LomarengasLomarengas

Barcelonan lentokenttä (BCN) – hyvää palvelua keskellä kaupunkia

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Barcelonan lentokenttä on kivan lähellä keskustaa loistavilla palveluilla. Kenttä takaa hyvän alun ja lopun onnistuneelle lomalle!

Vain noin 12 kilometrin päässä Barcelonan keskustasta sijaitseva lentokenttä on Espanjan toiseksi ja Euroopan seitsemäksi vilkkain lentokenttä. Reilusti yli 40 miljoonaa matkustajaa vuosittain palveleva lentokenttä tunnetaan tuttavallisemmin L´Aeroport del Pratina. Barcelonan lentokenttä on viralliselta nimeltään El Prat ja sen kenttätunnuskoodi on BCN.

Kahden terminaalin lentokenttä

El Pratin lentokentällä on kaksi terminaalia. Toisin kuin monen muun lentokentän terminaalit, Barcelonan lentokenttä ei jaottele terminaaleja lentojen alkuperän tai kohteen mukaan. Schengen –alueen sisäiset lennot voivat siis saapua joko T1 tai T2 terminaaliin. Terminaali riippuu aina lentoyhtiöistä. Myös Suomesta lennetään tällä hetkellä molempiin terminaaleihin.

Terminaalien välillä kulkee ilmaisia minibusseja, joilla matka terminaalista toiseen taittuu noin 10 minuutissa. Terminaalit ovat melko isoja ja vilkkaita, joten lennon terminaali kannattaa aina varmistaa tarkasti, jotta vältyt menemästä väärään terminaaliin.

Barcelonan lentoaseman palvelut ovat kattavat

Molemmissa terminaaleissa on runsaasti kauppoja ja palveluita, joten sinun ei tarvitse mennä terminaalista toiseen vain ruokapaikkaa tai kauppaa etsimään. Kaupat tarjoavat kaikkea elintarvikkeista lahjoihin ja leluihin. Myös Tax free –palvelut ovat hyvät.

Ravintoloitakin on molemmissa terminaaleissa runsaasti. Barcelonan lentokenttä on koti muun muassa näille ravintoloille ja pikaruokapaikoille:

  • Burger King
  • TGI Fridays
  • La Botiga
  • Starbucks

Jos matka stressaa todella kovasti, niin lentokentän palvelut sisältävät jopa spa –hoitoja! Kentältä löytyy myös useampi Lounge.

Lentokentän lähistöllä on runsaasti hotelleja. Lentokenttähotelli on hyvä valinta, jos lentosi on todella aikaisin aamulla, mutta kentältä on hyvät kulkuyhteydet myös keskustaan, joten aivan välttämätön se ei monestikaan ole.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Barcelonan lentokenttä tarjoaa hyvät kulkuyhteydet

Barcelonan lentokentältä keskustaan pääsee monin eri tavoin.

Bussit

Aerobús liikkuu keskustaan tiheään tahtiin, joka on suosittu valinta päästä lentokentältä keskustaan. Bussiyhteys kulkee molemmista terminaaleista ja se kulkee Plaça d’Espanyan kautta Plaça de Catalunya –aukiolle.

Tässä tietoja bussin hinnoista ja lipun ostamisesta:

  • Yhdensuuntainen lippu maksaa noin 5,90 euroa.
  • Edestakainen lippu maksaa 10,20 euroa.
  • Voit maksaa käteisellä – huomioi, että kuskit voivat vastaanottaa korkeintaan 20 euron setelin.
  • Lippu on mahdollista ostaa lisäksi automaateista tai netistä maksukortilla.
  • Matkalaukku sisältyy hintaan.

Matka kestää parhaimmillaan 35 minuuttia, mutta ruuhkien johdosta matkaan voi joskus kulua jopa tunti.

Lentokentältä kulkee myös paikallisbusseja eri puolille kaupunkia. Niihin voi ostaa liput asemalta ja niihin käyvät myös erilaiset matkakortit. Näillä pääset kätevästi perille ja kohti Barcelonan upeita nähtävyyksiä!

Osta julkisen liikenteen kortti etukäteen täältä >>

Metro ja juna

Metroyhteys Barcelonan lentokentältä ei ole kovin hyödyllinen monellekaan matkaajalle. Metron L9 –linja kulkee nimittäin hieman kauemmas ydinkeskustasta. Metrolippu maksaa 4,50 euroa.

Paikallisjunalla pääsee kätevämmin juuri keskustaan, varsinkin jos saavut T2 -terminaaliin. R2 –linja menee Passeig de Grácia –asemalle. Lippu maksaa 4,50 euroa suuntaansa, lippujen ollessa saatavilla automaateista. Matka kestää noin 24 minuuttia. Huomioi, että vain 2-5 päivän matkakortit käyvät junaan ja metroon.

Taksit

Taksi on myös mahdollinen, joskin kalliimpi kulkuyhteys keskustaan. Taksimatka maksaa yleensä noin 25-30 euroa ja laukuista joutuu yleensä maksamaan erikseen.

Vuokraa auto Barcelonan lentokentältä

Katso tarjoukset täältä >>
Artikkeli jatkuu alla
EbookersEbookers
Artikkeli jatkuu...

El Prat lentoasema Barcelonassa

Barcelonan lentokenttä on portti muualle Espanjaan

Barcelonan lentokenttä on hyvä portti jatkaa matkaa muuallekin kuin Barcelonan keskustaan. Kentän molemmista terminaaleista lähtee runsaasti bussi- ja paikallisjunayhteyksiä ympäri Espanjan. Jos siis löydät halvat lennot Barcelonaan, mutta haluat muualle Espanjaan lomailemaan, voit hyödyntää kenttää vaivattomasti.

Kentältä pääsee lisäksi helposti muuallekin Eurooppaan ja Barcelonan lentokenttä on hyvä vaihtoehto jopa kaukomatkojen vaihtoyhteyksiin. Lentokentältä voi tietenkin ottaa juuri jatkolennon muualle, mutta sieltä kulkee lisäksi bussiyhteyksiä esimerkiksi Ranskaan ja Sveitsiin!

Yhteystiedot

Tässä Barcelonan lentokentän yhteystiedot:

Barcelonan lentokenttä (BCN)
El Prat

08820 El Prat de Llobregat

Espanja – Spain

Puh: +34(0) 932 983 838

Kentän kotisivut: http://www.aena.es/en/barcelona-airport/index.html

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Barcelonan lentokenttä kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti