Milanon nähtävyydet – kauneutta ja historiaa sylikaupalla

Milanoon matkataan ympäri vuoden nauttimaan laadukkaista ostosmahdollisuuksista ja ihanista italialaisista herkuista. Mutta mitkä Milanon nähtävyydet kannattaa lisätä lomaohjelmistoon?

Pohjois-Italiassa sijaitseva Milano tarjoaa runsaasti kiehtovia nähtävyyksiä. Kaupunki on täynnä kulttuuria, historiaa ja tietysti laadukasta designia. Milanon nähtävyydet antavatkin kaikenlaisille matkailijoille jotakin. Kaupungista löytyy myös muutamia yllättäviä nähtävyyksiä, joihin kannattaa tutustua. Valikoi siis tästä Milanon Top nähtävyydet seuraavalle lomallesi!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Milanon tuomiokirkko, Duomo di Milano

1. Milanon tuomiokirkko – Duomo di Milano

Milanon tuomiokirkko – Duomo di Milano on eittämättä kaupungin tärkein ja tunnetuin nähtävyys. Kaupunkikuvaa hallitseva tuomiokirkko on Euroopan suurimpia ja rakentamiseenkin käytettiin aikaa. Rakennustyöt kestivät nimittäin hurjat 600 vuotta. Kirkko koostuu useista eri nähtävyyksistä, joihin kuuluvat:

 • Kirkon kattotasanne maisemineen
 • Historiasta kertova museo
 • Kiehtova krypta
 • Menneisyyteen pureutuva arkeologinen osio

Voit hankkia liput kaikkiin osiin kerralla tai valikoida vain sinua eniten kiehtovat alueet. Katolle kannattaa kuitenkin ehdottomasti suunnata, sillä maisemat ovat uskomattomat!

Kotisivut: https://www.duomomilano.it/en/

Galleria Vittorio Emanuele II ostoskatu Milanossa

2. Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II on yksi maailman kauneimpia ostoskatuja. Katettu katu on lisäksi Italian vanhimpia toiminnassa olevia ostoskeskuksia, joten täällä voit todella kokea olevasi osa historiaa. Luksusliikkeitä täynnä olevan ostoskadun yksityiskohdat ovat henkeäsalpaavia. Tänne täytyy tulla ihastelemaan rakennusta vaikket mitään ostaisikaan mukaasi!

ApolloApollo

Chiesa Santa Maria delle Grazien kirkko

3. Chiesa Santa Maria delle Grazien kirkko

Santa Maria delle Grazien kirkko on toinen kaunis ja kiehtova kirkko tässä kaupungissa. Kirkon suojista löytyy lisäksi yksi kuuluisimpia nähtävyyksiä Milanossa, sillä voit ihastella siellä Leonardo da Vincin Viimeistä ehtoollista. Taideteoksen valmistuminen vei da Vincilta muutamia vuosia ja sitä on jälkikäteen myös restauroitu useaan otteeseen.

Kuuluisaa maalausta voi käydä ihastelemalla opastetun kaupunkikierroksen avulla. Voit myös ostaa lipun erikseen, mutta muista tehdä varaus hyvissä ajoin ennen matkaasi, sillä taulu on todella suosittu ja sen ihasteluunkin on mahdollisuus vain rajatun ajan!

San Siron jalkapallostadion

4. San Siron jalkapallostadion

Jalkapallofanit eivät tietenkään voi vierailla Milanossa ilman visiittiä kaupungin jalkapallostadionille, joka kiehtoo myös monia lapsiperheitä. San Siro on yksi Euroopan suurimpia stadioneita. Siellä pelaavat AC Milan ja Inter Milan, jotka ovat maailman seuratuimpia joukkueita. Jalkapallostadionille on tietenkin hieno mennä katsomaan itse peliä, mutta vierailu stadionilla muutenkin kannattaa kyllä. Varsinkin lapset viihtyvät ohjatulla kierroksella usein todella hyvin.

Kotisivut: https://www.sansirostadium.com/

Sforzescon linna MIlanossa

5. Sforzescon linna

Monet nähtävyydet Milanossa ovat uskomattoman kauniita vanhoja rakennuksia. Tästä oiva esimerkki on Sforzescon linna, joka on peräisin 1300-luvulta. Linna on toiminut Milanoa hallitsevien sukujen linnakkeena ja siellä ovat viihtyneet myös Napoleonin joukot. Linnoitus on nykyisin koti lukuisille taidemuseoille, joissa voit ihastella esimerkiksi Michelangelon töitä.

Kotisivut: https://www.milanocastello.it/en

Leonardo da Vincin viinitila Milanossa

6. Leonardo da Vincin viinitila

Leonardo da Vinci työskenteli pitkään Milanossa ja monet Milanon parhaat nähtävyydet liittyvätkin kuuluisan taiteilijan ja keksijän aikaan kaupungissa. Niistä da Vincin pieni viinitila aivan Chiesa Santa Maria delle Grazien lähellä on hiljattain avattu yleisölle. Voit vierailla sen puutarhassa, viinitilalla sekä museoidussa talossa.

Kotisivut: https://www.vignadileonardo.com/en

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Ilmaiset Milanon nähtävyydet

Milanolla on joskus kalliin kaupungin maine, mutta matkailija onnistuu kyllä viettämään edullisenkin loman Milanossa. Esimerkiksi nähtävää kaupungissa riittää runsaasti, eikä sisäänpääsymaksuja ole ihan kaikkiin nähtävyyksiin.

Parhaimmat ilmaiset nähtävyydet Milanossa ovat muun muassa:

 • Galleria Vittorio Emanuele II –katettu ostoskatu
 • Breran kaupunginosa tyylikkäine rakennuksineen
 • Parco Sempionen puistoalue
 • Milanon päärautatieasema
 • Corso Comon muoti- ja designliike
Apollo – Milano

Löydä parhaat lomatarjoukset Milanoon!

Etsi lomatarjouksia

Milanon oranssi raitiovaunu

Näe kaupunkia historiallisen ratikan kyydissä

Milanon nähtävyydet kannattaa lähteä katselemaan kaupungin historiallisen ratikan kyydissä. Raitiovaunukalustoa on toki uudistettu, mutta monet liikkeellä olevat vaunut ovat yhä vanhanaikaisia. Kirkkaan keltaiset ja puupaneloidut raitovaunut vievät sinut ajassa taaksepäin ja tarjoavat kiehtovan tavan nähdä Milanon nähtävyyksiä!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Tee päiväretkiä muualle

Jos olet Milanossa pidempäänkin ja nähnyt jo suosituimmat Milanon nähtävyydet, kannattaa harkita päiväretkeä. Milanon lähellä riittää kivoja kohteita ja päiväretki onnistuu hyvin esimerkiksi:

 • Bergamon kauniiseen vanhaan kaupunkiin
 • Certosa di Pavian luostariin
 • Comon romanttiseen kaupunkiin

Päiväretket ovat viihdyttävää ajanvietettä ja matkat julkisilla pitävät lapsetkin tyytyväisenä, sillä nähtävää riittää matkanvarrellakin!

Milanon nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti