MatkapojatMatkapojat

Berliinin nähtävyydet – Valkkaa tästä kohde joka säähän

Berliini on yksi suosituimmista kaupunkilomakohteista. Berliinin nähtävyydet takaavat, että kohteeseen voi huoletta matkata läpi vuoden!

Kun kaipaat monipuolista ja hauskaa kaupunkilomakohdetta, kannattaa Saksan pääkaupunki Berliini pitää mielessä. Kohde on nimittäin loistava matkakohde läpi vuoden, sillä Berliinin nähtävyydet viihdyttävät satoi tai paistoi. Vauhdikas kaupunki elää ympäri vuorokauden, mutta nähtävyyksissä pääsee hiljentymään vakavienkin asioiden äärellä sekä nauttimaan ihmiselon kauneudesta.

Parhaimmat Berliinin nähtävyydet hyvällä säällä

Jos ilmat suosivat, kannattaa Berliinissä kokea ainakin nämä nähtävyydet:

Brandenburgin portti Berliinissä

1. Brandenburgin portti

Lukuisat nähtävyydet Berliinissä kertovat kaupungin historiaa näyttävästi ja yksi maan ja kaupungin tunnetuimpia historiallisia maamerkkejä on Brandenburgin portti. Portti jakoi kaupungin pitkään itään ja länteen ja se on nykyään usein isojen tapahtumien päänäyttämö. Portti on kaunis varsinkin iltavalaistuksessaan.

East Side Gallery Berliinissä

2. East Side Gallery

Konkreettisesti Berliinin historiaa pääsee ihastelemaan lisäksi East Side Galleryssa. Taidegalleria on ulkoilmagalleria, sillä teokset on tehty aitoon pätkään Berliinin muuria. Pätkä muuria on tarkoituksella jätetty paikalle muistuttumaan kaupunkilaisia ja koko maailmaa historiasta.

Kotisivut: http://www.eastsidegallery-berlin.com/data/eng/index-eng.htm

ApolloApollo

Euroopan murhattujen juutalaisten muistomerkki - Holokaustimuistomerkki

3. Euroopan murhattujen juutalaisten muistomerkki – Holokaustimuistomerkki

Toinen maailmansota muistuttaa julmuudestaan Berliinin nähtävyyksissä. Nämä kivuliaasti menneisyydestä muistuttavat Berliinin nähtävyydet eivät toki ole niitä hauskimpia paikkoja vierailla, mutta koskettavat nähtävyydet kannattavat silti ottaa lomaohjelmistoon.

Aivan Brandenburgin portin läheltä löytyvä Holokaustimuistomerkki on suosittu ja pysäyttävä nähtävyys. 2 711 betonipilaria muodostavat laajan sokkelon keskellä Berliinin keskustaa. Berliinin juutalaismuseo on Holokaustimuistomerkin ohella yksi vierailunarvoisista kohteista, kun haluat hiljentyä ja kunnioittaa tätä synkkää sivua kaupungin historiassa.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Tiergarten puisto

4. Tiergarten

Tiergarten on yksi Berliinin tärkeimpiä puistoja, jossa riittää runsaasti nähtävää ja koettavaa. Siellä järjestetään viikonloppuisin muun muassa kirppu- ja antiikkitori sekä varsinkin kesäisin erilaisia tapahtumia. Lisäksi alueella on useita kahviloita ja olutterasseja sekä runsaasti lapsille soveltuvia leikkipuistoja ja –alueita. Katso täältä lisää tekemistä, jos olet Berliinissä lasten kanssa.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Parhaimmat Berliinin nähtävyydet, kun ilmat yllättävät

Berliinin nähtävyyksiä riittää myös hieman huonommalle säälle. Tässä parhaimmat nähtävyydet, joihin tutustua silloin, kun ilmat eivät houkuttele kiertelemään Berliinin katuja.

Museumsinsel, Berliini

5. Museumsinsel eli museosaari

Kaunis museosaari on nimensä mukaisesti pieni saari täynnä museoita. Saarella voit tutustua näihin kiehtoviin museoihin:

  • Altes Museum eli Vanha museo, joka on täynnä antiikkia ja merkittäviä vanhoja kolikoita.
  • Pergamonin museo, joka on alueen suosituimpia ja sen kokoelmat vievät sinut idän kulttuurien keskelle.
  • Bode –museo, josta löydät lisää antiikkia ja muinaisia veistoksia.
  • Neues Museum, eli Uusi museo, josta löytyy taidetta kivikaudelta aina keskiaikaan.
  • Vanha kansallisgalleria, joka viehättää tauluilla ja muotokuvillaan.

Museot kiehtovat ainakin historian ja arkkitehtuurin ystäviä, mutta muidenkin kannattaa käydä ihastelemassa saarta – saari sopii kohteeksi kauniillakin säällä!

Apollo – Berliini

Löydä parhaat lomatarjoukset Berliiniin!

Etsi lomatarjouksia

Berliinin televisiotorni

6. Berliinin televisiotorni

Alexanderplatzin aukion lähellä oleva Televisiotorni on parhaimpia lapsille soveltuvia Berliinin nähtävyyksiä. 368 metriin kohoava torni tarjoaa loistavat maisemat kaupungin kattojen ylle. Liput torniin kannattaa muuten ehdottomasti ostaa etukäteen (katso alta), jotta vältyt jonoilta!

Kotisivut: https://tv-turm.de/en/homepage/

Berliinin kasvitieteellinen puutarha

7. Kasvitieteellinen puutarha

Hieman keskustan ulkopuolelta löytyvä Berliinin kasvitieteellinen puutarha on loistava nähtävyys kun kaipaat lämpöön. Sen trooppinen kasvihuone on nimittäin jopa +30 asteen lämpöinen, joten ulkoilmat eivät haittaa! Osa puistosta on toki ulkona, joten ihan huonolla säällä et pysty täysin nauttimaan koko puiston antimista.

Kotisivut: https://www.bgbm.org/en

Berliinin Charlottenburgin linna

8. Charlottenburgin linna

Uudelleen rakennettu linna on massiivinen ja kaunis Berliinin nähtävyys. Museona toimivaan linnaan kannattaa käydä tutustumassa ja vierailla myös linnan lähistöllä sijaitsevissa gallerioissa ja museoissa. Alueella saa helposti vierähtämään useammankin tunnin. Puistoalueelle on vapaa pääsy ja ilmojen ollessa kohdallaan siihen kannattaa lisäksi tutustua alueella vierailtaessa.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Monipuoliset nähtävyydet Berliinissä takaavat onnistuneet loman

Berliinin nähtävyydet tarjoavat siis runsaasti tekemistä säällä kuin säällä. Lisäksi yllä mainituista kohteista löytyy runsaasti kivaa tekemistä ihan koko perheelle, eikä nähtävyyksiä tarvitse useinkaan lähteä ihastelemaan keskustaa kauemmaksi.

Berliinin nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti