MatkapojatMatkapojat

Millainen ihanuus on Berliini joulukuussa?

Saksassa sijaitseva Berliini on yksi trendikkäimpiä matkakohteita. Tämä boheemi kaupunki tarjoaa loistavat puitteet vaikkapa viikonloppuloman viettoon. Keski-Euroopan kaupungit, kuten juuri Berliini, ovat lisäksi tunnettuja joulutunnelmastaan, parhaiden joulutorien sijaitessa juuri näissä kohteissa. Kannattaako sinunkin siis kokea juuri Berliini joulukuussa?

Berliini on joulukuussa täynnä talven romantiikkaa ja taikaa. Millaista lomaa voit siis odottaa, kun suuntaat Berliiniin jouluna?

Berliinin sää joulukuussa

Minkälaista säätä voi matkailija odottaa kun suuntana on Berliini joulukuussa? Berliinin sää joulukuussa on varsin kivan kirpeä.

Säältä voi odottaa:

  • Keskilämpötilat ovat päivisin noin +3-5 lämpöastetta.
  • Öisin lämpötila voi laskea jopa pakkasen puolelle.
  • Aurinkoisina päivinä lämpötila voi tuntua kuitenkin joskus noin +10 lämpöasteelta.

Berliini tarjoilee joulukuussa hieman normaalia enemmän sateita. Ihan jatkuvaa sadetta ei ole kuitenkaan odotettavissa, sillä kuukaudessa on noin 15 sadepäivää. Suomeen verrattuna sää on siis hieman leudompi – villaista vaatetta on kuitenkin hyvä pakata hieman mukaan, sillä tuuli voi tuntua varsin kylmältä!

ApolloApollo

Berliini on joulukuussa joulumarkkinoiden paratiisi

Berliinin sää joulukuussa on siis sopiva kaupunkilomailuun. Lämpöä ja iloa tuo lisäksi Berliinin joulukuinen tunnelma, sillä tämä saksalainen kaupunki rakastaa joulunaikaa. Tässä hieman ideoita siihen, mitä kaikkea kivaa Berliini joulukuussa tarjoaa.

Berliinin joulumarkkinat

Joulumarkkinat ovat Berliinin ihaninta tarjontaa juuri joulukuussa. Berliinin joulumarkkinat ovat todellakin lukuisat, sillä kaupungissa on kymmeniä pieniä joulutoreja ympäriinsä. Niissä kaikissa on runsaasti kivaa katseltavaa valojen ja esitysten osalta. Joulumarkkinoiden kojuista löytyy lisäksi runsaasti käsitöitä ja herkkuja, joita nauttia kiertelyn lomassa. Ihanin Berliinin joulutori on ehdottomasti Alexanderplatzin joulutori.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Berliinin joulupuutarha

Kannattaa vierailla myös Berliinin joulupuutarhassa, joka tarjoaa yli 2 kilometrin reitin Berliinin kasvitieteellisessä puutarhassa. Tämä puutarha on täynnä valoesityksiä ja kauniita kukkia ja kasveja, joita ihastella.

Lämmittele Berliinin museoissa ja ostoskeskuksissa

Ilmojen ollessa viileämmät, voit aina poiketa lämmittelemään Berliinin museoihin. Berliini on joulukuussa hieman hiljaisempi, joten museoissa ei ole kesäkuukausien tavoin samankaltaista tungosta.

Apollo – Berliini

Löydä parhaat lomatarjoukset Berliiniin!

Etsi lomatarjouksia

Vierailun arvoisia museoita ovat ainakin:

  • Altesin museo
  • Currywurst museo
  • Pergamon museo
Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Museoiden lisäksi kannattaa vierailla Berliinin lukuisissa ostoskeskuksissa. Varsinkin joulukuun alussa ne tarjoavat usein kiehtovia alennuksia, joulumaistiaisia sekä runsaasti hyviä joululahjaideoita! Parhaat ostoskeskukset ovat legendaarinen KaDeWe ja uusi Bikini Berlin.

Koe Berliini jouluna

Millainen sitten on Berliini jouluna? Jos haluat viettää tämän lämpöisen juhlan Berliinissä, niin tulet kokemaan ikimuistoisen joulun. Hotelli kannattaa tietenkin varata hyvissä ajoin ja samalla on hyvä varata joululounas, sillä ne varataan nopeasti täyteen. Ravintolat ovat usein jouluaattona kiinni, mutta avonaisia paikkojakin löytyy. Joulupäivänä museot ja ostoskeskukset ovat kiinni, mutta Berliinin puistoissa ja kaduilla riittää kävelijöitä, tunnelman ollessa varsin kiva. Myös kirkoissa on tuttuja joulumessuja ympäri kaupungin, joita kannattaa ehdottomasti kokea.

Berliini tarjoaa joulun välipäivinä myös kuhinaa. Museot ja ostoskeskukset avaavat jälleen ovensa, valmistautuen uuteen vuoteen. Tekemistä riittää siis runsaasti.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Uudeksi vuodeksi Berliiniin

Berliini tarjoilee joulukuussa myös mahdollisuuden viettää unohtumaton uusivuosi. Berliini on uutena vuotena todella vauhdikas, sillä moderni kaupunki täyttyy nuorista uuden vuoden juhlijoista. Suurimmat bileet tapahtuvat Brandenburgin portin juurella. Tapahtuma on ilmainen, mutta paikalle kannattaa saapua jo hyvissä ajoin. Ilotulitukset, hyvät ruoka ja kunnon musiikki ja juhlinta ovat tarjolla silloin, kun suuntaat Berliiniin uudeksi vuodeksi!

Kun siis haluat lämpöä, valoa, makuja ja menoa, niin käy katsastamassa Berliini joulukuussa!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti