Mitä kaikkea Berliinin keskusta tarjoaa?

Berliini on yksi Euroopan suurimpia kaupunkeja, niin väkiluvultaan kuin pinta-alaltaankin. Kaupunki on yhä pitkälti jakautunut Länsi- ja Itä-Berliiniksi, eri kaupunginosien tarjotessa todellisia elämyksiä matkailijoille. Mutta entäpä sitten Berliinin keskusta? Missä se sijaitsee ja mitä kaikkea keskusta tarjoileekaan?

Tässä vinkit Berliinin keskustaan.

Berliini on kaupunki ilman varsinaista keskustaa

Totuus on se, ettei Berliinin keskustaa oikein ole olemassakaan. Berliini on nimittäin yksi niitä harvoja kaupunkeja, jolla ei ole yhtä tiettyä keskustaa. Tämä johtuu pitkälti juuri siitä, että kaupunki oli niin pitkään jakautunut juuri Länsi- ja Itä-Berliiniksi, molempien laajentuessa hyvin eri tavoin. Katso miten keskusta on jakautunut kolmeen eri osaan.

Berliinin keskusta mielletään usein noin kolmeen eri kaupunginosaan. Nämä ovat:

  • Mitte, joka on kaupungin hallinnollinen keskus.
  • Alexanderplatz, jonka valttikortteja ovat alueen loistavat liikenneyhteydet.
  • City West, joka oli ennen Länsi-Berliinin keskeisin kaupunginosa.

Alla hieman tietoja jokaisesta näistä keskuksesta, sekä esittelyssä jokaisen Berliinin keskustan parhaimmat nähtävyydet ja käyntikohteet. Katso myös muut Berliinin nähtävyydet.

Mitte

Mitte on vanhaa Itä-Berliinin aluetta, jota on muokattu ja rakenneltu viime viikkojen aikana runsaasti. Se on tälläkin hetkellä yksi Berliinin kasvukeskuksia. Alue on ehdottomasti parasta keskustan nähtävyyksien osalta ja löytyypä Mittesta runsaasti myös majoitusvaihtoehtoja. Tämä keskustan osa on turvallinen valinta varsinkin ensimmäisen Berliinin loman viettoon.

Alexanderplatz

Alexanderplatz kuuluu periaatteessa Mitteen, mutta sitä käsitellään usein erillisenä alueena. Se on Berliinin keskustan liikenteen keskittymä – parhaimmat metro ja bussiyhteydet löytyvät juuri täältä. Siksi alueella on myös runsaasti hyviä majoituspaikkoja, ja se on toinen suosittu valinta matkailijoiden keskuudessa.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

City West

City West taas kuuluu vanhaan Länsi-Berliinin alueeseen. Se on tunnettu kauppakeskuksistaan ja hyvistä metroverkostoistaan. Esimerkiksi keskustasta lentokentälle pääsee täältä todella näppärästi. City West on tunnettu hyvistä ostosmahdollisuuksistaan.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Apollo – Berliini

Löydä parhaat lomatarjoukset Berliiniin!

Etsi lomatarjouksia

Parhaat Berliinin keskustan nähtävyydet

Berliinin keskusta on täynnä nähtävyyksiä aina historiallisista kohteista hauskoihin kulttuurikohteisiin. Tämä modernin boheemi kaupunki tarjoaa taatusti runsaasti tekemistä kaikille matkailijoille.

Parhaimmat keskustan nähtävyydet löytyvät Itä-Berliinistä, juuri Mitten ja Alexanderplatzin alueiden ympäriltä. Mittesta löytyy muun muassa kaupungin oopperatalo sekä Berliinin tuomiokirkko. Ihan alueen laidalta löytyy myös museosaari sekä Berliinin niin kutsuttu pääaukio, eli Gendarmenmarkt, josta löytyy muun muassa talvisin Berliinin joulutori. Lisäksi Mittessa voi vierailla kuuluisalla Brandenburgin portilla.

Alexanderplatzin keskustan nähtävyydet ovat erityisen kivoja juuri joulun aikaan, aukion täyttyessä toritapahtumista. Lisäksi Karl-Marx-Allee kadunvarsi on täynnä nähtävää monumentaalisine taloineen.

City West ei niinkään tarjoa perinteisiä nähtävyyksiä, vaan tämän keskustan nähtävyydet ja käyntikohteet painottuvat juurikin yllä mainitusti Berliinin ostosmahdollisuuksiin. Kurfürstendamm on alueen pääkatu, joka on täynnä erilaisia kauppoja ja kahviloita. Tunnetuimmat Berliinin keskustan kaupat löytyvät juuri City Westin alueelta.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Liiku myös Berliinin keskustaa kauemmaksi

Berliinin keskusta tarjoaa siis runsaasti näkemistä, tekemistä sekä laadukkaita hotelleita jokaiseen matkabudjettiin. Mutta Berliinin lomalla ei pidä jähmettyä paikoilleen, vaan kaupungista löytyy runsaasti muitakin kivoja kaupunginosia, joissa vierailla.

Tässä muutamat suosikit:

  • Charlottenburg tunnettuine palatseineen ja museoineen.
  • Tiergarten puistoalueineen.
  • Friedrichshainin nuorekas kaupunginosa illanviettopaikkoineen.

Alueille on helppo matkata julkisilla kulkuvälineillä eri puolilta Berliiniä. Joten ryhdy siis suunnittelemaan unelmien lomaa ja löydä ihastuttava Berliinin keskusta näiden vinkkien avulla! Katso myös muut vinkit Berliinin lomaan.

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti