LomarengasLomarengas

Pariisi lasten kanssa on kokemisen arvoinen kaupunki

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Suurkaupungit eivät yleensä tule ensimmäisenä mieleen, kun suunnittelee perhelomaa. Mutta onnistuuko esimerkiksi Pariisi lasten kanssa? Vastaus voi yllättää monet, sillä Pariisi lapsen kanssa tarjoaa elämyksiä, jotka eivät unohdu. Tässä vinkit Pariisin lomaan lasten kanssa.

Viisi vinkkiä, joilla kokea Pariisi lasten kanssa

Lasten kanssa matkaaminen on aina haastavampaa kuin kahden aikuisen kesken. Suurkaupungit, kuten Pariisi, voivat tuntua erityisen pelottavalta, mutta syyttä. Pariisi on ihanan lapsiystävällinen kaupunki ja siellä pärjää pientenkin lasten kanssa, kun vain pidät nämä viisi vinkkiä mielessäsi:

  1. Valitse majapaikka läheltä teidän perheelle tärkeitä nähtävyyksiä, jotta voit kulkea jalan moneen kohteeseen.
  2. Varaudu siihen, että kahviloissa ja ravintoloissa ei ole varsinaisia lastenhoitoon tarkoitettuja WC-tiloja ja siihen, että syöttötuoleja ei yleensä ole saatavilla.
  3. Älä unohda puistojen ja katutaiteilijoiden kiehtovuutta – ne ovat Pariisin parasta antia ja antavat aikuisillekin hetken hengähtämistauon!
  4. Suunnittele reitit ja nähtävyydet, jotka haluat nähdä etukäteen. Varaa riittävästi aikaa ja koe mieluummin muutama kohde kunnolla, kuin juokset ympäriinsä lasten kanssa.
  5. Bussit ovat monesti miellyttävämpiä matkustaa lasten kanssa kuin Pariisin metro.
Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Tekemistä perheen pienimmille

Mitä tehdä lasten kanssa Pariisissa? Tämä ihana Ranskan pääkaupunki tarjoaa niin paljon koettavaa, että valinnan vaikeus on usein suurin ongelma Pariisin lomaa suunniteltaessa. Tässä muutama loistava kohde, joihin perheen pienimmät rakastuvat:

Pariisin akvaario

Aquarium de Paris

Vedenalaista maailmaa voi ihastella Aquarium de Parisissa. Haitunneli on monen lapsen suosikki ja akvaariossa voi osallistua myös aarrejahtiin. Keskustan lähellä sijaitseva akvaario on myös noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Eiffel-tornista.

Kotisivut: http://cineaqua.com/index.php/en

Jardin du Luxembourg puisto ja palatsi Pariisissa

Luxembourgin puisto

Pariisi lasten kanssa on parhaimmillaan kaupungin puistoissa, joista Luxembourgin puisto on monen lapsiperheen suosikki. Siellä sijaitsee karuselli sekä iso leikkikenttä, missä telmiä. Alueella on myös poniratsastusta sekä käsinukketeatteri.

Musée Grevin Pariisissa

Musée Grevin

Pariisin museoista Musée Grevinin vahamuseo tarjoaa perheen pienimmille paljon hauskaa nähtävää. Museo järjestää myös lapsille suunnattuja kierroksia, joissa pääsee tutustumaan vahanukkejen tekoon.

Kotisivut: https://www.grevin-paris.com/en

Disneyland Pariisissa

Disneyland

Noin 30 kilometriä Pariisin ulkopuolella sijaitseva Disneyland on ehdoton vierailukohde niin isoille kuin pienillekin lapsille. Disneylandiin pääsee Pariisista helposti junalla, bussilla tai vuokra-autolla. Disneylandin alueella on runsaasti hotelleja, joissa yöpyä mikäli puistossa haluaa viettää enemmänkin aikaa.

Kotisivut: https://www.disneylandparis.com/en-int/?country=fi

Artikkeli jatkuu alla
EbookersEbookers
Artikkeli jatkuu...

Pariisi teinien kanssa – koettavaa vanhempien lasten kanssa

Vaikka edellä mainitut kohteet ovat hyviä myös teinien kanssa, on Pariisissa erityisesti teineille soveltuvia kohteita lisääkin. Pidä siis mielessä nämä, jos olet liikkeellä jo hieman vanhempien lasten kanssa:

Pariisin tiedemuseo

Cité des Sciences et de l’Industrie

Tämä Euroopan suurin tiedekeskus on hauska kohde teinien kanssa. Siellä on nuorille suunnattu osio, jossa teinit pääsevät kokeilemaan ja ihastelemaan tieteen taikaa. Museon lähellä sijaitseva Parc de la Villette puisto kannattaa myös tutkia samalla kertaa!

Kotisivut: http://www.cite-sciences.fr/en/home/

Le 104 taidekeskus

Le 104 taidekeskus

Tämä julkinen taidekeskus on loistava kohde teinien kanssa. Siellä voit nauttia pizzaa vanhanajan pizzakojusta, kokeilla erilaisia aktiviteetteja tanssista kiipeilyyn sekä katsella ulkoilmateatteria.

Parc Astérix huvipuisto Pariisissa

Parc Astérix

Lasten kanssa Pariisissa vierailtaessa kannattaa myös ottaa bussi Parc Astérix huvipuistoon. Tämä oli pitkään maan suosituin teemapuisto, ennen kuin Disneyland avasi ovensa. Sen vuoristoradat ovat varmasti teinien mieleen!

Kotisivut: https://www.parcasterix.fr/en

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Pariisi lasten kanssa on elämyksiä pullollaan

Tekemistä lapsille Pariisissa riittää ja tämä kulinaristien kaupunki tarjoaa loistavia ruokapaikkoja koko perheelle. Kaiken kaikkiaan Pariisi lasten kanssa onnistuu mainiosti ja se on säänsä puolesta niin oiva talvilomakohde, kuin rentouttava paikka kesänkin viettoon.

Tekemistä Pariisissa lapsille ja nuorille kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti