MatkapojatMatkapojat

Malediivien lentokentät – Esittelyt maan eri kentistä

Malediivit on tunnettu monista saaristaan, mutta millainen on Malediivien lentokenttä? Tässä vinkit Malediiveille saapumiseen lentäen.

Kymmenistä atolleista ja yli tuhannesta saaresta tunnettu Malediivit on romanttinen ja mukava lomakohde. Saarelta toiselle on helppo matkata veneellä, mutta onpa maalla melko monta lentokenttääkin. Tässä tärkeimmät Malediivien lentokentät seuraavalle matkallesi, jotta saapuminen ja lähteminen sujuu moitteitta.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Malediiveilla on useita lentokenttiä

Malediiveille matkaavan ei tarvitse tyytyä vain yhteen kenttään, sillä tästä saarista koostuvasta valtiosta löytyy runsaasti lentokenttiä.

Maan tunnetuimpia lentokenttiä ovat muun muassa:

  • Malén (Velanan) lentokenttä
  • Ganin lentokenttä
  • Hanimaadhoon lentokenttä
  • Villan lentokenttä

Näistä Malén lentokenttä on tällä hetkellä melkeinpä maan ainut kansainvälinen lentokenttä. Ganin kentälle laskeutuu nimittäin vain muutamia Sri Lankalta saapuvia lentoja ja joissakin poikkeustapauksissa saatat laskeutua muualle. Yleisesti ottaen kuitenkin kaikki kansainväliset lennot laskeutuvat aina Malén lentokentälle.

Malediivien lentokenttävaihtoehdot eivät silti lopu tähän, vaan saarilta löytyy lisäksi useita kotimaanliikenteeseen keskittyviä kenttiä. Mikäli sinua kiehtoo Malediivien saaret laajemmin, on lentäminen maan sisäisillä lennoilla mahdollista. Malediivien saaria näkee kuitenkin melko helposti lisäksi laivaliikenteen avulla.

ApolloApollo

Esittelyssä se vilkkain Malediivien lentokenttä

Se tunnetuin ja vilkasliikenteisin Malediivien lentokenttä on siis Malén kansainvälinen lentokenttä MLE. Kenttä tunnetaan myös Velanan lentokenttänä ja se sijaitsee aivan pääkaupunki Malén lähettyviltä. Malén lentokenttä ei kuitenkaan ole itse Malén saarella, vaan viereisellä Hulhulén saarella.

Tämä keskeisin Malediivien lentokenttä on yhteydessä Hulhulén saareen ja sen keskustaan teitse. Saaren lentokentälle laskeutuminen voi tuntua melko hurjalta, sillä pienellä kaitaleella ei juuri ole muuta kuin kiitorata. Kentältä voi ottaa esimerkiksi bussin tai taksin aivan saaren keskustaan.

Tämän lisäksi Malén saarelle on mahdollista ottaa lentokenttäkuljetus lautalla. Matka kestää vain noin 10 minuuttia ja Malén kaupunkiin kulkeva lautta operoi:

  • Joka 10. minuutti 6.00-2.30 välillä.
  • Joka 30. minuutti 2.30-4.00 välillä.
  • Joka 15. minuutti 4.-6.00 välillä.
  • Perjantaisin joka 10. minuutti 6.-24.00 välillä.

Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Monet Malediivien lomakohteista järjestävät lisäksi kuljetuksia läpi yön Velanan lentokentältä lomasaarille. Kyydit kuuluvat varsinkin pakettimatkojen yhteyteen, mutta ne voi hankkia omatoimisestikin.

Malén kansainvälinen lentokenttä on koti myös yhdelle maailman suurimmalle vesitasolentokoneiden tukikohdalle. Kentältä on mahdollista ottaa siis lentokenttäkuljetus Malediivien muille vesilentokentille.

Malén lentokentän lentoasemakoodit ovat MLE (IATA koodi) ja VRMM (ICAO koodi).

Apollo – Malediivit

Löydä parhaat lomatarjoukset Malediiveille!

Etsi lomatarjouksia

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Malén lentokentän palvelut

Malediivien lentokenttä ei ole suuruudella pilattu, mutta kentältä löytyy silti kaikki tarvittava. Kentän yhteydessä toimii yksi hotelli: Hulhule Island Hotel. Lentokenttäkuljetus pääkaupunkiin on kuitenkin niin nopea ja kätevä, että majoitusta voi etsiä tältäkin saarelta, vaikka lento olisikin aikaisin aamulla tai perillä myöhään yöllä.

Myymälöitä on melko runsaasti ja niissä myydään perinteisiä lentokenttätuotteita kuten kosmetiikkaa ja alkoholituotteita. Huomioi kuitenkin että tax free –myymälät ovat saatavilla vain kun olet poistumassa maasta. Lisäksi Malen lentokentällä on kahviloita ja ravintoloita, joissa nauttia ruokaa ja juomaa ennen lentoa.

Kentältä löytyy apteekki ja ensiapupiste, jos käy niin ikävästi, että sairastut. Lentokentältä löytyy lisäksi pankki, jossa voit vaihtaa rahaa. Aivan kentän ulkopuolella on lapsille mukava leikkikenttä. Malediivit onkin oiva kohde perhelomaan ja lentokenttä on siitä hyvä esimerkki!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Yhteystiedot

Voit ottaa yhteyttä Malediivien lentokenttään soittamalla numeroon +960 333 8800 ja sähköpostia voit lähettää osoitteeseen info@maclnet.net. Saapuvien ja lähtevien lentojen tiedot voi varmistaa lisäksi netistä kentän kotisivuilta.

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti