

Milanon päälentokenttä on nimeltään Malpensan kansainvälinen lentoasema (MXP). Kahden terminaalin lentokenttä on noin 40 kilometrin päässä tyylikkäästä ja kauniista italialaisesta kaupungista. Lentokentän palvelut ovat hyvät ja kulkuyhteydet Milanoon ja muualle Pohjois-Italiaan varsin kattavat. Kenttä on täydellinen portti tämän muodin pääkaupunkeihin kuuluvan kaupungin syövereihin.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Milanon lentokentän kaksi toimivaa terminaalia

Malpensa jakautuu siis kahteen terminaaliin, joista ykkösterminaalia käyttävät monet tunnetut lentoyhtiöt kuten vaikkapa Finnair. Terminaali 2 on puolestaan suosittua eurooppalaisten halpalentoyhtiöiden keskuudessa. Lennot Suomesta Milanoon voivat siis hyvinkin laskeutua kumpaan tahansa terminaaliin, riippuen siitä millä lentoyhtiöllä lennät.

Terminaalien välillä kulkee ilmainen bussi, matkan kestäessä noin 20 minuuttia. Jatkolentoyhteyksien varalta kannattaa siis varata runsaasti aikaa, mikäli joudut liikkumaan terminaalista toiseen.

Lentokentän palvelut

Malpensan palvelut ovat laadukkaat ja kattavat. Kentältä löytyy melko kivasti istumapaikkoja ja palvelutiskit on helppo löytää, kentän ollessa siisti, mutta vilkas. Lentokentällä onnistuvat kaikki peruslentokenttätoiminnot valuutanvaihdosta autonvuokraukseen.

Ruokailu

Milanon lentokentän ravintolat ja kahvilat sisältävät monia kivoja tuttavuuksia. Kentältä löytyy tuttuja ketjuja, kuten vaikkapa McDonald´s, mutta myös runsaasti yllättäviä uutuuksia. Varsinkin italialaisia herkkuja voi nauttia vaikkapa Rossopomodorossa.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Ostokset

Muodin pääkaupunkeihin lukeutuvan Milanon lentokentän kauppatarjonta on tietenkin täynnä muotia ja designia. Ostoksia voi siis tehdä vaatteiden, asusteiden ja kenkien osalla vielä viimitteeksi kentällä. Lentokentän liikkeet myyvät myös monipuolisesti elektroniikkaa ja kauneustuotteita. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että lentokenttien liikkeet ovat joskus jopa kalliimpia kuin vaikkapa Milanon keskustan kaupat.

Milanon lentokentän lentokenttähotellit

Milanon lentokentältä on helppo siirtyä Milanoon, mutta jos sinulla on todella aikainen tai myöhäinen lento, löytyy kentältä tietysti laadukas lentokenttähotelli. Lentokenttähotelleja on itse asiassa kaksi, sillä molempien terminaalien yhteydessä on oma hotelli. Sheraton palvelee terminaali 1:ssä ja Moxy 2:ssa.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Milanon lentokenttä (MXP) tarjoaa loistavat kulkuyhteydet

Malpensasta on helppoa liikkua Milanoon niin junalla, bussilla kuin taksillakin. Alla mainitut vaihtoehdot ovat käytettävissä molemmissa kentän terminaaleissa.

Lentokenttäjuna

Kätevin ja ehkäpä suosituin valinta matkailijoiden keskuudessa on lentokentän lentokenttäjuna. Malpensa Express –junat matkustavat Milanoon, niin sen keskusasema Cenrale F.S. kuin Cadorna –asemille. Junamatka on noin 50 minuutin mittainen ja menopaluu maksaa 20 euroa aikuisilta.

Voit ostaa etukäteen netistä myös 24-72 tunnin kestoisen MilanoCard –alennuskortin lipun lisäksi, jonka avulla voit matkata Milanon julkisilla ilmaiseksi. Rautatieasemilta on metroyhteyksiä kätevästi ympäri kaupungin.

Linja-auto

Jos haluat kulkea keskustaan tai kentälle edullisemmin, kannattaa hypätä bussiin. Terravision kuljettaa matkustajia melkein koko päivän, linja-auton kulkiessa kentän ja Milano Centralen väliä. Lippu on 13 euron hintainen. Kentältä kulkee muitakin bussiyhtiöitä, kuten Autostradale, joten vaihtoehtoja on runsaasti.

Apollo – Milano

Löydä parhaat lomatarjoukset Milanoon!

Etsi lomatarjouksia

Taksi

Taksit maksavat Milanoon 95 euroa suuntaansa, summan ollessa kiinteä maksu. Älä siis suostu mihinkään muihin lisäkustannuksiin! Taksiyhtiöitä on useita ja niistä löytyy runsaasti tietoa lentokentän nettisivuilta.

Autonvuokraus

Voit vuokrata lisäksi auton Milanon lentokentältä. Palvelutiskejä on kaikilta suurilta autonvuokrausfirmoilta ja palvelutiskejä on molemmissa terminaaleissa. Autonvuokraus kannattaa aina tehdä etukäteen netissä, jotta säästät sievoisen summan rahaa!

Vuokraa auto Milanon lentokentältä

Matkaa muuallekin Italiaan

Milanon lentokenttä tarjoaa hyvät kulkuyhteydet myös muualle Pohjois-Italiaan ja jopa Sveitsiin asti. Autonvuokraus kentältä siis kannattaa ja pääset jatkamaan matkaa myös kattavan junaverkoston avulla. Tietoa paikallisista junayhteyksistä löytyy lentokentän nettisivuilta.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Milanon lentokentän yhteystiedot

Malpensa Airport
21010 Ferno
VA, Italy

+39 02 232323

Lentokentän kotisivut: https://www.milanomalpensa-airport.com/en/

Milanon lentokenttä kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti