MatkapojatMatkapojat

Barcelona joulukuussa – Rauhoitu jouluun Espanjassa

Välimeren rannalla sijaitseva Barcelona on yksi suosituimpia lomakohteita Euroopassa. Onko Barcelona joulukuussa kuitenkaan vierailun arvoinen?

Espanjan itärannikolla sijaitseva Barcelona kiehtoo kulttuurillaan, ruuallaan ja välittömällä ilmapiirillään. Sinne mennään usein lisäksi nauttimaan upeista hiekkarannoista ja lämpimistä keleistä. Onko Barcelona joulukuussa siis uhka vai mahdollisuus? Alla syyt siihen, miksi kaupunkiin kannattaa ehdottomasti tutustua myös joulukuussa.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Barcelonan sää joulukuussa on leppoisan leuto

Barcelona on joulukuussa yllättävänkin leppoisa säänsä puolesta. Kaupungissa ei todellakaan tarvitse palella. Keskilämpötila on yleisesti ottaen noin +15 lämpöasteen tienoilla. Ei ole kuitenkaan ollenkaan kuulematonta viettää päivisin aikaa t-paidassa kaduilla kävellen.

Öisin lämpötila voi kuitenkin laskea hieman alle +10 lämpöasteen, joten kevyttä syystakkia on hyvä pakata mukaan. Aurinko kuitenkin paistaa ja se on melko lämmin – voit huoletta nauttia vaikkapa päiväkahvit kahvilan terassilla.

Apollo – Barcelona

Löydä parhaat lomatarjoukset Barcelonaan!

Etsi lomatarjouksia

Barcelona joulukuussa viehättää jouluisuudellaan

Monet Euroopan suurkaupungit ovat tunnettuja joulumarkkinoistaan ja tämänkaltaisesta tunnelmasta pääsee nauttimaan myös Barcelonassa. Vaikka Barcelonan joulumarkkinat eivät olekaan yhtä tunnetut kuin monien Keski-Euroopan maiden torit, on kaupungissa silti lukuisia tunnelmallisia markkinoita. Muutenkin kaupunki ryhtyy joulunviettoon jo hyvissä ajoin, joten jouluista tunnelmaa on ehdottomasti mahdollista nauttia kaupunginkaduilla.

Barcelonan joulun aikaa voi ihastella vaikkapa:

  • Santa Llucian joulutorilla aivan Gothic katedraalin ulkopuolella
  • Plaça Catalunyan aukion luistinradalla
  • Circ Raluyn perinteisessä joulusirkuksessa
  • Barcelonan joulutorilla Sagrada Familian ulkopuolella
  • Jouluvalojen loisteessa La Ramblalla
ApolloApollo

Perinteiset Barcelonan nähtävyydet ovat toki auki ja Barcelona on joulukuussa miellyttävää aikaa tutustua vaikkapa Gaudin rakennuksiin ympäri kaupunkia. Aurinkoisena päivänä on kiva lisäksi vierailla Park Güellissä tai viehättävässä Poble Espanyolissa.

Urheilun ja e-urheilun ystävät viihtyvät Barcelonassa joulukuussa. Tämä on nimittäin Espanjan La Ligan, eli jalkapallon pääsarjan, vilkkainta aikaa, joten voit mennä ihastelemaan Barcelonan jalkapallojoukkueen taitoja kuuluisalle Camp Noulle.

E-urheilusta ja pelimaailmasta kiinnostuneet taas voisivat piipahtaa vuosittaisessa Barcelona Games World –tapahtumassa. Tämä marraskuun lopusta joulukuun alkuun kestävä tapahtuma esittelee uusimmat pelit ja viihdyttävät kilpailut.

Kuumaa ja tulista tanssia kannattaa taas ihastella flamenco –baareissa, joita löytyy ympäri kaupungin. Barcelona on joulukuussa täynnä esityksiä, joten se on parasta aikaa tutustua tähän ihastuttavaan taidemuotoon.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Joulu Barcelonassa

Jos haluat kokea Barcelonan jouluna, voit nauttia rauhoittavasti katalonialaisesta joulusta. Joulu on tärkeä kaupungissa, jonka kirkoissa järjestetään erilaisia joulukonsertteja ja –messuja, joihin osallistua.

Joulu Barcelonassa keskittyy joulupäivän ympärille, jolloin nautitaan suuri jouluateria ja vieraillaan ystävien luona. Hotellit ja jotkin ravintolat ovat joulupäivänä auki, mutta niihin kannattaa tehdä pöytävaraus jo hyvissä ajoin.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Perinteisiä katalonialaisia herkkuja, joita kokeilla ovat ainakin:

  • Escudella i Carn d´Olla, joka on hyvin perinteinen joulukeitto.
  • Canalonsit, jotka ovat täytettyä pastaa.
  • Torró, eli hunajainen nougatherkku.

Joulupäivänä kannattaa suunnata Barcelonan satamaan, jossa järjestetään perinteinen joulupulahdus meriveteen. Avantouinnin ystäville vesi voi tuntua jopa lämpimältä! Uintikisaa on helppo seurata vaikka Kristoffer Kolumbuksen patsaalta käsin.

Barcelona hiljenee jouluna kauppojen osalta, sillä kaupat pitävät yleensä ovet suljettuina niin joulupäivänä kuin Tapaninakin.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Uusi vuosi Barcelonassa

Jos haluat kokea Barcelonan joulukuussa ja viettää vuodenvaihteen kaupungin kaduilla, on Barcelona uutena vuotena juhlia täynnä! Ilotulitukset järjestetään yleensä Plaça Espanyan aukiolla ja monet kaupungin yökerhot ja ravintolat täyttyvät juhlijoista. Menoa siis riittää – muista varata 12 viinirypälettä, jotka nautit keskiyöllä espanjalaisten perinteiden tapaan!

Aivan kuten joulu, myös uusi vuosi Barcelonassa kannattaa suunnitella hyvissä ajoin. Nämä pyhät ovat nimittäin suosittua matkustusaikaa, joten matkat tulee varata ajoissa, jotta saat edulliset lennot ja laadukkaan hotellin käyttöösi!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti