MatkapojatMatkapojat

Suosituimmat Berliinin museot pääsymaksulla ja ilman

Berliinin museot ovat monipuoliset kuten itse kaupunki. Erilaisia kiehtovia museoita riittää moneen makuun ja osaan on mahdollista tutustua ilmaiseksi!

Berliini kiehtoo kaikenlaisia matkailijoita. Saksan pääkaupunki tarjoaa nimittäin runsaasti tekemistä nähtävyyksien ja ostosmahdollisuuksien muodossa. Mukavinta ajanvietettä ovat lisäksi Berliinin museot, joissa riittää ihmeteltävää useammallekin päivälle.

Suosituimmat Berliinin museot

Kun suuntaat seuraavan kerran Berliinin, muista vierailla ainakin näissä Berliinin museoissa:

Museumsinsel, Berliini

1. Museosaari

Tunnetuimmat Berliinin museot löydät museosaarelta. Sieltä löytyy useampikin museo, joihin on mahdollista ostaa yksi yhteinen pääsylippu. Saaren museot ovat:

  • Altes Museum eli Vanha museo, joka on omistettu erilaisille antiikin ajan esineille.
  • Neues Museum eli Uusi museo, joka ei nimestään huolimatta sisällä uusia esineitä, vaan kokoelmat ovat esineitä kivikaudelta aina keskiaikaan.
  • Pergamon museo, jonka kokoelmat vievät sinut idän kulttuurien keskelle.
  • Bode –museo, jossa on runsaasti antiikinaikaisia veistoksia.
  • Vanha kansallisgalleria, jossa on perinteistä taidetta eri muodoissa.

Berliinin juutalaismuseo

2. Berliinin juutalaismuseo

Berliinin juutalaismuseo on kaupungin koskettavampia. Arkkitehtuurisesti symbolinen museo pysäyttää ajattelemaan, eikä vaikeasta aiheestaan huolimatta tätä museota kannata ohittaa. Museoon on pieni 8 euron sisäänpääsymaksu aikuisilta ja perhelippuja on lisäksi saatavilla.

Kotisivut: https://www.jmberlin.de/en

ApolloApollo

3. Luonnontieteellinen museo

Jos olet liikkeellä koko perheen kera Berliinissä, suuntaa Luonnontieteelliseen museoon. Sieltä löytyy huikeita dinosauruksen luurankoja sekä erilaisia liskolintujen fossiileita. Todella kattavaan museoon on 8 euron sisäänpääsymaksu, mutta edullisia perhelippuja on myös mahdollisuus ostaa.

Kotisivut: https://www.museumfuernaturkunde.berlin/en

Gemäldegalerie, Berliini

4. Gemäldegalerie

Taiteenystävien tulee suunnata Gämaldegalerieen, joka on kaupungin suurin taidemuseo. Yli 3 000 taideteosta esittelevän museon tiloissa riittää nähtävää useiksi tunneiksi. Rembrandtin kokoelma on ehkä gallerian vaikuttavin. Liput museoon alkaen 10 euroa, riippuen hieman mitä kaikkea haluat nähdä.

Kotisivut: https://www.smb.museum/en/museums-institutions/gemaeldegalerie/home.html


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Berliinin DDR-museo

5. DDR-museo

Interaktiivinen museo on todella kiva tuttavuus. Museossa voit nähdä millaista elämä oli DDR:n puolella kylmän sodan aikaan ja kokeilla muun muassa Stasin salakuuntelulaitteita. Sisäänpääsymaksu museoon on alle 10 euroa, mutta etukäteen netistä ostettuna voit päästä museoon jopa alle 6 eurolla.

Kotisivut: https://www.ddr-museum.de/en

Osta liput DDR-museoon >>

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

6. Stasi-museo

Kylmän sodan toimintaan voi tutustua myös Stasi-museossa. Sieltä löytyy runsaasti tietoa järjestön toimintatavoista ja poliittisesta vaikutusvallasta. Museo kunnioittaa myös Stasin uhreiksi joutuneita henkilöitä. Kattavaan ja kivaan museoon on vain muutaman euron sisäänpääsymaksu.

Kotisivut: https://www.stasimuseum.de/en/enindex.htm

Berliinin tekniikan museo

7. Tekniikan museo

Tekniikan museo sopii hyvin kaikille, mutta sen kokoelmia tutkivat mielenkiinnolla varsinkin lapset ja tekniikasta kiinnostuneet. Nähtävillä on runsaasti erilaisia vempaimia ja museoalueella on lisäksi kaksi tuulimyllyä, jotka on kiva nähdä toiminnassa. Liput maksavat noin 8 euroa ja niillä voi vierailla myös viereisessä Science Center Spectrum-tiedemuseossa. Jos olet Berliinissä lasten kanssa, niin täällä kannattaa ehdottomasti vierailla.

Kotisivut: https://sdtb.de/museum-of-technology/623/

Apollo – Berliini

Löydä parhaat lomatarjoukset Berliiniin!

Etsi lomatarjouksia

Parhaat ilmaiset Berliinin museot

Berliinin museot eivät kaikki ole maksullisia, vaan ilmaisiakin museoita riittää runsaasti. Tässä parhaat Berliinin ilmaiset museot:

  • Topographie des Terrors – Kiehtova ulkoilmagallerian ja museon yhdistelmä esittelee kansallissosialismin nousua sekä elämää toisen maailmansodan aikaisista ajoista Berliinissä.
  • Alliierten-Museum – Monen mielestä paras Berliinin sotamuseo, jossa voit tutustua liittoutuneiden sotahistoriaan.
  • Museum der Stille – Hiljaisuuden ja meditoinnin tärkeydestä kertova museo, joka on todella mielenkiintoinen ja rauhoittava.
  • Jugend Museum – Nuorisomuseo on suunnattu lapsille, esitellen saksalaisten lasten ja nuorten elämää interaktiivisesti.
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Koe museot Berliinin museokortin avulla

Jos haaveilet vierailuista useissa Berliinin museoissa, niin harkitse ehdottomasti Berliinin museopassin hankintaa. Sillä pääset lähes kaikkiin kaupungin museoihin ja lisäksi sinun ei tarvitse seisoskella jonoissa. Kortti maksaa normaalisti 29 euroa.

Berliinin museot ovat ehdottomasti parasta antia kaupungissa. Museoissa on kiva piipahtaa nauttimaan laadukkaista teoksista ja näyttelyistä, varsinkin jos ilmat ulkona eivät houkuttele kiertelemään kaupungin katuja.

Lähde siis nauttimaan Berliinistä ja kaupungin puhuttelevista museoista!

Berliinin museot kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti