Malediivit hintataso 2020 – voi yllättää matkailijan

Malediivit on paratiisia etsivien unelma. Maa on trooppisen kaunis, eikä Malediivit hintatasoltaan aina huimaa päätä. Tässä vinkit ja tiedot miltä näyttää Malediivien hintataso 2020.

Malediivit koostuu yli tuhannesta saaresta ja tämä kuvaa hyvin maan hintatasoa – jokaiselle löytyy jotakin. Saaret ovat usein myös rakennettu sillä periaatteella, että yksi saari on yhden lomakohteen tai hotellin hallinnassa. Maa on siis tunnettu lomakeskuksistaan.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...
Malediivit hintataso 2020
Asia Hinta
Hostelli 50€
Hotelli – 3 tähteä 90€
Hotelli – 4 tähteä 300€
Hotelli – 5 tähteä 1200€
Ateria – edullinen ravintola 4€
Ateria – McDonald’s 7,7€
Olut – ravintolassa 3€
Coca-Cola – ravintolassa 1€
Cappuccino 2,3€
Vesipullo 1,5L – kaupassa 0,6€
Taksi – aloitus 1,5€
Taksi – per km 1,5€
Bussilippu – per suunta 1,5€
Bensa – per litra 0,7€

Malediivit – hintataso yleisesti

Yleisesti ottaen ovat Malediivit hintatason suhteen hyvinkin kaksijakoinen paikka. Lomaparatiisia pidetään usein todella kalliin matkakohteen maineessa. Totuus onkin, että tältä paratiisisaarelta löytyy kohteita todella ylelliseen luksuslomaan. On yksityisiä saaria henkilökohtaisine kokkeineen ja laadukkaine hoitoineen.

Malediivien loman hinta ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita matkabudjetin venyttämistä. Saarelta kun löytyy hurjasti vaihtoehtoja edulliseenkin rantalomaan reppureissaajalle. Malediiveille matkustamista ei kannata siis unohtaa hintatason pelossa – voit kokea palan paratiisia pienemmälläkin budjetilla, laadusta tinkimättä.

Jos siis haluaa arvioida saaren hintatasoa, paljon riippuu siitä, minne olet suuntaamassa ja mitä lomaltasi haluat. On siis hyvä tietää, että matka Malediiveihin onnistuu loistavasti pienemmälläkin budjetilla.

ApolloApollo

Alkoholi ja ruoka

Kuten todettua, hintataso vaihtelee runsaasti riippuen siitä minkälaiselle saarelle olet suuntaamassa. Lomasaarina toimivien kohteiden ja paikallisten asuttamien saarien hintatasossa on varsinkin ruuan ja juoman osalta melko runsaasti eroavaisuuksia.

Yleisesti ottaen Malediivien hintataso on ruuan suhteen edullinen, mikäli matkustat ja ruokailet paikallisten asuttamilla saarilla. Voit nauttia aterian edullisessa ravintolassa noin 60 rufiyaa, eli alle 4 euron hintaan ja löydät näiltä saarilta usein pikaruokaravintoloita, joissa ateriat ovat vielä edullisempia. Hieman hienommat ravintolat voivat maksaa reilut 120 rufiyaa, eli noin 7 euroa. Jos siis haluat säästää rahaa ruokailun osalta, aterioi paikallisten saarilla ja heidän suosimissaan ravintoloissa ja kahviloissa.

Jos taas suuntaat hotellien lomasaarille, nousee ruokailun hinta yleensä sen johdosta, ettei yksittäisillä saarilla ole kovin suurta kilpailua. Ruoka ja alkoholi Malediiveilla tulee yleensä lomalaiselle halvemmaksi täysihoidon avulla. Saaren all inclusive -hotellit ovat siis hyvä valinta, jos ruuan kanssa haluaa säästää. Se on muutenkin varsin rentouttava tapa lomailla Malediiveilla ja hotellien ruokatarjonnassa on riittävästi vaihtelua loman ajaksi.

Alkoholin suhteen on hyvä muistaa, että:

  • Malediivien pääuskonto on Islam, joten alkoholin käyttö on kulttuurin johdosta paheksuttavaa.
  • Omia alkoholijuomia ei saa tuoda maahan.
  • Alkoholin nauttiminen on mahdollista ja niin sanotusti sallittavampaa hotellikohteissa.

Alkoholia on periaatteessa mahdollista löytää myös hotellisaarten kauppojen ja ravintoloiden ulkopuoleltakin, mutta usein se voi olla jopa hintavampaa. Koska alkoholin käyttö on muilta kuin matkailijoilta periaatteessa kiellettyä kannattaa viinilasia mennä suosiolla nauttimaan hotellien baareihin.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Malediivit – ostokset

Malediivit eivät ole shoppailijan ihmemaa, mutta saarilta voi tehdä toki ihania matkamuisto-ostoksia. Käsityöt ja kesäiset vaatteet löytyvät saarelta helposti, mutta niiden hintataso voi olla laatuun nähden hieman korkea.

Kuten monessa muussakin asiassa, Malediivien ostokset ovat hintavampia lomasaarilla ja edullisempia paikallisten asuttamilla saarilla. Kun kaipaat edullisia ostoksia Malediiveilla ja kivoja tuliaisia kotiin, kannattaa suunnaksi ottaa esimerkiksi saaren pääkaupunki Male. Sieltä löytyvät Majeedhee Magun sekä Chaandhanee Magun ostoskadut. Niiltä löytyy monenlaista tavaraa aina tekniikasta vaatteisiin.

Mitä edullista Malediiveilta kannattaa sitten ostaa? Thundu Kunaat ovat perinteisiä mattoja, jota paikalliset käsityöläiset punovat ja ne ovat todella kiva kotiin vieminen. Niiden hintataso vaihtelee noin 800-15 000 rufiyaan, eli 46-860 euron väliltä. Myöskin erilaiset kookoksesta tehdyt tuotteet ovat kivoja tuliaisia. Niitä löytyy erilaisina vaaseina, naamareina ja koriste-esineitä. Hinnat vaihtelevat todella paljon, mutta perinteisillä marketeilla on yleensä halvempaa.

Apollo – Malediivit

Löydä parhaat lomatarjoukset Malediiveille!

Etsi lomatarjouksia

Liikkuminen ja retket

Hotellisaaret voivat myös tuntua kalliilta liikkumisen suhteen. Saarien välillä liikkuminen on halvinta erilaisten veneiden ja alusten avulla. Malediivien hintataso on alusten osalta hintavampi, mikäli liikkuminen on hotellisaarelta toiselle tapahtuvaa. Tällöin hinta on noin 50 euron luokkaa per henkilö. Hotellisaarilta tehdään usein erilaisia päivittäisiä reittejä paikallisten asuttamille saarille ja tämänkaltaiset kuljetukset ovat usein edullisempia.

Paikallisten omat veneet ja julkiset ovat kuitenkin huomattavasti edullisempia, vain muutaman euron hintaisia. Joidenkin saarten välimatkat voivat olla pitkiä, jolloin voi halutessaan lentää saarelta toiselle. Näiden lentojen suhteen kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä ne voivat maksaa hyvinkin paljon, jopa useita satasia. Monesti aluksilla liikkuminen on edullisuutensa lisäksi hauskaa ajanvietettä ja siten lentämistä kivempi vaihtoehto.

Retket ovat eräitä parhaita Malediivit -kokemuksia ja niihin kannattaa ehdottomasti osallistua. Retket alkavat noin 50 eurosta per henkilö, mutta osa retkistä voi myös kuulua esimerkiksi pakettiloman hintaan. Niitä kannattaa ehdottomasti lisätä lomapakettiin, mikäli retket eivät automaattisesti kuulu matkaan. Lisäksi paikalliset lomasaarten hotellit järjestävät usein runsaasti erilaisia retkiä. Niistä saa yleensä lisätietoa aulasta. Vinkkinä muuten päivän retkien tarkistaminen aamuisin – voit joskus saada esimerkiksi peruutuspaikan retkelle edullisesti!

Retket voivat kuitenkin kestää useita tunteja, joten niissä saa yleensä rahoilleen vastineen. Moniin retkiin kuuluu lisäksi usein virvokkeita ja pientä purtavaa. Ne ovat ehdottomasti sen verran laadukkaita, ettei hinnan kannata ihan hirveästi säikyttää. Toki jos olet liikkeellä Malediiveilla tiukalla matkabudjetilla, voit tutustua nähtävyyksiin myös omatoimisesti.

Malediivien hintataso vesiurheilun ja esimerkiksi sukeltamisen osalta on todella edullinen. Jos siis haluat sukeltelemaan, voit löytää paikallisten järjestämiä retkiä todella edullisesti hotellisaarten ulkopuolella. Myös kalastusretkille on mahdollista päästä melko edullisesti.

Huomioi myös, että erilaisia retkiä järjestävät usein todella pienetkin majatalot paikallisten asuttamilla saarilla. Niille ei siis tarvitse suunnata vain lomasaarilta.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Malediivit: lomien hintatasot

Malediivien hintataso vaihtelee siis suuresti ja nämä paratiisisaaret ovat mahdollista kokea edullisesti, että ylellisesti. Pakettimatkat sisältävät yleensä all inclusive -palvelun, joka toki alentaa matkan kokonaiskustannuksia.

Huomioi siis juuri esimerkiksi ruokailusta syntyvät kustannukset silloin kun vertailet all inclusive- loman ja vaikkapa puolihoidolla varustetun loman hintoja. Kun otat ruoka- ja juomakustannukset huomioon, ei all inclusive –loma välttämättä ole ollenkaan kalliimpi! Lomamatkojen hinnat alkavat yleensä noin 2 200 eurosta. Tarjouksia on kuitenkin joskus mahdollista löytää ja pakettilomia Malediiveille voi joskus napata todella edullisesti äkkilähtöjen avulla.

Lennot ja hotellit voi toki ostaa myös erikseen. Varsinkin majoituksen suhteen matkailija voi olla säästeliäs. Malediiveilla voi vuokrata huoneiston paikallisilta ja näiden majapaikkojen yöhinnat ovat hyvinkin edulliset.

Majoitukset ja lentojen hinnat ovat:

  • 50 eurosta alkaen paikallisten omilla saarilla sijaitsevissa majataloissa.
  • 200 eurosta alkaen halvimmissa hotelleissa.
  • Lennot 500 eurosta alkaen.

Suoria lentoja Malediiveille ei voi ostaa Suomesta, joten välilaskuun kannattaa varautua. Lentojen hintojen kanssa voi kikkailla, jos matkustusaikojen ja välilaskujen suhteen voi joustaa.

Yleisesti ottaen Malediivien hintatasoon vaikuttaa siis mille saarelle olet matkaamassa ja mitä lomaltasi haluat. Paratiisisaaret ovat parhaat rentoutumiseen ja rauhallisesta elämänmenosta nauttimiseen ja kun matkaat rennolla asenteella, ei sinun myöskään tarvitse turhia stressata matkabudjetin kanssa.

Malediivit on tunnettu häämatkakohde ja se on romanttinen ja ylellinen maa matkailla. Tutustu esim. Annin häämatkaan Malediiveillä täällä. Malediivien hintataso on kuitenkin vaihteleva ja siellä voi viettää mukavan loman pienemmälläkin budjetilla.

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti