LomarengasLomarengas

Parhaimmat Mallorcan nähtävyydet – 6 tärppiä lomaasi

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Rantaloma Mallorcalla ei tarkoita vain rannalla löhöilyä. Tässä mielenkiintoisimmat Mallorcan nähtävyydet lomapäivien iloksi!

Mallorcan lomasaari on tunnettu kauniista hiekkarannoistaan ja leppoisasta säästään. Mutta Mallorcan nähtävyydet ovat myös syy matkata tähän ihanaan kohteeseen. Alla ne mielenkiintoisimmat nähtävyydet Mallorcalla, jotta lomasi olisi täynnä ihastuttavia elämyksiä!

Palma de Mallorcan kaupunki

1. Palma de Mallorcan kaupunki

Aivan kärkeen on pakko mainita koko Palma de Mallorcan kaupunki, sillä se on täynnä nähtävyyksiä. Palma de Mallorcan nähtävyydet tekevät siitä loistavan kohteen, mutta kaupungissa kannattaa piipahtaa ihan vaikka päiväretkelläkin.

Ne kaikista tärkeimmät Palman nähtävyydet ovat:

  • La Seun katedraali
  • Museu de Mallorca, eli Mallorcan historiasta kertova museo
  • Joan Mirón taidemuseo
  • Almudainan kuninkaallinen museo

Alcúdian vanha kaupunki

2. Alcúdian vanhakaupunki

Toinen loistava kohde parhaimpien Mallorcan nähtävyyksien katsastamiseen on Alcúdian kaupunki. Se on yksi saaren kauneimpia kaupunkeja, jonka kaduilla ja kahviloissa viihtyy useammankin hetken.

Kiehtovimmat Alcúdian nähtävyydet ovat kaupungin pääaukion portti Porta del Moll ja sen kaupunginmuurit. Tutustu lisäksi vanhankaupungin renessanssiajan taloihin, kuten Ca´n Cantaan ja Ca´n Torróon. Varsinkin lapsille voi vanha härkätaisteluareena, Plaça de Toros, olla mielenkiintoinen kokemus.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Cuevas del Drachin tippukiviluolat

3. Cuevas del Drachin tippukiviluolasto

Tunnetuimmat Mallorcan nähtävyydet ovat usein tippukiviluolia, sillä niitä löytyy saarelta runsaasti. Niistä suosituin on Cuevas del Drachin tippukiviluolasto maanalaisine järvineen ja katosta valuvine kivimuodostelmineen. Luoliin kannattaa ehdottomasti tutustua ohjatun retken avulla, joihin saat liput alta.

Kotisivut: http://www.cuevasdeldrach.com/en/

Bellverin linna

4. Bellverin linna

Bellverin linna, eli Castell de Bellver, sijaitsee lyhyen automatkan päässä Palmasta. Tämä yli 700-vuotias linna on ehdottomasti tutustumisen arvoinen nähtävyys Mallorcalla. Linna on harvinaisesti pyöreän muotoinen, ja se on vaikuttava näky kaupungin yllä. Tutustu lisäksi linnan yhteydessä olevaan museoon, joka kertoo linnan historiallisista vaiheista.

La Real Cartujan munkkiluostari

5. Cartuja de Valldemossa munkkiluostari

Valldemossan pikkukaupungissa vuoriston keskellä sijaitsee kuvankaunis La Real Cartujan munkkiluostari. Luostarin värikkääseen historiaan kuuluu monta vaihetta ja sen kauniissa maisemissa on viihtynyt muun muassa säveltävä Frédéric Chopin. Valldemossan kylä on niitä kauneimpia Mallorcan nähtävyyksiä, joten luostarin lisäksi kannattaa ehdottomasti tutustua kylään.

Kotisivut: http://www.cartujadevalldemossa.com/en/index.html

Jardí Botànic de Sóller puutarha

6. Jardí Botànic de Sóller – kasvitieteellinen puutarha

Kiehtovimmat nähtävyydet Mallorcalla ovat usein ihastuttavia luontokohteita. Näistä Jardí Botànicin kasvitieteellinen puutarha sekä sen yhteydessä oleva luonnontieteellinen museo sijaitsevat Sóllerin kaupungissa. Molemmat nähtävyydet ovat kiva elämys niin lapsille kuin aikuisillekin. Siellä voi tutustua Baleaarien kasvillisuuteen ja ihastella vanhoja saareltakin löydettyjä fossiileita.

Kotisivut: http://www.jardibotanicdesoller.org/en/jbs.php

Artikkeli jatkuu alla
EbookersEbookers
Artikkeli jatkuu...

Koe Mallorcan nähtävyydet vuokraamalla auto

Mallorca ei ole kovinkaan suuri saari ja siellä kannattaa harkita auton vuokrausta. Autolla voit nimittäin tutkia nähtävyyksiä Mallorcalla todella kätevästi, eikä auton vuokraaminen saarella ole kovinkaan kallista. Auton vuokraamisen kannalta on tärkeä muistaa:

  • Varaa auto etukäteen – säästät näin aikaa ja rahaa!
  • Muista varmistaa säännöt ja lisämaksut – tarkista esimerkiksi se, tuleeko bensatankin olla täysi palauttaessa vai ei.
  • Valitse pieni ja näppärä auto – Mallorcan teillä pienet autot ovat kätevimpiä, varsinkin vuoristossa.

Mallorcalla autonvuokraavan henkilön tulee yleensä olla vähintään 21-vuotias. Alle 24-vuotiaiden tulee usein maksaa pieni lisämaksu.

Vietä nähtävyyksien täyteinen loma Mallorcalla

Ota siis vinkit haltuun ja lähde katsastamaan nämä mielenkiintoisimmat Mallorcan nähtävyydet. Saari on loistokohde lomaan läpi vuoden – Mallorcan monipuoliset nähtävyydet ja elämykset tekevät saaresta siis kivan kohteen, jopa talven, hieman viileimpinä kuukausina. Ei siis muuta kuin lomamatkan suunnitteluun!

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Mallorcan nähtävyydet kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti