Lentokone Hotellihaku
Lentokone Lentohaku
Lomarengas - MökitLomarengas - Mökit

Milanon tuomiokirkko – Duomo di Milano

Milanon tuomiokirkko Duomo di Milano

Milano tunnetaan muodin suurkaupunkina, mutta kaupungin sieluna toimii yksi sen tärkeimpiä nähtävyyksiä. Milanon tuomiokirkko Duomo di Milano on kuvan kaunis nähtävyys, jossa vieraileminen on taatusti unohtumaton elämys.

Milanon tuomiokirkko on ehdottomasti siis nähtävyys, jota ei oikein Milanon lomallaan voi ohittaa. Tämä siitäkin syystä, että kirkko ja sen aukio ovat keskeisessä asemassa Milanossa, joten kirkkoa on vaikea olla näkemättä. Duomo di Milano kannattaa kuitenkin ehdottomasti kokea myös sisältä päin ja tässä vinkit kuinka vierailu onnistuu!

( Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen... )
Löydä edulliset matkat, hotellit ja lennot Milanoon tästä!
Näet kaikki vaihtoehdot rullaamalla taulukkoa.

Keskeinen sijainti helpottaa vierailua

Milanon tuomiokirkko Duomo sijaitsee siis aivan kaupungin keskustassa, Piazza di Duomon aukiolla. Lähin metroasemakin on nimetty kirkon mukaan, eli Duomon pysäkki on helppo löytää karttaa tutkimalla.

Kirkko on aina ollut Milanon keskiössä, jo sen valmistumisesta alkaen. Paikalle nousi ensimmäinen kirkko, Pyhän Ambrosiuksen uusi basilika jo 400-luvulla, jota sitten vuosien saatossa laajennettiin ja uudistettiin. Kirkon uudistaminen oli varsinaisen pitkä projekti ja Milanon tuomiokirkko – Duomo di Milano on kohdannut muitakin vaikeuksia, muun muassa tulipalon. Kirkko valmistui lopullisesti vasta 1900-luvulla.

Eriaikakauden rakennustyylit näkyvät kirkossa, vaikka se onkin päätyyliltään goottilainen kirkkorakennus. Milanon tuomiokirkosta kannattaa tietää myös se, että se:

 • On Euroopan toiseksi suurin katedraali
 • On peräti 157 metriä pitkä
 • Mahdollistaa jopa 40 000 henkilöä vetävät kirkonmenot ja tapahtumat

Milan Pass

Milan Pass 48h – Sisäänpääsy nähtävyyksiin, ilmainen joukkoliikenne + alennuksia

Tällä kortilla pääset kokemaan Milanon nähtävyydet ja kulkemaan kaupungissa. Kortti on voimassa 48h. Kortista löytyy myös lapsille (4-11v) halvempi vaihtoehto. Saat myös alennuksia esim. ravintoloissa ja kaupoissa.

Tarkista hinta ja osta täältä >>

Duomo di Milano sisalta

Milanon tuomiokirkko – Duomo di Milano: liput ja aukioloajat

Milanon tuomiokirkkoon on pieni pääsymaksu. Hinta riippuu siitä, mitä kaikkea haluat nähdä. Hinnat eivät todellakaan päätä huimaa. Kirkko on niitä ehdottomimpia Milanon nähtävyyksiä, joten liput kannattaa ehdottomasti hankkia etukäteen.

Lippuja on siis saatavilla:

 • Pelkästään kirkon sisälle ja sen pääosiin
 • Kirkon sisällä sijaitsevaan kryptaan
 • Kirkon yhteydessä toimivaan Duomon museoon
 • Kirkon sisälle oleville arkeologisille alueille
 • Kirkon kattotasanteelle

Osta lippuja täältä >>

Eri osiin on mahdollista hankkia liput erikseen, mutta kätevintä on ottaa lippupaketti, jolla voit tutustua suurimpaan osaan kirkosta. Esimerkiksi Milanon tuomiokirkon katolle kannattaa mennä, sillä sieltä avautuvat aivan huikeat näkymät Milanon ylle. Katolta löytyy myös runsaasti yksityiskohtia ja jopa nykytaidetta!

Liput vaihtelevat hinnoiltaan riippuen siitä, mihin kaikkialle haluat tutustua. Peruslippu vain kirkon sisälle maksaa 3 euroa, mutta paljon enempää ei tarvitsisi maksaa, jotta voit tutustua muihinkin yllä mainittuihin nähtävyyksiin.

Hinnat ovat:

 • 8 eurolla pääset kaikkialle muualle paitsi kattotasanteella, alennetun hinnan ollessa 4 euroa.
 • 17 eurolla pääset ihan kaikkialle, eli myös kattotasanteella hissillä, alennetun hinnan ollessa 9 euroa.
 • 13 euroa pääset myös kaikkialle, mutta kattotasanteella vain rappusia pitkin, alennetun hinnan ollessa 7 euroa.

Alennetut liput ovat saatavilla 6-11 vuoden ikäisille. Sitä nuoremmat sekä vammaiset avustajineen pääsevät maksutta.

Duomo di Milanon aukioloajat ovat joka päivä klo 8.00-19.00. Huomioi, että jotkin osat kirkosta sulkeutuvat monesti jo klo 18.00. Aukioloajat vaihtelevat myös joskus messujen, sekä uskonnollisten ja muiden tilaisuuksien johdosta.

Bank Norwegian luottokortti

Muista tämä kun vierailet kirkossa

Milanon tuomiokirkossa vallitsevat melko tiukat turvajärjestelyt, jotka on hyvä pitää mielessä, kun suunnittelut vierailua ihanaan kirkkoon. Laukut tulee näyttää ovella, eikä mukana saa olla teräviä tai metallisia esineitä. Todella suuria laukkuja ja reppuja ei myöskään saa viedä sisälle, eikä sinulla saa olla juomaa tai ruokaa mukanasi.

Milanon tuomiokirkko Duomo di Milano, on yksi kauneimpia kirkkoja koko maailmassa ja siellä vierailu kannattaa ehdottomasti. Onpa suunnitelmissasi siis viikonloppuloma tai päivä Milanossa, kannattaa ohjelmaan sujauttaa vierailu tässä kauniissa pyhätössä!

Viralliset kotisivut:
https://www.duomomilano.it/en/

Lomarengas - MökitLomarengas - Mökit