MatkapojatMatkapojat

Onko Mallorca lokakuussa mahdoton ajatus?

Mallorca on viehättävä saari Välimerellä ja sinne suunnataan niin ranta- kuin aktiivilomallekin. Mutta onko Mallorca lokakuussa vielä kokemisen arvoinen vai kannattaako matka suunnata jo jonnekin muualle?

Mallorcan matkailusesonki on parhaimmillaan tietysti kesäkuukausina. Suomalaiset suuntaavat usein tänne paratiisisaarelle juuri kesälomilla. Saari on suosittu varsinkin lapsiperheiden kesälomakohteena. Takuuvarma aurinko ja lähes +30 asteen keskilämpötilat houkuttelevat matkailijan kesäkuun alusta aina elokuun loppuun Mallorcalle, mutta matkailijan ei tarvitse unohtaa saarta sesongin ulkopuolellakaan, sillä Välimeren lempeät tuulet tuovat lämmintä ilmaa saareen kauniisiin kohteisiin myös loppusyksystä.

Siksi Mallorca lokakuussa on mainio ajatus – varsinkin kun se usein tarkoittaa halvempia matkoja Mallorcalle!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Mallorca lokakuussa: sää

Mallorcan lämpötila lokakuussa ei juuri pelota heitä, jotka eivät nauti paahtavasta helteestä. Vaikka varsinainen kesäkausi onkin ohi, voi lokakuussa vielä nauttia varsinaisen leppoisasta säästä, eikä rantakausikaan ole edes vielä virallisesti ohi. Mallorcan keskilämpötila lokakuussa on +24 asteen paikkeilla päivisin, eikä lämpötila öisinkään tipahda +16-17 asteen alapuolelle.

Tämän johdosta tarjoaa Mallorca lokakuussa vielä varsin hyviä säitä lomailijalle. Loppusyksyn tienoilla myös merivesi on huomattavasti alkukesää lämpimämpää. Mikäli Mallorcalle haluaa siis pulikoimaan rantaveteen, on loppusyksy varsin hyvä aika matkalle. Meriveden keskilämpötila on vielä marraskuussakin +20 asteen tienoilla.

Entäpä sitten sateet? Mallorca on lokakuussa kieltämättä sateisempi kuin kesäkuussa. Syksy tuo saaren ilmastoon hieman enemmän sateiden mahdollisuutta, mutta aurinkoisia päiviä riittää silti useammin kuin sateisia. Mallorcan sateet eivät myöskään usein haittaa menoa, sillä saarelta löytyy paljon muutakin tehtävää kuin rannalla makaamista. Sateisiakin päiviä osuu kuukauteen vain 7, saateen määrän ollessa n. 70mm luokkaa.

Sään ja auringonvalon suhteen on hyvä tietää, että:

  • Sateisia päiviä on lokakuussa keskimäärin noin seitsemän kappaletta.
  • Sadevettä tulee taivaalta noin 70mm koko lokakuun aikana.
  • Aurinko paistaa noin kahdeksan tunnin ajan joka päivä, valoisuuden kestäessä 11 tunnin ajan.
ApolloApollo
Mallorcan sää lokakuussa
Keskilämpötila 20°c
Alin lämpötila 17°c
Korkein lämpötila 24°c
Aurinkoiset tunnit vrk 8
Veden lämpötila 22°c
Sadepäiviä 7
Sademäärä 70mm

Mitä pakata Mallorcalle mukaan lokakuussa?

Pakkaamisen puolesta Mallorcan sää lokakuussa mahdollistaa siis perinteisen aurinkoloman. Täytä siis matkalaukku perinteisillä kesälomavaatteilla, mutta ota mukaan muutama kevyt villatakki tai pitkähihainen. Lämpötilat laskevat hieman iltaisin, niin ei illalliselle tule välttämättä mieli lähteä yhtä pienessä kesämekossa kuin vaikkapa, jos olisit liikkeellä kesäisin.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Mallorca lokakuussa – minne suunnata?

Mallorca tarjoaakin valtavasti hyviä kohteita sinne syksyllä matkaaville. Vaikka saari mielletään usein rantalomakohteeksi, on sen pääkaupunki Palma itse asiassa aivan loistava kaupunkikohde.

Tässä hieman tietoja lokakuun parhaista kohteista Mallorcalla:

Apollo – Mallorca

Löydä parhaat lomatarjoukset Mallorcalle!

Etsi lomatarjouksia

Palma de Mallorca

Palma

Kuten mainittua, on saaren pääkaupunki Palma de Mallorca lokakuussa yksi parhaita matkakohteita. Siellä on silloin hieman vähemmän matkailijoita, Mallorcan hotellit ovat hinnoiltaan edullisimmillaan, ja kaupungissa riittää tekemistä.

Lämpiminä ja aurinkoisina päivinä on Palma lokakuussa kuin mikä tahansa rantalomakohde. Sen rannat mahdollistavat auringonoton tai voit nauttia Mallorcan lokakuun säästä hotellin uima-altaalla lekotellen.

Jos sitten sade yllättää tai sää on pilvinen, voit viettää päivät Palman nähtävyyksiä ihastellen. Vierailla voit vaikkapa La Seun katedraalissa tai Bellverin linnassa. Lisäksi Palma on kiva ostoskaupunki, josta matkaan voi tarttua edullista muotia tai käsitöitä.

Toki Mallorca on muutakin kuin Palma, eikä perinteiset aurinkorantakohteetkaan ole huono valinta. Mallorca on lokakuussa yleisesti ottaen hieman hiljaisempi matkailijoiden suhteen, joten suosituissa kohteissa on rauhallisempaa sitä kaipaaville.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Alcudia, Mallorca

Perinteisemmät Mallorcan rantakohteet

Pääkaupunki Palman lisäksi lokakuussa riittää vielä aurinkoa lomaan perinteisemmissä rantalomakohteissa.

Mallorcan itäosissa sijaitseva Cala Millor on suosittu kohde, jonne kannattaa suunnata lokakuussa, jos tykkäät uimisesta ja erilaisista vesiurheilulajeista. Läheltä löytyy myös yksi Mallorcan suosituimmista tippukiviluolista, Cuevas del Drach, sekä lasten suosima vesipuisto Marineland.

Lisäksi voisit suunnata Cala d´Oriin saaren eteläosissa. Pienestä kalastajakylästä on tullut suosittu lomakohde ja rauhaa etsivät löytyvät sitä taatusti täältä lokakuussa. Kylä hiljenee silloin melkoisesti, mutta löydät vielä runsaasti tekemistä, varsinkin kuun alussa. Erilaiset veneretket ovat Cala d´Orin parasta antia.

Jos kaipaat lomaltasi hieman enemmän menoa ja meininkiä, Magaluf on lokakuussa hyvä valinta. Kohde ei ole aivan yhtä vauhdikas kuin keskikesän kuukausina, mutta pysyy silti vilkkaampana kuin moni muun Mallorcan rantalomakohde lokakuussa.

Toinen hyvä kohde lapsiperheille lokakuussa Mallorcalla on Santa Ponsa. Läheltä löytyy suosittu vesipuisto ja lokakuun tuulet luovat loistavat mahdollisuudet kokeilla vaikkapa tuulisurffausta.

Kohteita Mallorcalla siis riittää myös näin loppusyksystä. Näiden perinteisten rantalomakohteiden osalta on hyvä muistaa, että:

  • Hotellien hinnat laskevat lokakuussa, joten huomioi esimerkiksi all inclusive –vaihtoehdot
  • Muista, että kohteet hiljenevät paikoittain palveluiden osalta perinteisissä matkakeskuksissa
  • Retkiä voi olla tarjolla hieman normaalia vähemmän
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Mallorcan lomakohteet kartalla

Mitä tehdä Mallorcalla lokakuussa?

Mallorca hiljenee hieman lokakuussa paikoittain, mutta tämä ei tarkoita sitä, etteikö lomalla riittäisi tekemistä lokakuussakin. Mallorcan kaunis lokakuinen sää tarjoaa nimittäin runsaasti vaihtoehtoja harrastamisen suhteen, eivätkä kaikki paikat sulje oviaan vielä lokakuussa.

Tässä muutamia ideoita tekemisen puolesta:

Katamaraani retki Mallorcalla

Erilaiset vesiurheilulajit ja veneretket

Varsinkin aktiivimatkailijat voivat ehdottomasti saada hyviä Mallorca kokemuksia lokakuussa. Kuten todettu, merivesi on vielä lämmin (25 astetta alkukuusta ja 20 loppukuusta), joten sukeltaminen ja erilaiset vesiurheilumuodot ovat silloin mahdollisia. Koska rannikolla on tuulisempaa monesti syksyisin, voit esimerkiksi kokeilla tuulisurffausta! Lokakuun alussa on mahdollista vielä tehdä myös erilaisia veneretkiä.

Voimme suositella tätä katamaariretkeä Mallorcalla >>

Golfkenttä Mallorcalla

Golf

Moni golfinpelaaja haluaa myös kokea Mallorcan lokakuussa. Sää on silloin suotuisa viheriöille ja kenttien maksut ovat edulliset. Golfmatkat lokakuussa Mallorcalle on mahdollista löytää valmiina pakettimatkoina tai voit tehdä omatoimimatkan. Golfkeskuksissa on lokakuussa yleensä tarjolla opastusta ja erilasia golftapahtumia varsin edullisesti, joten kuu on hyvää aikaa lajin harrastamiseen.

Pyöräily Mallorcalla

Pyöräily ja patikointi

Myös pyöräilyn ja patikoinnin ystävät tulevat taatusti nauttimaan Mallorcan lokakuusta sään puolesta. Ilmat eivät ole niin tukalat kuin keskikesällä, joten liikkuminen on paljon miellyttävämpää. Suosittuja patikointireittejä ovat muun muassa Sollerin lähistön merkatut reitit sekä Puig de Massanellan huipulle kiipeäminen.

Nähtävyydet, ostokset ja tapahtumat

Mallorca tarjoaa lokakuussa paljon tekemistä myös saaren kaupungeissa ja historiallisissa kohteissa. Vaikka lomaasi sattuisikin sateinen hetki, voit tehdä ostoksia Palman tasokkaissa ostoskeskuksissa tai vierailla suositussa nykytaiteen museossa. Sade ei siis todellakaan tarkoita hotellihuoneeseen jumittumista – kannattaa esimerkiksi harkita retkeä Alcudian lähellä sijaitseviin tippukiviluoliin.

Erilaisia tapahtumia järjestetään myös ympäri saaren juuri lokakuussa. Palman maraton juostaan usein juuri lokakuussa ja lisäksi urheilunystävät voivat nauttia vaikkapa vuosittaisista tennisturnauksista juuri tässä kuussa. Pidä lisäksi mielessä:

  • Port de Sollerin klassisenmusiikin festivaalit
  • Fira Dolcan herkkumarkkinat Esporlesin vuoristokylässä
  • Camposin kylän Sobrassada festivaalit

Mallorca on lokakuussa siis varsin mainio kohde niin kaupunki-, aktiivi- kuin perhelomallekin!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti