MatkapojatMatkapojat

Minkälainen lomakohde on Pariisi joulukuussa?

Pariisi on joulukuussa täynnä romantiikkaa. Tässä hieman tietoja siitä, mitä voit odottaa löytäväsi Pariisin kaduilta jouluvalojen keskeltä.

Pariisi on toki romanttinen ja kiehtova kohde läpi vuoden, mutta kaupunki viehättää varsinkin joulukuussa. Joulunodotus täyttää pariisilaisten mielet ja jouluherkut, -tapahtumat ja –valot luovat lämpöä kauniin kaupungin kaduille. Pariisi on joulukuussa ehdottomasti yksi parhaimpia valintoja vaikkapa viikonloppulomaan Euroopassa.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Sää Pariisissa joulukuussa on sopivan kirpeä

Sää on tietenkin monesti se matkailijan mieltä eniten askarruttavin kysymys. Pariisin sää joulukuussa ei tietenkään tarjoa matkailijalle hellelomaa, mutta aktiiviseen kaupunkilomaan se on silti vielä varsin miellyttävä – varsinkin jos vertailet Suomen joulukuun oloihin. Sää joulukuussa tarkoittaa Pariisissa:

  • Noin +7 lämpöasteen lukemia korkeimmillaan.
  • Alimmillaan noin +3 lämpöastetta.
  • Lähemmäs 50 millimetrin sademäärää koko kuukauden aikana.

Pariisi joulukuussa on siis suomalaisittain varsin miellyttävä, vaikka toki tuuli kaupungissa voi joskus tuntua hieman viileältä ja lämpötila voi joskus tippua lähelle nollaa. Laukkuun on siis hyvä pakata riittävästi lämpöistä vaatetta ja varsinkin vettä pitävät kävelykengät on hyvä olla matkassa mukana. Joulu Pariisissa ei kuitenkaan tarkoita yleensäkään lunta ja ajankohdan huomioiden sää on varsin kivan kirpakka!

ApolloApollo

Pariisi tarjoaa joulukuussa ihania tapahtumia ja tekemistä

Mitä tekemistä ja nähtävää voit sitten kokea jos matkaat Pariisiin joulukuussa? Kuten missä tahansa muualla Euroopassa, aletaan Pariisissakin valmistautua joulun tuloon, joten sesonkiaiheisia tapahtumia on valittavana ympäri kaupungin.

Jouluvalot koristavat kauniisti varsinkin Champs-Elyséen paljaita puita, luoden ihanaa tunnelmaa kaupunkiin. Tämän lisäksi ympäri kaupungin on mahdollista törmätä paikallisiin joulutoreihin jouluvaloineen ja -aktiviteetteineen. Tässä muutama kokemisen arvoinen joulutori Pariisissa:

  • Louvren ja Tuilerien joulumarkkinat
  • La Défensen joulutori
  • Champ de Marsin joulutori ja luistelurata
  • Pariisin kaupungintalon joulutori

Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Pariisi on jouluna varsinkin joulutoreilla täynnä ihania makuja – suklaata ja lämmintä hehkuviiniä. Perinteistä sipulikeittoa kannattaa myös ehdottomasti maistella!

Myös monet Pariisin ostoskeskukset täyttyvät erilaisista joulutapahtumista ja lasten kanssa voit törmätä tietenkin myös joulupukkiin! Pariisi on todella kiva ostoskaupunki, joten tänne voi hyvinkin suunnata vaikkapa joululahjojen ostoon.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Jos suuntaat juuri jouluksi Pariisiin, huomioi, että pyhien aikaan vallitsevat poikkeavat aukioloajat. Tämä tarkoittaa sitä, että monet nähtävyydet ja kaupat ovat kiinni jouluaattona ja joulupäivänä.

Joulutorien lisäksi pariisilaiset viettävät joulun alla aikaa kirkkojen konserteissa, ravintoloiden erityisissä tapahtumissa sekä kiehtovissa esityksissä teattereissa ja kahviloissa. Pariisi on joulukuussa siis täynnä kaikenlaista tapahtumaa!

Jos olet liikkeellä lasten kanssa, kannattaa suunnaksi ottaa satumainen Disneyland joulukuussa. Tämä taianomainen huvipuisto on aina ihana, mutta varsinkin jouluvalaistuksessa siellä riittää nähtävää ja tekemistä koko perheelle erilaisten joulutapahtumien parissa!

Lue lisää Disneylandin joulusta täältä: http://seasons.disneylandparis.com/en-gb/christmas-at-disneyland-paris

Apollo – Pariisi

Löydä parhaat lomatarjoukset Pariisiin!

Etsi lomatarjouksia

Vietä uusi vuosi Pariisissa

Jos haluat viettää joulun rauhassa kotona, mutta suunnata uudeksi vuodeksi katsomaan maailman menoa, on Pariisi hyvä vaihtoehtoa. Pariisi on uutena vuotena täynnä bileitä niin ravintoloissa kuin kaduillakin. Uusi vuosi Pariisissa keskittyy Champs-Elyséen ympärille – siellä tapahtuu vuosittainen valoshow sekä esityksien täyttämä hauskanpito!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Lähde siis jouluksi Pariisiin

Jos Pariisi joulukuussa kiehtoo, ei ole mitään syytä olla suuntaamatta tähän ihanaan kaupunkiin. Se on jouluna täynnä valoa ja hauskanpitoa! On kuitenkin hyvä muistaa, että monet muutkin suuntaavat uudeksi vuodeksi ja jouluksi Pariisiin, joten mahdolliset majoitukset ja vaikkapa ravintolavaraukset kannattaa varata jo hyvissä ajoin. Näin saat varmasti kivan paikan yöpymiseen ja ruokailuun sekä vältät kalliita kustannuksia.

Antaudu siis tämän romanttisen kaupungin vietäväksi ja koe Pariisi joulukuussa!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti