MatkapojatMatkapojat

Millainen kokemus on Mallorca jouluna?

Mallorca jouluna on unohtumaton ja rentouttava kokemus. Mikäli kaipaat eksotiikkaa, valoa ja makunautintoja jouluusi, kannattaa sinun harkita Mallorcan lomaa!

Mallorca on takuuvarma rantalomakohde, mutta saarelle voi huoletta suunnata myös joulun viettoon. Tämä Espanjaan kuuluva saari rakastaa joulunaikaa ja jokainen kolkka on täynnä kauniita valoteoksia, ihania joulumarkkinoita ja mainioita makuelämyksiä. Mallorca jouluna on rauhoittava ja kaunis elämys joka ei unohdu koskaan!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Mallorcan sää joulukuussa on vielä leuto ja lempeä

Lomalle lähtiessä sää on toki aina keskeisessä asemassa. Minkälaiseen säähän sinun sitten tulee varautua, mikäli Mallorca jouluna kiehtoo? Monen matkailijan onneksi Mallorcan sää jouluna ja joulukuussa on vielä varsin leuto ja lempeä, vaikka rantalomaa sieltä ei kannatakaan lähteä etsimään.

Mallorcan sää joulukuussa on pitkälti:

  • Lämpimän leutoa, sillä joulukuun keskilämpötila on päivisin noin +17 asteen luokkaa, yön lämpötilojen tipahtaessa noin +6 asteeseen.
  • Kuiva, sillä joulukuussa on keskimäärin vain viisi sateista päivää.

Bikineitä matkaan ei siis tarvitse pakata, mutta kuiva ja leuto ilma tekevät lomasta silti varsin miellyttävän, eikä sinun tarvitse pelätä paleltumista!

ApolloApollo

Mallorca jouluna tarjoaa runsaasti tekemistä

Espanjalaiset ovat jouluihmisiä ja jouluun valmistautuminen alkaa jo marraskuussa. Joulukoristeita alkaa ilmestyä Mallorcan talojen ikkunoihin ja liikkeiden hyllyt täyttyvät jouluisista tavaroista. Jouluvalot ovat varsin näyttäviä – erityisesti pimeiden iltojen hämyssä!

Mallorca jouluna on täynnä musiikkia, sillä joululaulut kuuluvat vahvasti saaren kulttuuriin. Kitarat soivat läpi joulukuun, mutta varsinkin juuri jouluna musiikki on vahvasti mallorcalaisten elämässä ja erilaisia jouluaiheisia konsertteja ja esityksiä löytyy ympäri saarta. Varsinainen joulu Mallorcalla alkaa joulukuun 8. päivä ja joulumenot päättyvät tammikuun 7. Joulu Mallorcalla ei ole Suomen tapaan täynnä joulupukki-juttuja, sillä espanjalaisen joulukulttuurin keskiössä ovat Kolme Tietäjää. Lahjatkin avataan vasta tammikuun 6. päivä, vaikka monessa perheessä lahjojen jako onkin pikkuhiljaa jakautunut joulukuun 25. päivän ja tammikuun väliin.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Ravintoloissa voit nauttia pitkin joulua monia paikallisia jouluherkkuja. Näihin lukeutuvat ehdottomasti:

  • Erilaiset lihaleikkeleet kuten morcilla ja salchicon
  • Äyriäiset
  • Joulukalkkuna joka on usein täytetty juustolla ja pähkinöillä
  • Makeiskakut kuten joulumölkky, eli tronco de chocolate
Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Apollo – Mallorca

Löydä parhaat lomatarjoukset Mallorcalle!

Etsi lomatarjouksia

Paras joulukohde Mallorcalla

Mikä sitten on se paras kohde, kun mielissä siintää Mallorca jouluna? Mallorcan pääkaupunki Palma on ehdottomasti saaren paras kohde joulukuussa. Palma de Mallorca jouluna on täynnä valoa ja juhlaa.

Kaupungista löytyy lukuisia ihania joulumarkkinoita kuten Pueblo Espanol. Mikäli olet Palmassa juuri jouluna, on Palman katedraalin yömessu, eli Misa del Gallo, kokemisen arvoinen.

Kannattaa muistaa, että monet varsinaiset rantalomakohteet ja –keskukset ovat usein kiinni juuri joulukuussa. Mutta omatoimimatkailija löytää kyllä runsaasti vaihtoehtoja kivaan jouluun Mallorcalla. Alcudian ja Magalufin alueelta löytyy runsaasti avoimia paikkoja, joskaan ei tietenkään niin runsaasti kuin kesän sesonkikuukausina.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Varaukset etukäteen kannattaa

Mallorca jouluna ei pysähdy täydellisesti, mutta moni ravintola on usein täynnä, joten ennakkovaraukset kannattavat. Voit löytää lippuja joulun tapahtumiin netistä ja hotellista kannattaa kysellä lisätietoja ruokailun suhteen. Itse majoituksien ja lentojen löytäminen voi olla helppoa ja edullista, varsinkin kun joulukuu ei ole maan kiireisintä sesonkiaikaa. Sinun kannattaa kuitenkin katsella ja varata matka jo hyvissä ajoin, jotta löydät juuri sopivan kohteen toiveidesi mukaan!

Lähde siis hiljentymään ja rauhoittumaan Mallorcan kauniisiin joulumaisemiin.

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti