MatkapojatMatkapojat

Millainen on Mallorca toukokuussa?

Mallorca on toukokuussa kesäinen kohde vailla vertaansa. Tässä hieman vinkkejä siihen, mitä kaikkea saarelta voi odottaa toukokuussa!

Mallorca on ihastuttava Espanjaan kuuluva saari, jolle suomalaiset suuntaavat yhä uudelleen. Se on matkakohteena todella monipuolinen, tarjoten kivoja kohteita ja runsaasti nähtävää. Mallorca on toukokuussa varsin mukava saari kesäisen loman viettoon, sillä lämpöä ja aurinkoa riittää jo varsin mukavasti.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Millainen on sää Mallorcalla toukokuussa?

Mallorca toukokuun alussa on jo varsin keväinen ja saarelle voi helposti matkata silloinkin jo rantaloman viettoon. Aivan kuun alussa keskilämpötilat ovat noin +16 asteen luokaa, mutta lähempänä kuun loppua lämpötilat ovat kohonneet jo melkein +20 asteeseen.

Päivisin lämpötilat kohoavat melko varmasti yli +20 asteeseen, mutta yöt ovat paikoittain vielä hieman leudompia. Alle +10 asteen ei lämpö kuitenkaan laske juuri koskaan, joten miellyttävää lämpöä riittää läpi vuorokauden.

Sää Mallorcalla toukokuussa tarjoilee lisäksi:

  • Vain vähän sateita, sillä sateen todennäköisyys on vain noin 30% luokkaa.
  • Sateiden määrät laskevat kuun loppua kohden, todennäköisyyden tipahtaessa noin 20%.
  • Noin +18 asteisen meriveden.
ApolloApollo

Mallorca toukokuussa – täynnä rentouttavaa tekemistä

Mallorca on toukokuussa paljon muutakin kuin aurinkoa ja lämpöä. Tämä on oivaa aikaa matkustaa saaren ihaniin kohteisiin, sillä toukokuu on parasta aikaa tutustua saareen rentoon ja iloiseen menoon.

Vieraile ihanissa marketeissa

Kevään ja kesän tullessa Mallorcan erilaiset markkinat heräävät eloon. Toritapahtumia järjestetään ympäri Mallorcaa eri viikon päivinä säännöllisesti.

Apollo – Mallorca

Löydä parhaat lomatarjoukset Mallorcalle!

Etsi lomatarjouksia

Voit vierailla esimerkiksi:

  • Palma de Mallorcassa Olivarin tai Santa Catalinan torilla
  • Sóllerin lauantaitorilla
  • Valldemossan sunnuntaitorilla
  • Calvian perinteisillä markkinoilla

Toritapahtumista löytyy niin maukkaita paikallisia herkkuja ja tuoreita hedelmiä, että kivoja käsitöitä, joita hankkia vaikkapa tuliaisiksi.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Juhli paikallisilla festivaaleilla

Mallorcalla tapahtuu runsaasti erilaisia paikallisia festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden ja monet niistäkin sijoittuvat juuri toukokuulle.

Mallorca hemmottelee toukokuussa erityisesti rokin ja elektronisen musiikin ystäviä. Mallorca Live festivaalit järjestetään yleensä aina toukokuussa ja vuonna 2020 juhlaa vietetään Calviassa. Festivaalit ovat usein toukokuun alussa ja tarkempia tietoja löytyy netistä virallisilta kotisivuilta.

Mallorca toukokuun alussa on koti lisäksi paikallisille olutfestivaaleille. Palmassa pidettävät festarit ovat täynnä makoisia juomia ja hauskaa musiikkia. Kuun alussa järjestetään lisäksi Sóllerissa perinteiset El Firo festivaalit, jotka paneutuvat alueen historiallisiin tapahtumiin. Tämä eläväinen tapahtuma on todella hauska ja menevä tapa tutustua saaren historiaan!

Toukokuun lopussa voi suunnaksi ottaa Capdeperan. Siellä vietetään yleensä historiallisia keskiajan festareita, jotka ovat täynnä musiikkia, näytöksiä ja kiehtovia makuelämyksiä.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Ihastu Mallorcan luontoon

Mallorca toukokuussa on kauneimmillaan, sillä kukat alkavat kukkia, aurinko paistaa ja linnut visertää. Koska lämpötilat eivät vielä ole aivan yhtä polttavat kuin keskikesällä, on toukokuu parasta aikaa Mallorcan luonnon ihasteluun.

Tältä kauniilta saarelta löytyy ihastuttavia ja tunnettuja tippukiviluolia, kauniita vuoristomaisemia patikointiin ja hyviä golfkenttiä viheriöiden valloituksiin. Mallorca toukokuun lopussa on varsin kiva ihan vain rannalla löhöilyyn, ja rantojahan Mallorcalla riittää ympäri saaren!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Antaudu Mallorcan vietäväksi

Mallorca toukokuussa on siis aivan ehdoton lomakohde. Säät ovat suosiolliset, eivätkä matkailijat vielä ole valloittaneet saarta täydellisesti. Voit siis matkustaa edullisesti toukokuussa Mallorcalle, sillä hinnat ovat vielä kivan keväiset.

Lisää siis toukokuuhun jotakin kivaa ja rentouttavaa, ja varaa matka Mallorcalle!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti