MatkapojatMatkapojat

Mallorca talvella – uhka vai mahdollisuus?

Mallorca talvella voi kuulostaa oudolta lomavalinnalta, mutta tämä ihastuttava saari tarjoaa matkailijalle paljon talvellakin. Tässä vinkit ja tärpit talvilomaan Mallorcalla.

Mallorca on jo pitkään ollut suomalaisten suosiossa ja sinne matkataan nauttimaan auringosta ja kauniista luonnosta. Mutta tämä kaunis saari ei ole mahdoton kohde talvilomailuunkaan. Mallorca talvella on edullinen sekä rauhallinen kohde lomailijalle.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Mallorcan sää talvella

Minkälainen sää matkailijaa sitten odottaa, jos Mallorca talvella kiehtoo sinua? Sää vaihtelee tietenkin kuukaudesta toiseen ja paljon riippuu siitä, missä kuussa suunnittelet Mallorcan matkaa.

Syyskausi jatkuu aina marraskuun alkuun asti ja siksi Mallorca onkin lokakuussa vielä lämmin ja aurinkoinen valinta jopa rantalomaan. Lämpötila on vielä keskimäärin jopa +23 astetta. Lokakuu Mallorcalla on kuitenkin hieman sateisempi, sillä keskimäärin kuukauden aikana sataa noin 85 millimetriä koko kuun aikana. Tämä ei kuitenkaan tarkoita päivittäistä sadetta ja usein Mallorcan sateet ovat melko kuuriluonteisia. Varsinkin Mallorcan eteläosat ovat lokakuussa vielä siis varsin lämpimät ihan vaikka rantaloman viettoon. Merivesi on syksyllä ja alkutalvesta vielä melko lämmintä, joten surffi- tai sukellusloma Mallorcalle tähän aikaan vuodesta on kiva idea.

Varsinainen talvikausi alkaa marraskuun lopusta ja kestää aina maaliskuun loppuun. Lämpötilat vaihtelevat kuitenkin kuukaudesta toiseen melkoisesti. Tässä Mallorcan sää talvella lämpötilojen osalta:

 • Marraskuussa keskimäärin +18 astetta
 • Joulukuussa keskimäärin +15 astetta
 • Tammikuussa keskimäärin +14 astetta
 • Helmikuussa keskimäärin +15 astetta
 • Maaliskuussa +16 astetta
ApolloApollo

Öisin lämpötila voi olla jopa nollan tienoilla kylmimpinä päivinä.Jos siis otat loman Mallorcalle talvella, muista pakata mukaan illoiksi lämpimämpää – Illalliselta hotellille palatessa voi nimittäin tuntua hieman viileältä!

Sateita Mallorcalla on talvella hieman kesää enemmän, mutta mitenkään valtavasti saarella ei sada. Sateisinta on loppusyksystä ja alkutalvesta, jolloin vettä voi tulla keskimäärin lähellä 80 millimetriä. Sademäärät tippuvat kuitenkin keskitalvesta ja esimerkiksi helmikuussa Mallorcalla sataa vain noin 40 millimetriä koko kuussa.

Voiko Mallorcalle talvella matkustaa siis rantalomalle? Mallorcan sää talvella ei siis ole kovin kylmä, mutta rantalomasta siellä ei talvella kuitenkaan pääse nauttimaan. Mallorcan sää talvella ei kuitenkaan ole niin huono, että saarelle matkustamista kannattaisi vältellä. Saaren kaupungit ja kylät kun tarjoavat runsaasti nähtävyyksiä ja mielenkiintoista tekemistä, eikä Mallorcan loman koskaan kannata olla pelkkää rannalla löhöilyä!

Mallorca tarjoaa talvella runsaasti edullisia vaihtoehtoja

Talvilomaa mietittäessä kannattaa myös huomioida juuri Mallorcan edullisuus talvikuukausina. Tämän suositun lomasaaren kävijämäärät laskevat talvikuukausina, mikä tarkoittaa myös sitä, että hotellien ja ravintolojen hinnat laskevat myös. Mallorcalla on talvella mahdollista yöpyä myös hienommassa hotellissa paljon edullisempaan hintaan.

Pakettilomia talvella Mallorcalle voi olla joskus hankalampi löytää, mutta saarelle onnistuvat omatoimimatkat vallan mainiosti. Suorat lennot Suomesta onnistuvat edullisesti ja voit löytää runsaasti hotellitarjouksia esimerkiksi Expedian, Agodan ja Booking.comin kautta.

Apollo – Mallorca

Löydä parhaat lomatarjoukset Mallorcalle!

Etsi lomatarjouksia

Mallorca talvella – Mihin suunnata Mallorcalla?

Säänsä puolesta Mallorca talvella ei ole siis mikään rantalomailijan unelmakohde. Vaikka lomaan saattaa sattua hyvinkin lämpimiä päiviä, ei saarelle kannata matkata talvella varsinaiselle rantalomalle. Sen sijaan, mikäli luonto ja kulttuuri kiehtovat, tarjoaa Mallorca runsaasti hyviä kohteita.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Saaren pääkaupunki Palma de Mallorca on talvella loistokohde. Kaupungissa riittää nähtävyyksiä ja tekemistä. Palma de Mallorca talvella tarjoaa muun muassa seuraavia elämyksiä:

 • Joulukonsertti La Seun katedraalissa
 • Merenelävien ihmettelyä Palman akvaariossa
 • Ostoksien tekoa El Corte Inglésin ostoskeskuksissa
 • Kaupunginvalojen ihastelua Bar Cuba baarin kattoterassilla
 • Vierailu Es Baluard museossa

Ihaninta Palmassa talvisin on lisäksi nauttia kaupungin ravintolatarjonnasta. Mallorcalainen ruoka- ja juomakulttuuria on taattua espanjalaista laatua. Varsinkin talvella ravintoloista löytyy runsaasti edullisia lounas- ja illallistarjouksia, joihin tarttua. Muista maistella ainakin paikallisia viinejä sekä ihania leivonnaisia.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Serra de Tramuntana vuoristo

Serra de Tramuntanta

Patikoijat ja luonnonystävät voivat talvella kokea myös Mallorcan kauniin Serra de Tramuntantan alueen. Yli 90 kilometrin mittainen vuoristoalue tarjoaa vaihtelevia maisemia ja kaunista luontoa. Patikointi- tai vaikkapa pyöräilyloma Mallorcalle talvella on hyvä idea juuri leppoisan sään puolesta. Varsinkin lopputalvesta, kun sateet ovat todella harvinaisia, on luontoon tutustuminen mukavaa ja erilaista ajanvietettä.

Serra de Tramuntantan vuoriston parhaimpia lomapaikkoja ovat ihanat historialliset kylät, kuten Valldemossa, Fornalutx ja Sóller. Lisäksi kannattaa harkita todella rentouttavaa vierailua kuvankauniissa Llucin luostarikylässä. Luostarialue on paikallistenkin suosima lomanviettopaikka.

Kylpylähotellit

Mallorca talvella ei ehkä tarjoa rentoa rantalomaa, mutta rentoutumaan täällä pääsee kylpylöissä. Saarella on lukuisia kylpylähotelleja ja niiden hinnat ovat edullisimmillaan juuri talvella. Mallorcan kylpylähotellit tarjoavat laadukkaita hoitoja, ihania uima-altaita ja saunoja sekä runsaasti erilaisia hierontoja. Lähde siis talvella karkuun Suomen pakkasia ja nauti Mallorcan kylpylöistä!

Mitkä sitten ovat parhaat kylpylät, jonne Mallorcan talvilomalla kannattaa suunnata? Hyviä vaihtoehtoja löytyy ympäri saaren, mutta varsinkin Palmassa ja Sóllerissa on runsaasti hyviä kylpylähotelleja. Jos tykkäät golfista, mahdollistaa talvi Mallorcalla vaikkapa yhdistetyn kylpylä- ja golfloman.

Koe talven parhaimmat festivaalit ja tapahtumat

Mallorca tarjoaa talvella runsaasti tekemistä erilaisten festivaalien ja tapahtumien muodossa. Joulunaika on ihana aika matkata varsinkin Palmaan.Kaupungin kadut täyttyvät jouluvaloista, Palman monilla markkinoilla on erilaisia tapahtumia ja kirkot järjestävät runsaasti kauniita joulukonsertteja. Jos sitten kaipaat talveen hieman villimpää menoa, niin harkitse uudenvuoden viettoa Mallorcalla! Huomioi kuitenkin, että joulun ja vuodenvaihteen aikaan hotellit voivat täyttyä hieman nopeammin, joten harkitse Mallorcan matkan varaamista hyvissä ajoin!

Talvella Mallorcalla tapahtuu paljon muutakin kuin joulun juhlintaa. Tässä muutama muu perinteinen tapahtuma, jotka voit kokea talvisin:

 • Sant Antoni festivaali tammikuun puolivälissä
 • Palman Sant Sebastià festivaali tammikuussa
 • Son Serveran Fira de S´Ametler mantelijuhla helmikuussa
 • Sa Rua festivaali helmikuussa

Juhlapyhistä pääsiäinen on todella vilkasta aikaa Mallorcalla. Jos siis haluat kokea hieman erilaisen pääsiäisen, on tämä alkukevään juhla kiva elämys Mallorcalla.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Kannattaako Mallorcalle lähteä talvella?

Vastaus riippuu tietysti täysin siitä, mitä lomaltasi haluat. Mallorca talvella tarjoaa yhden Euroopan kivoimmista kaupunkikohteista sekä runsaasti luontoa ja aktiviteetteja. Jos haluat talvilomaltasi kulttuuria, herkullisia makuja ja kiehtovaa tekemistä, kannattaa ehdottomasti harkita edullista lomaa Mallorcalla juuri talvella. Älä kuitenkaan huoli – talvi ei ole sopiva ajankohta vain patikoijille tai golfaajille, vaan rentoutua voi juuri kylpylöissä ja tunnelmallisissa ravintoloissa. Ihan pelkkää aktiivilomaa Mallorca ei siis tarkoita talvellakaan!

Säänsä puolesta Mallorca on talvella miellyttävän lämmin, muttei tietenkään tukahduttavan kuuma. Pelkkään auringonottoon saaren kohteisiin ei siis kannata talvella lähteä. Villasukkia ei kuitenkaan tarvitse matkalaukkuun pakata, vaan aurinko lämmittää kyllä päivisin ihan mukavasti!

Saarella voi viettää nautinnollisen loman, joten ota vinkit hyödyksi ja koe Mallorca talvella!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti