Junalla Berliiniin – Näin se onnistuu

Junamatkailu kasvattaa suosiotaan ja matkareittejä riittää ympäri maailman, varsinkin ihanassa Euroopassa. Tässä tietoja kuinka matkata junalla Berliiniin helposti ja huolettomasti.

Saksan kaupungeista Berliini on pitkään ollut matkalaisten suosikkikohteita. Boheemi, ystävällinen ja monipuolinen Berliini sopii niin aikuisille että lapsiperheillekin. Mikä parasta, Berliiniin voi matkata monin tavoin ja jos haluat kokea täydellisen seikkailun lomallasi, lähde junalla Berliiniin! Vaihtoehtoja junamatkaan riittää ja alla tietoja suosituimmista reiteistä sekä vinkit onnistuneeseen junamatkaan.

Helsingin rautatieasema

Junalla Helsingistä Berliiniin

Vaikka pääsetkin Helsingistä Berliiniin junalla teoriassa maitse, voi junamatka olla varsin pitkä ja monimutkainen. Joudut yleensä matkaamaan muutamia päiviä sekä yöpymään välillä – hyödyntäen myös mahdollisesti bussiliikennettä. Yksinkertaisin maareitti suuntautuisi Lapin kautta Ruotsiin, matkan jatkuessa Ruotsista Tanskaan ja sieltä kohti Berliiniä.

Hieman nopeampi vaihtoehto on ottaa ensin juna Helsinkiin tai Turkuun ja jatkaa sieltä laivalla Tukholmaan. Tukholmasta voit sitten jatkaa matkaa Tanskan kautta Saksaan ja Berliiniin. Näistä reiteistä löydät lisätietoja alla. Pääset reittejä hyödyntämällä junalla Helsingistä Berliiniin noin 1,5 päivässä, riippuen hieman matkustusajankohdasta.

Apollo – Berliini

Löydä parhaat lomatarjoukset Berliiniin!

Etsi lomatarjouksia

Tukholman rautatieasema

Tukholmasta Berliiniin junalla

Helpoin reitti vie sinut junalla Tukholmasta Berliiniin Tanskan kautta. Yksinkertaisin reitti on ottaa ensin juna Kööpenhaminaan. Junareittejä löytyy niin yhdellä vaihdolla, että suoranakin. Vaihto tapahtuu Malmössä. Junamatkaan kuluu noin viisi tuntia, eikä vaihdollinen reitti ole juuri sen pidempi aikataulujen osuessa kohdilleen. Hintaa tällä reitille tulee keskimäärin noin 40 euroa. Voit sitten matkata junalla Kööpenhaminasta Berliiniin – tästä reitistä lisää tietoja alla. Pääset Tukholmasta Berliiniin noin reilussa 16 tunnissa ja junia lähtee päivittäin varsin tiheään.

Kööpenhaminan rautatieasema

Junalla Kööpenhaminasta Berliiniin

Kööpenhaminasta Berliiniin pääsee junalla varsin kätevästi. Jos siis löydät itsesi Köpiksestä ja haluat suunnata Berliiniin, suuntaavat junat usein sinne Hampurin kautta. Hampurin kautta kulkeva reitti on helpoin, sillä vaihtoja tarvitsee tehdä vain yksi. Matkaa Kööpenhaminasta Berliiniin menee junalla noin seitsemän tuntia, riippuen hieman tietenkin vaihdosta. Hampuri on itsessään varsin kiva kaupunki, joten siellä voi hyvin viettää muutaman tunnin, mikäli haluat nähdä Saksaa muutenkin kuin Berliinin osalta. Hintaa tälle junamatkalle tulee keskimäärin noin 40 euroa, mutta saatavilla on usein halvempiakin lippuja.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Rautatieasema Tallinnassa

Junalla Tallinnasta Berliiniin

Voit harkita myös reittiä Tallinnasta Berliiniin. Koko matkan voi taittaa junan kyydissä, mutta voit lisäksi hyödyntää bussireittejä, mikäli niin haluat. Esimerkiksi matkan ensimmäinen osio onnistuu helposti bussilla ja junalla, sillä pääset helpoiten ja nopeasti Tallinnasta Riikaan bussilla. Kyseinen bussimatka on nopea ja edullinen, matkan kestäessä ajankohdasta riippuen noin reilut neljä tuntia. Edullisimmillaan bussimatka on vain noin 10 euron hintainen. Junan kyydissä joudut tekemään muutamia vaihtoja, joten kannattaa harkita bussimatkaa.

Riikasta matka jatkuu sitten Vilnaan. Tämänkin välin voi tehdä helpoiten bussin kyydissä. Mikäli haluat matkata juuri junalla, joudut vaihtamaan junaa Daugavpilsin rajakaupungissa. Bussilla pääset kuitenkin suoraa reittiä Vilnaan noin reilussa neljässä tunnilla, lippujen maksaessa vain noin 10 euroa.

Vilnasta matka jatkuu Varsovan kautta Berliiniin. Juna Vilnasta Varsovaan on tällä hetkellä käytössä vain viikonloppuisin. Mikäli siis haluat matkata viikolla, tulee tämäkin väli tehdä bussilla. Junareitti Vilnasta Varsovaan tulee varata Vilnasta Bialystokiin ja sieltä Varsovaan. Junareitille tulee hintaa noin reilut 20 euroa. Bussilla reitti maksaa puolestaan alle 20 euroa.

Varsovasta pääsetkin sitten junalla Berliiniin alle kuudessa tunnissa. Lippu maksaa halvimmillaan hieman alle 30 euroa, mutta keskimäärin lipun hinta on noin 30-40 euroa. Junalla ei tarvitse tehdä vaihtoja.

Juna Tallinnasta Berliiniin on siis mahdollinen, mutta reittiin kannattaa harkita bussimatkoja osan matkasta. Matkantekoon on hyvä varata aikaa, sillä pääset junalla Tallinnasta Berliiniin noin reilussa kahdessa päivässä ja yöpyminen välillä on suositeltavaa.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Krakovan rautatieasema

Puolasta

Kuten mainittua, Puolasta pääsee kätevästi Berliiniin. Jos siis olet jo Puolassa tai päätät matkata junalla Baltian maiden halki, on Puolasta mahdollista suunnata Berliiniin hieman eri paikoista. Yllä esiteltiinkin reitti, millä pääset junalla Varsovasta Berliiniin vain noin kuudessa tunnissa. Reitti on suora, joten se on todella vaivaton.

Varsovan lisäksi junia kulkee hyvin muun muassa Krakovasta. Pääset junalla Krakovasta Berliiniin suoran yhteyden avulla, mutta näitä junia kulkee varsin harvoin. Kyseessä on yöjuna, joka on kyllä varsin miellyttävä vaihtoehto ja säästät matkustusaikaa hyvin! Suora yöjuna lähtee yleensä noin puolenyön aikaan ja saapuu Berliiniin aamulla. Hintaa yöjunalla on noin reilut 30 euroa. Lisäksi Krakovasta Berliiniin pääsee jatkoyhteyksien avulla. Joskus vaihtoja joutuu tekemään peräti neljä kertaa matkan aikana. Matkan kesto on tällöin usein reilut 10 tuntia. Yhden vaihdon reitti kulkee Varsovan kautta. Junalippujen hinnat vaihtelevat reilusta 30 eurosta aina yli 50 euroon asti.

Jos haluat matkata junalla Gdanskista Berliiniin on valittavanasi niin harvinaisempi suorareitti tai muutaman vaihdon junareitit. Kaksi vaihtoa on tällä reitillä hyvin yleinen lukumäärä. Suoran junareitin kesto on noin reilut viisi tuntia, matkan maksaessa keskimäärin noin 60 euroa.

Prahan rautatieasema

Junalla Prahasta Berliiniin

Itä-Euroopasta on helppo matkata junalla Berliiniin myöskin Prahasta. Juna Prahasta Berliiniin on suosittu valinta, sillä matkaan kuluu vain hieman reilut neljä tuntia ja suoria yhteyksiä on saatavilla todella runsaasti. Hintaa suoralle junayhteydelle tulee vain noin 20 euroa edullisimmillaan, lippujen maksaessa keskimäärin noin 30 euroa.

Pariisiin rautatieasema

Pariisista Berliiniin junalla

Jos taas olet toisella puolella Eurooppaa ja haluat suunnata Berliiniin, kuljettavat junat Pariisista Berliiniin varsin kätevästi. Pariisista matkattaessa junaa tulee usein vaihtaa kerran ja vaihto tapahtuu yleensä Frankfurtissa. Matkaan kuluu reilut kahdeksan tuntia ja lipun hinta on alkaen 80 euroa, yleensä lipun hinnat kohoavat yli 100 euron. Huomioi kuitenkin, että voit matkata junalla Pariisista Berliinin jopa noin 50 euron hintaan, jos matkaat yöjunalla. Yöjunakaan ei kuitenkaan ole suorayhteys, joten junaa täytyy välillä vaihtaa.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Berliiniin junalla – muista nämä vinkit

Pääset junalla Berliiniin yllä olevia reittejä hyödyntämällä varsin kätevästi. Eri vaihtoehtoja on runsaasti ja matkanvarrella näkee ihastuttavia kohteita, joissa voi hyvinkin pysähtyä muutamaksikin tunniksi, mikäli aikataulut sen mahdollistavat. Eri vaihtoehtoja sekä aikatauluja vertailemalla voit lisäksi tehdä junamatkan varsin edullisesti. Reitti on mahdollista tehdä jopa alle 100 eurolla suuntaansa. Kun haluat säästää matkustusajassa, ajoita junamatkat mahdollisten yövuorojen ajaksi, jolloin pidempi matka-aika ei vie pois lomapäiviä itse kohteessa!

Euroopassa matkatessa junalla kannattaa muistaa nämä vinkit:

  • Paikkalippu maksaa yleensä enemmän, mutta se voi tehdä matkasta rennomman.
  • Käsimatkatavarat eivät maksa yleensä ylimääräistä, mutta muista tarkistaa aina junien laukkujen kokosäännökset. Lisäksi mukana saa usein olla maksutta yksi matkalaukku – tutustu junayhtiön ehtoihin ennen lipun varaamista.
  • Passi tai henkilökortti on tärkeä olla matkassa mukana ja siitä on hyvä ottaa kopio kaiken varalta.
  • Hanki kattava matkavakuutus, jotta et joudu ongelmiin mahdollisten peruutusten tai sairastapauksien takia.

Kun haluat lomaan pientä seikkailua sekä mahdollisuuden tutustua kauniisiin eurooppalaisiin maisemiin, on junamatka Berliinin oiva idea. Yllä mainittujen ideoiden ja vinkkien avulla pääset Berliiniin ihastelemaan kaupunkia ja sen nähtävyyksiä edullisesti ja vaivattomasti!

Katso täältä myös matkavinkit Berliiniin.

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti