MatkapojatMatkapojat

Berliinin matkavinkit – Parhaat käytännön vinkit kaupunkiin

Rentoa ja raikasta menoa etsivän matkailijan kannattaa suunnata Berliiniin. Ota tästä parhaat Berliinin matkavinkit mukaan seuraavalle lomalle!

Saksan suurkaupungeista Berliini on matkailijoiden kestosuosikki. Moderni kaupunki tarjoaa runsaasti tekemistä, laadukkaita ostosmahdollisuuksia ja monikulttuurisia makuelämyksiä. Jotta saisit kaupungista ja lomastasi irti kaiken mahdollisen, ota alla olevat Berliinin matkavinkit käyttöösi.

Paras aika matkustaa Berliiniin

Milloin Berliiniin kannattaa matkustaa? Berliini matkakohteena sopii lomailuun läpi vuoden ja paras ajankohta matkustaa riippuu pitkälti siitä, mitä lomaltasi haluat. Tässä vinkkejä Berliinin matkalle säiden suhteen:

  • Touko-kesäkuu on jo melko lämmintä, eikä yhtä ruuhkaista kuin keskikesän kuukaudet.
  • Heinä-elokuussa on paikoin todella kuuma ja silloin matkailijoitakin on liikkeellä eniten.
  • Talvikuukaudet ovat melko lauhoja, lämpötilan pysytellessä yli nollassa.

Tekemisen puolesta kaupungissa riittää kivoja juttuja läpi vuoden. Esimerkiksi joulukuun joulumarkkinat viehättävät joulun ystäviä, kun taas kesällä kaupungissa on isot kulttuurikarnevaalit.

ApolloApollo

Saapuminen kaupunkiin

Kun lennät Berliiniin, niin laskeudut joko Tegelin tai Schönefeldin lentokentälle. Tegelistä on mahdollista ottaa bussi keskustaan, neljän eri linjan kulkiessa tälle kentälle. Berliinin matkaopas puolestaan neuvoo nappaamaan paikallisjunan Schönefeldistä kaupungin keskustaan.

Apollo – Berliini

Löydä parhaat lomatarjoukset Berliiniin!

Etsi lomatarjouksia

Berliinin matkavinkit liikkumiseen

Matkavinkit Berliiniin liikkumisen suhteen ovat helpot, sillä kaupungissa on todella hyvä julkinen liikenne. Berlin Hauptbahnhof on kaupungin päärautatieasema, josta on helppo löytää tietoa sekä ottaa bussi tai metro minne tahansa kaupungissa. Sinun kannattaa ehdottomasti ostaa päivälippu, sillä se maksaa vain noin 7 euroa ja voit matkata sillä huoletta millä tahansa julkisella. Lippuja voi ostaa keltaisista sekä punaisista lippuautomaateista tai sitten Spätkauf-kioskeista.

Jos tykkäät liikkua ulkosalla ja saada lomallasi hieman kivaa hyötyliikuntaa, niin vuokraa pyörä käyttöösi. Berliini antaa matkakohteena mahdollisuuden pyöräillä, sillä tilaa on tosi mukavasti ja autoilijatkin ovat hyvin huomaavaisia. Pyöriä on vuokrattavana niin monissa hotelleissa kuin Spätkauf-kioskeissakin. Päivän pyörävuokraus maksaa Berliinissä noin 10-15 euroa.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Vinkit aukioloaikojen suhteen

Berliinin matkavinkit ostosten suhteen ovat selkeät: vieraile ostoskeskuksissa ja suosi kirpputoreja. Aukiolojen suhteen tulee kuitenkin olla tarkkana, sillä varsinkin pikkuputiikkien aukioloajat vaihtelevat suuresti. Monet matkavinkit Berliiniin mainitsevat usein esimerkiksi sen, että maanantaisin monet liikkeet ovat suljettuna. Myös sunnuntaisin ei kauppoihin kannata hamuta – silloin tosin Berliinin parhaat kirpputorit kutsuvat luokseen. Vieraile siis ainakin:

  • Marheinekeplatzin kirpputorilla
  • Arkonaplatzin kirpputorilla
  • Bode Museumin antiikki- ja kirjakirpputorilla
  • Boxhagener Platzin kirpputorilla

Ravintoloita ja baareja taas löytyy avoimena läpi vuorokauden. Kaupungissa ei siis tarvitse pelätä nälkäiseksi tai janoiseksi jäämistä!


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Edullisia vinkkejä Berliiniin

Berliinin hintataso on varsin edullinen, joskaan ei enää yhtä suoranaisesti halpa tai Suomea huikeasti halvempi. Ruokailu on kuitenkin mahdollista varsin edullisesti, jos vain olet valmis hieman katsomaan missä syöt. Varsinkin etniset ravintolat ovat todella halpoja – ketjuista taas Burgermeister on melko edullinen. Halpaa majoitusta löydät ympäri Berliinin. Parhaimpia, edullisia vinkkejä Berliiniin on varata hostelli, sillä kivan majapaikan voi saada peräti 14 eurolla.

Maksamisen puolesta kannattaa muuten ehdottomasti varata käteistä mukaan. Maksukorttienlukulaitteet ovat yleistyneet viime vuosina, mutta moderniksi kaupungiksi Berliinissä on vielä paljon paikkoja, joissa käy vain käteinen. Muista myös, että Berliinissä juomarahan antaminen on varsin yleistä (noin 10% on hyvä nyrkkisääntö), muttei pakollista.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Berliini sopii matkakohteeksi kenelle tahansa

Yllä siis vinkkejä Berliinin matkalle, jotta voit viettää hauskan ja raikkaan loman tässä modernissa kaupungissa. Berliini sopii kaikenlaisille matkailijoille – sinne voi esimerkiksi suunnata lasten kanssa tai tehdä romanttinen viikonloppumatka puolison kanssa!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti