MatkapojatMatkapojat

Palma de Mallorca – viihdyttävä kaupunki kutsuu luokseen

Mallorcalle ei tarvitse lähteä nauttimaan vain rantalomasta, sillä saaren pääkaupunki Palma de Mallorca on myös loistava yhdistelmä ranta- ja kaupunkilomaa. Kauniissa ja viehättävässä kaupungissa löytyvät kaikki hyvään lomaan tarvittavat elementit.

Espanjaan kuuluva Mallorcan saari on kutsunut matkailijoita luokseen jo vuosikymmeniä. Saaren valtteja ovat kauniit rannat, kiehtova kulttuuri sekä näyttävä luonto – tätä kaikkea on helppo kokea juuri Palmassa. Palma de Mallorca yhdistää ranta- ja kaupunkiloman parhaat puolet, tarjoten matkailijalle rentoutumista, menoa ja viihdyttävää tekemistä. Alla kattava tietopaketti siihen, mitä kaikkea kaupunki voikaan tarjota juuri sinulle.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Palma de Mallorcan matkat pakettina tai omatoimisesti

Palma de Mallorca on oiva lomakohde, sillä loman suunnittelu kaupunkiin on todella helppoa. Matkailija voi valita niin omatoimiloman kuin pakettimatkankin – tee siis juuri sinun näköinen matka tähän kulttuuririkkaaseen kaupunkiin!

Valmiit matkat

Monet suomalaisten suosituimmat matkanjärjestäjät tarjoavat valmiita lomapaketteja Palma de Mallorcalle. Tällöin saat samalla varauksella hoidettua lennot ja majoituksen. Pakettimatkoja on usein tarjolla aina alkukeväästä loppusyksyyn. Huomioi myös, että Palman kaupunkiin on usein tarjolla päiväretkiä muista Mallorcan ihanista rantakohteista.

Lennot

Toki matkat Palma de Mallorcalle voi hankkia erikseenkin. Omatoiminen matkailu Palmassa onnistuu helposti. Lennot on helppo löytää matkasivustojen hintoja vertailemalla. Palmaan pääsee suorilla lennoilla tai vaihtoyhteyksien avulla läpi vuoden. Kannattaa muistaa myös se, että manner-Espanjasta on päivittäin lentoja ja lauttayhteyksiä Mallorcalle, joten voit periaatteessa lentää Espanjaankin ja jatkaa siitä matkaa Palmaan.

Palman lentokenttä on todella lähellä kaupunkia, josta on hyvät kulkuyhteydet keskustaan. Aeroport de Palman lentokentältä kulkee useita linja-autoyhteyksiä eri puolille keskustaa.

Apollo – Mallorca

Löydä parhaat lomatarjoukset Mallorcalle!

Etsi lomatarjouksia

Voit esimerkiksi ottaa:

  • Linja 1:n aivan Palma de Mallorcan keskustaan tai matkustajasatamaan
  • Linja 21:n kohti Arenalin aluetta ja Platja de Palman ranta-aluetta

Taksitkin kulkevat kentältä keskustaan, eikä kyyti maksa hirveästi.

Majoitus

Palma de Mallorca on suosittu matkakohde, joten majoitusvaihtoehtoja riittää. Majoitusta kannattaa kuitenkin etsiä mahdollisimman aikaisin, sillä huoneiden hinnat ovat melko hintavat varsinkin kesällä. Hostal –nimiset majapaikat ovat edullisimpia ja niiden yöhinnat voivat olla jopa 40 euron luokkaa. Perusvarustellut hotellit maksavat noin 60-70 euroa, mutta ne voivat olla kalliimmat lomien aikaan. Hienoimmat hotellit voivat sitten olla muutamia satoja euroja yöltä.

Parhaat alueet majoituksen puolesta ovat ehdottomasti:

  • Vanha kaupunki
  • Passeig Marítimon alue
  • Keskustan ulkopuolella olevat Platja de Palma ja Palmanova
ApolloApollo

Parhaat Palma de Mallorcan nähtävyydet

Tekemistä ja nähtävää Palma de Mallorcalla riittää runsaasti. Kaupunki on täynnä kulttuuria ja historiaa, joten nähtävyydet ovat monipuoliset ja mielenkiintoiset. Palma de Mallorcan suosituimmat nähtävyydet ovat:

La Seun katedraali Palmassa

La Seun katedraali

Palman katedraali on nimeltään La Seu, joka on yksi kaupungin merkittävimmistä nähtävyyksistä. Goottilaistornit kohoavat korkealla 30 metriin, koko katedraalin kohotessa 44 metriin, Antoni Gaudin kädenjäljen näkyessä myös katedraalin arkkitehtuurissa.

Kotisivut: https://catedraldemallorca.org/en


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Joan Miron museo

Joan Mirón museo

Kuuluisan katalonialaistaiteilijan museo on todellinen nähtävyys niin sisältä, että ulkoa. Museossa on piirustuksia ja maalauksia sekä ihastuttava puutarha Mirón veistoksineen.

Kotisivut: https://miromallorca.com/en/

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Bellverin linna, Palma de Mallorca

Castell de Bellverin linna

Vuorenhuipulla seisova linna on vartioinut Palma de Mallorcaa peräti vuodesta 1309 saakka. Kaunis linna tarjoaa loisteliaat näkymät Palmaan.

Almudainan palatsi

Palau de l´Almudaina

Palman katedraalin vierestä löytyvä Almudainan palatsi on kiehtova tuttavuus. Palatsi on ollut paikoillaan aina Rooman valtakunnan ajoista asti, mutta sen nykyinen tyyli on pitkälti peräisin maurilaisilta ajoilta.

Banys Arabs –kylpylä

Banys Arabs –kylpylä

Vanha arabikylpylä on kaunis, mutta vaatimaton nähtävyys. Kylpylä ei ole julkisessa käytössä, mutta siellä on kiva piipahtaa ja miettiä millaista elämää kylpylässä koettiin satoja vuosia sitten.

Mitä Palmassa kannattaa tehdä?

Yllä olevissa nähtävyyksissä kierteleminen kannattaa ehdottomasti, sillä Palma de Mallorcan nähtävyydet ovat mielenkiintoisia ja valokuvauksellisia. Muutakin tekemistä kaupungissa toki riittää. Tässä kolme ehdotusta siihen, mitä Palmassa kannattaa tehdä:

Ravintola, Palma de Mallorca

1. Antaudu paikallisten herkkujen ja makujen vietäväksi

Palma de Mallorca on kulinaristin unelma. Ravintoloita ja kahviloita riittää ja niissä voi maistella niin mallorcalaisia, espanjalaisia, italialaisia, että aasialaisiakin herkkuja. Kannattaa ehdottomasti suosia ravintoloiden lounastarjouksia, joihin kuuluu yleensä kaksi annosta, jälkiruoka tai kahvi sekä ruokajuoma – tämä on edullinen tapa nauttia maittava ateria.

Vanhakaupunki ja varsinkin Plaça Majorin alue on täynnä ravintoloita, jotka eivät kuitenkaan ole niitä kaikista edullisimpia. Vielä hintavammat, mutta huippuluokan ravintolat löytyvät puolestaan Passeig del Bornilta. Paras ravintolakatu on puolestaan Carrer de Apuntadors, josta löytyy niin matkailijoita kuin paikallisiakin nautiskelijoita.

Palma de Mallorca shoppailu

2. Lähde ostoksille ihaniin pikkuputiikkeihin

Ostoksien teko on toinen kiva tapa viettää aikaa Palmassa. Ostokset onnistuvat kaupungissa monissa eri paikoissa ja ostosalueita riittää. Niistä vierailla kannattaa ehdottomasti ainakin:

  • Plaça Majorin aukiolla ja sen lähikaduilla
  • Carrer de Sant Miquelin ja Carrer dels Omsin kaduilla
  • de Jaume III pääostoskadulla
  • Avinguda de Joan Mirón kadulla Palman länsiosissa
  • Avinguda de Bartomeu Riutortilla itäisessä Palmassa

Jos muuten haluat maistella paikallisia herkkuja, niin vieraile Mercat de l´Olivarin kauppahallissa. Sieltä kannattaa mukaansa napata myös erinomaisia viinejä.

Mallorcan veneretki

3. Tee päiväretki merelle tai lähialueille

Palmasta on helppo tehdä mielenkiintoisia retkiä. Varsinkin kesäkuukausina satamasta lähtee runsaasti erilaisia risteilyjä, joissa viihdyt varmasti. Niissä voi kokeilla sukeltamista, nauttia maisemista ja syödä ihanan merilounaan.

Lapsiperheiden kannattaa ehdottomasti harkita retkiä lähialueiden vesipuistoihin. Magalufissa ja Arenalissa sijaitsee hyvin samantyyliset vesipuistot, jotka ovat avoinna kesäisin. Niihin on helppo matkata esimerkiksi bussilla suoraan Palma de Mallorcan keskustasta.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Palma de Mallorcan edullinen hintataso viehättää

Palma de Mallorcan hintataso houkuttelee edullisuudellaan. Vaikka kaupungin hinnat ovat toki pääasiassa korkeammat kuin muualla Mallorcan saarella, on siellä silti halvempaa kuin Suomessa. Palman hintataso voi kuitenkin vaihdella, joten rahaa saa kyllä kulumaan mikäli niin haluaa. Esimerkiksi ravintoloiden ja ostosten hintoja kannattaa ehdottomasti aina hieman vertailla.

Palma de Mallorcan sää

Sää on tietenkin yksi suurimpia syitä matkata Mallorcalle, sillä saari on takuuvarman aurinkoinen ja lämmin. Saarella paistaa aurinko noin 300 päivänä vuodesta, joten pilviä ja sateita ei juurikaan ole lomaa pilaamassa. Lämpöä riittää ympäri vuoden, mutta kuuminta on tietenkin juuri kesäkuukausina. Toisaalta kesä saapuu Palma de Mallorcaan aikaisemmin ja jatkuu pidempään kuin Suomessa, joten lämpöä voi lähteä etsimään keväällä ja syksylläkin.

Tässä lyhyt katsaus kaupungin sääoloihin eri vuodenaikoihin:

Kevät

Kevät saapuu jo maaliskuussa, jolloin Palmassa voi sataa hieman talvea enemmän. Lämpötilat alkavat kuitenkin jo kohota keskimäärin +17 asteeseen. Toukokuussa voit nauttia yli +20 asteen keskilämpötilasta, meriveden pysytellessä vielä viileänä.

Kesä

Kesäisin lämpötila kohoaa usein +30 asteeseen, eikä öisinkään tarvitse palella lämpömittarin pysyessä yli +20 asteessa. Sateita ei juuri ole, ajoittaisten ukkosmyrskyjen ollessa kuitenkin mahdollisia elokuussa.

Syksy

Syksyn kuukaudet ovat lämpimiä pitkälle asti, sillä lokakuussa on keskimäärin vielä noin +23 asteista. Sateita on hieman runsaammin, joulukuun ollessa saaren sateisin kuukausi.

Talvi

Talvella Palmassa ei juuri sada ja lämpötilat ovat noin +14 asteen tienoilla. Lämpötila voi joskus tippua lähemmäs +10 astetta päivisin, mutta toisaalta aurinko voi myös lämmittää mukavasti, eikä lopputalvi varsinkaan ole kovinkaan sateinen. Öisin on viileämpää.

Milloin ja kenen Palmaan kannattaa matkata?

Palma de Mallorca on monipuolinen lomakohde, joka tarjoaa laadukasta majoitusta ja palvelua sekä runsaasti tekemistä ja nähtävää. Sään puolesta kaupunkiin voi matkata läpi vuoden, varsinkin jos haaveissasi on perinteikäs kaupunkiloma shoppailuineen ja viihdyttävine menoineen. Rantaelämää taas pääsee viettämään jo alkukeväästä aina loppusyksyyn saakka.

Kaupunki soveltuu lisäksi monentyylisille matkailijoille. Siellä voi rentoutua, tehdä ostoksia, nauttia kulttuurista ja hyvästä ruuasta sekä antautua laadukkaan yöelämän vietäväksi. Kaupunki sopii siis aikuiseen lomaan, mutta se antaa runsaasti myös lapsiperheille.

Lähde siis rakastumaan Palma de Mallorcaan!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti