Pariisin katakombit ovat mystinen nähtävyys

Pariisin katakombit ovat kiehtova ja eksoottinen elämys. Mutta kuinka tutustua niihin Pariisin lomallaan?

Pariisin nähtävyydet ovat täynnä mielenkiintoista tekemistä aina Eiffel-tornin ihastelusta huikeisiin taideteoksiin Louvren ytimessä. Mutta kaupungin historiaan liittyvät myös Pariisin katakombit, jotka ovat ehdottomasti tutustumisen arvoinen nähtävyys. Alla parhaimmat Pariisin matkavinkit, jotta voit tutustua historiallisiin katakombeihin seuraavalla lomallasi.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Mistä Pariisin katakombeissa oikein on kyse?

Pariisin katakombit olivat aikoinaan ratkaisu nopeaan tahtiin kasvaneen kaupungin hautausongelmiin. Ruumiit oli saatava nopeasti pois silmistä, ihan jo hygieenisten syidenkin takia ja niinpä niitä alettiin hautaamaan vanhoihin tunnelirakennuksiin, joita Pariisissa riitti runsaasti. Alkuun ruumiit vain hyljättiin näihin rakennelmiin, mutta sittemmin niistä löydetyt luut ovat aseteltu kauniimmin ja katakombeihin on lisätty muistokirjoituksia ja laattoja. Pariisin katakombit ovat hyvin historiallinen ja koskettava elämys.

Katakombit ovat saaneet aina osakseen runsaasti huomiota ja niiden olemassa olo on poikinut melkoisia tarinoita. Vielä nykyäänkin katakombeihin liittyy joukko uskomuksia ja myyttejä aina kummituksista salaisiin kokouksiin. Katakombeihin tutustuminen onkin parasta Pariisissa historian ja hurjien tarinoiden ystäville!

ApolloApollo

Ovatko kaikki Pariisin katakombit yleisölle avoimia?

Ihan kaikkiin Pariisin katakombeihin eivät matkailijoita voi suunnata. Suurin osa näistä maanalaisista tunneleista on suljettu yleisöltä, mutta pieni alue on museoitu ja avattu matkailijoiden iloksi. Näin löydät Pariisin katakombit:

  • Osoite on 1 avenue du Colonel Henri Rol-Tanguy
  • Lähin metroasema on Denfert-Rochereau
  • Uloskäynti sijaitsee Rémy Dumoncelissa

Kotisivut: http://catacombes.paris.fr/en

Apollo – Pariisi

Löydä parhaat lomatarjoukset Pariisiin!

Etsi lomatarjouksia

Katakombit ovat normaalisti avoinna jokaisena viikonpäivänä, paitsi maanantaisin. Vierailemaan pääsee klo 10.-20.30 välillä. Pariisin katakombeihin päästetään vain tietty määrä vierailijoita kerralla, joten liput kannattaa ehdottomasti varata etukäteen. Näin sinun ei tarvitse jonottaa ja lipun hintaan kuuluu yleensä hyvä ääniopaste.

Lippujen hinnat ovat:

  • 29 euroa etukäteen ostettuna
  • 13 euroa aikuisilta, 11 euroa 18-26-vuotiailta, ja 5 euroa lapsilta paikanpäältä ostettuna.
Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Mitä sinun tulee ottaa huomioon?

Yllä olevat Pariisin matkavinkit auttavat sinua siis tutustumaan katakombeihin lomallasi. Jotta vierailusi katakombeissa olisi varmasti onnistunut, kannattaa lisäksi ottaa huomioon nämä pikkuvinkit. Pariisin katakombit ovat:

  • Melko viileät, lämpötilan laskiessa +14 asteeseen, joten takki voi olla hyvä lisä ottaa mukaan.
  • Noin 2 kilometriä pitkät, reitin kestäessä noin 45 minuuttia.
  • Paikoitellen ahtaat ja liukkaat, joten tule vain hyvien kävelykenkien kera!
  • Täynnä luurankoja, joten jos olet herkkä tällaisille jutuille, ei vierailu ole kovinkaan miellyttävä.

Pariisin katakombit ovat pysäyttävä kokemus. Kapeilla käytävillä hiljentyy taatusti miettimään omaa eloaan. Katakombit ovat kuitenkin todella kauniisti laitettu, eikä siellä tule mitenkään ahdistunut tai tunkeileva olo. Kuten todettu, nämä maanalaiset tunnelit ovat melko ahtaat, joten jos kärsit vähänkään ahtaanpaikankammosta, ei tänne kannata tulla. Pariisin katakombit eivät sovellu liikuntarajoitteisille.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Yhdistä katakombeissa vierailu näihin nähtävyyksiin

Pariisin katakombien sisäänkäynnin lähettyvillä on kivoja ostosmahdollisuuksia, joihin kannattaa tutustua vaikkapa ennen vierailua katakombeissa. Lähistöllä on lisäksi kahviloita ja ravintoloita. Huomioi, että museon uloskäynti on hieman eri kohdassa. Sieltäkin löytyy kuitenkin runsaasti kahviloita ja aivan lyhyen kävelymatkan päässä on ihastuttava Parc Montsouris puisto. Varsinkin lapset tykkäävät tästä puistosta! Katso myös mitä muuta lasten kanssa kannattaa Pariisissa tehdä. Voisit lisäksi yhdistää vierailuun retken Montparnasseen – maisemat sieltä ovat todella kauniit.

Pariisin katakombit ovat hieman tuntemattomampi Pariisin nähtävyys, mutta ehdottomasti vierailemisen arvoisia. Näihin tunnelistoihin kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa seuraavalla lomallasi.

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti