MatkapojatMatkapojat

Milanon tuomiokirkko – Duomo di Milano

Milano tunnetaan muodin suurkaupunkina, mutta kaupungin sieluna toimii yksi sen tärkeimpiä nähtävyyksiä. Milanon tuomiokirkko Duomo di Milano on kuvan kaunis nähtävyys, jossa vieraileminen on taatusti unohtumaton elämys.

Milanon tuomiokirkko on ehdottomasti siis nähtävyys, jota ei oikein Milanon lomallaan voi ohittaa. Tämä siitäkin syystä, että kirkko ja sen aukio ovat keskeisessä asemassa Milanossa, joten kirkkoa on vaikea olla näkemättä. Duomo di Milano kannattaa kuitenkin ehdottomasti kokea myös sisältä päin ja tässä vinkit kuinka vierailu onnistuu!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Keskeinen sijainti helpottaa vierailua

Milanon tuomiokirkko Duomo sijaitsee siis aivan kaupungin keskustassa, Piazza di Duomon aukiolla. Lähin metroasemakin on nimetty kirkon mukaan, eli Duomon pysäkki on helppo löytää karttaa tutkimalla.

Kirkko on aina ollut Milanon keskiössä, jo sen valmistumisesta alkaen. Paikalle nousi ensimmäinen kirkko, Pyhän Ambrosiuksen uusi basilika jo 400-luvulla, jota sitten vuosien saatossa laajennettiin ja uudistettiin. Kirkon uudistaminen oli varsinaisen pitkä projekti ja Milanon tuomiokirkko – Duomo di Milano on kohdannut muitakin vaikeuksia, muun muassa tulipalon. Kirkko valmistui lopullisesti vasta 1900-luvulla.

Eriaikakauden rakennustyylit näkyvät kirkossa, vaikka se onkin päätyyliltään goottilainen kirkkorakennus. Milanon tuomiokirkosta kannattaa tietää myös se, että se:

 • On Euroopan toiseksi suurin katedraali
 • On peräti 157 metriä pitkä
 • Mahdollistaa jopa 40 000 henkilöä vetävät kirkonmenot ja tapahtumat
ApolloApollo

Duomo di Milano sisalta

Milanon tuomiokirkko – Duomo di Milano: liput ja aukioloajat

Milanon tuomiokirkkoon on pieni pääsymaksu. Hinta riippuu siitä, mitä kaikkea haluat nähdä. Hinnat eivät todellakaan päätä huimaa. Kirkko on niitä ehdottomimpia Milanon nähtävyyksiä, joten liput kannattaa ehdottomasti hankkia etukäteen.

Lippuja on siis saatavilla:

 • Pelkästään kirkon sisälle ja sen pääosiin
 • Kirkon sisällä sijaitsevaan kryptaan
 • Kirkon yhteydessä toimivaan Duomon museoon
 • Kirkon sisälle oleville arkeologisille alueille
 • Kirkon kattotasanteelle
Apollo – Milano

Löydä parhaat lomatarjoukset Milanoon!

Etsi lomatarjouksia

Osta lippuja täältä >>

Eri osiin on mahdollista hankkia liput erikseen, mutta kätevintä on ottaa lippupaketti, jolla voit tutustua suurimpaan osaan kirkosta. Esimerkiksi Milanon tuomiokirkon katolle kannattaa mennä, sillä sieltä avautuvat aivan huikeat näkymät Milanon ylle. Katolta löytyy myös runsaasti yksityiskohtia ja jopa nykytaidetta!


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Liput vaihtelevat hinnoiltaan riippuen siitä, mihin kaikkialle haluat tutustua. Peruslippu vain kirkon sisälle maksaa 3 euroa, mutta paljon enempää ei tarvitsisi maksaa, jotta voit tutustua muihinkin yllä mainittuihin nähtävyyksiin.

Hinnat ovat:

 • 8 eurolla pääset kaikkialle muualle paitsi kattotasanteella, alennetun hinnan ollessa 4 euroa.
 • 17 eurolla pääset ihan kaikkialle, eli myös kattotasanteella hissillä, alennetun hinnan ollessa 9 euroa.
 • 13 euroa pääset myös kaikkialle, mutta kattotasanteella vain rappusia pitkin, alennetun hinnan ollessa 7 euroa.

Alennetut liput ovat saatavilla 6-11 vuoden ikäisille. Sitä nuoremmat sekä vammaiset avustajineen pääsevät maksutta.

Duomo di Milanon aukioloajat ovat joka päivä klo 8.00-19.00. Huomioi, että jotkin osat kirkosta sulkeutuvat monesti jo klo 18.00. Aukioloajat vaihtelevat myös joskus messujen, sekä uskonnollisten ja muiden tilaisuuksien johdosta.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Muista tämä kun vierailet kirkossa

Milanon tuomiokirkossa vallitsevat melko tiukat turvajärjestelyt, jotka on hyvä pitää mielessä, kun suunnittelut vierailua ihanaan kirkkoon. Laukut tulee näyttää ovella, eikä mukana saa olla teräviä tai metallisia esineitä. Todella suuria laukkuja ja reppuja ei myöskään saa viedä sisälle, eikä sinulla saa olla juomaa tai ruokaa mukanasi.

Milanon tuomiokirkko Duomo di Milano, on yksi kauneimpia kirkkoja koko maailmassa ja siellä vierailu kannattaa ehdottomasti. Onpa suunnitelmissasi siis viikonloppuloma tai päivä Milanossa, kannattaa ohjelmaan sujauttaa vierailu tässä kauniissa pyhätössä!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Viralliset kotisivut:
https://www.duomomilano.it/en/

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Milloin Duomo di Milano on rakennettu?” answer-0=”Kirkon paikalle rakennettiin jo 400-luvulla Pyhän Ambrosiuksen Uusi basilika, joka kuitenkin vahingoittui palossa 1075, mistä alkoi nykyisen Duomon aika. 1386 aloitettiin työt Duomon muuttamiseksi myöhäisgoottilaiseen tyyliin ja viimeinen portti vihittiin käyttöön vasta 1965.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”Kuinka iso Milanon tuomiokirkko on?” answer-1=”Duomo di Milano on Euroopan toiseksi suurin katedraali (1. Sevillan katedraali). Se on 157 metriä pitkä, 108m korkea ja sinne mahtuu 40 000 ihmistä.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”Mitä tyyliä Duomo di Milano edustaa?” answer-2=”Goottilainen arkkitehtuuri, Uusklassinen arkkitehtuuri, Uusgotiikka sekä Italian Gothic architecture” image-2=”” headline-3=”h2″ question-3=”Missä Duomo di MIlano sijaitsee?” answer-3=”Milanon tuomiokirkko sijaitsee keskellä Milanon kaupunkia osoitteessa: Piazza del Duomo, 20122 Milano MI, Italia” image-3=”” headline-4=”h2″ question-4=”Paljonko kirkkoon maksaa sisälle?” answer-4=”Peruslippu kirkkoon maksaa n. 3€, mutta sinun on mahdollisuus ostaa myös kalliimpia lippuja, joilla pääsee kirkon kaikkiin osiin, kuten kattotasanteelle. Liput ovat 8-17€.” image-4=”” headline-5=”h2″ question-5=”Milloin Duomo di Milano on auki?” answer-5=”Milanon tuomiokirkko on auki joka päivä klo. 08.00 – 19.00. Huomioi, että jotkin osat sulkeutuvat klo. 18, ja aukioloajat saattavat vaihdella messujen ja muiden tilaisuuksien takia.” image-5=”” count=”6″ html=”false” css_

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti