Rooman nähtävyydet Top 10 – Koe ainakin nämä

Rooman ikuiseen kaupunkiin on vaikea kyllästyä. Rooman nähtävyydet Top 10 –lista pitää siitä nimittäin huolen!

Italian pääkaupunki Rooma on yksi maailman tunnetuimpia kaupunkilomakohteita. Tähän valloittavan kauniiseen ja kiihkeään kaupunkiin kutsuvat varsinkin juuri Rooman monipuoliset nähtävyydet. Niitä on runsaasti laidasta laitaan ihan jokaiselle.

Alta löydät Rooman nähtävyydet Top 10 -listan, jonka avulla on hyvä aloittaa kaupunkiin tutustumisen.

Colosseum, Rooma

1. Colosseum

Rooman nähtävyydet Top 10 –listaa ei yksinkertaisesti voi laatia ilman Colosseumia. Tämä amfiteatteri on nimittäin monelle kaupungin symboli. Jykevä rakennelma on edelleen vaikuttava näky varsinkin iltavalaistuksessaan.

Kotisivut: https://www.coopculture.it/en/colosseo-e-shop.cfm

Forum Romanum, Rooma

2. Forum Romanum

Colosseumin vieressä sijaitsevassa Forum Romanumissa saa kulumaan rutkasti aikaa. Alueella sijaitsee nimittäin monet Rooman parhaat nähtävyydet ja historialliset rakennelmat. Sen näköalatasanne on ehdottomasti kokemisen arvoinen elämys viehättävine maisemineen.

Kotisivut: https://parcocolosseo.it/en/area/the-roman-forum/

ApolloApollo

Pantheon Roomassa

3. Pantheon

Pantheon on kaunis rakennus niin ulkoa kuin sisältä, jonka valtavan pyöreän kupolin keskellä oleva reikä luo ihanaa tunnelmaa päästämällä valon tulvimaan rakennukseen. Muun muassa Rafaelin ja Vittorio Emanuele II:n haudat löytyvät Pantheonin kätköistä.

Kotisivut: https://www.pantheonroma.com/en/

Trevin suihkulähde

4. Fontana di Trevi

Rooman nähtävyydet Top 10 sisältää myös kivoja nähtävyyksiä, jotka voit kokea kaupungissa kävellen. Tällainen on juuri Fontana di Trevin suihkulähde. Vaikka alue kuhiseekin matkailijoita, on se silti ihastuttavan romanttinen paikka – heitä kolikko suihkulähteeseen, jolloin paluu Roomaan on taattu!

Spanis Steps Roomassa

5. Espanjalaiset portaat

Kävellen pääsee ihastelemaan myös Espanjalaisia portaita. Massiivinen portaikko on varsinkin kesällä kaunis kukkaistutuksineen. Portaikon ylhäältä on myös kauniit näkymät, missä voit ylös kavuttuasi vierailla myös yhdessä toisessa ihanassa Rooman nähtävyydessä, eli Trinita dei Montin kirkossa.

Apollo – Rooma

Löydä parhaat lomatarjoukset Roomaan!

Etsi lomatarjouksia

Aukio Roomassa

6. Piazza Navona

Parhaat nähtävyydet Roomassa ovat ehdottomasti sen aukiot, joista Piazza Navona on niitä tunnetuimpia. Se onkin Rooman paras nähtävyys tutustua aitoon italialaiseen ja roomalaiseen hulinaan. Aukio on täynnä kojuja ja taiteilijoita, joten menoa ja meininkiä riittää joka puolella!

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Rooman katakombit

7. Rooman katakombit

Katakombit ovat parhaita nähtävyyksiä tutustua Rooman kaupungin synkkään historiaan. Niin kristityt kuin juutalaisetkin pakenivat aikoinaan vainoja näihin maanalaisiin sokkeloihin. Katakombeihin kannattaa ehdottomasti tutustua opastetun kierroksen avulla.

Capitolium, Rooma

8. Capitolium

Capitolium kukkula on kauneimpia nähtävyyksiä Roomassa. Se on yksi Rooman alkuperäisistä kukkuloista, jonka huipulla sijaitsi aikanaan Rooman valtakunnan tärkein temppeli, eli Juppiterin, Junon ja Minervan temppeli.

Kotisivut: http://www.turismoroma.it/it/campidoglio

Ara Pacis –rauhanalttari

9. Ara Pacis

Ara Pacis –rauhanalttari on yksi Rooman parhaita nähtävyyksiä, jota ei kuitenkaan aina mainita Top 10 –listoissa. Se ansaitsee kuitenkin paikkansa, sillä koristeltu marmorialttarion historiallisesti mielenkiintoinen sekä vaikuttava näky.

Kotisivut: http://www.arapacis.it/en

Vatikaani, Rooma

10. Vatikaani

On ehkäpä vähän hassua, mutta Rooman parhaat nähtävyydet sisältävät myös aidon kaupungin! Vatikaani on oma pieni valtio keskellä Rooman kuhinaa, minne kannattaa ehdottomasti piipahtaa jos aikaa riittää. Vatikaanin parhaita nähtävyyksiä ovat muun muassa Pietarinkirkko ja Sikstuksen kappeli.

Osta liput Rooman Top 10 nähtävyyteen netistä etukäteen

Osaan yllä mainituista nähtävyyksistä tulee siis maksaa pääsymaksu. Liput Rooman parhaimpiin nähtävyyksiin voi aina hankkia paikanpäältä, mutta etukäteen tilaaminen netistä on monesti kannattavampi valinta. Esimerkiksi GetYourGuide sivusto tarjoaa runsaasti erilaisia tarjouksia, joiden avulla voit saada pääsyliput useampaan kohteeseen kerralla. Netistä valmiiksi ostetut liput ovat lisäksi yleensä aina halvempia!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Lennä siis rakastumaan Roomaan

Rooman nähtävyydet Top 10 -lista on vain yksi (tai siis 10!) syy matkustaa Roomaan. Kaupungissa on lisäksi runsaasti ihanaa ruokaa ja ostosmahdollisuuksia. Koska Rooma on vielä niin kätevän lentomatkan päässä Suomesta, ei ole mitään syytä olla piipahtamatta Roomaan kaupunkilomalle – vaikkapa pidennetyksi viikonlopuksi. Katso tästä lisää vinkkejä Rooman matkaan!

Rooman nähtävyydet Top 10 kartalla

BOTTOM

Tutustu viikon matkaetuun ja varmista loma parhaaseen hintaan!

Tutustu tästä

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti