Pariisin lentokenttä – (CDG) – tietoja matkailijalle

Unelmien loma Pariisissa alkaa yleensä lentokentältä. Millainen onkaan siis Pariisin lentokenttä?

Charles de Gaullen (CDG) lentokenttä on yksi maailman vilkkaimpia lentokenttiä ja Pariisin päälentokenttä. Suorat lennot Suomesta lentävät usein juuri tälle kentälle. Tämä Pariisin lentokenttä tarjoaa matkailijalle loistavat palvelut sekä hyvät kulkuyhteydet muualle Parisiin.’

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Tietoa Pariisin lentokentästä – CDG

Tämä suurin Pariisin lentokenttä koostuu kolmesta terminaalista. Nämä ovat:

  • Terminaali 1, joka on ulkomaanlentojen käytössä.
  • Terminaali 2, jonne lähtevät ja saapuvat pääsääntöisesti Euroopan lennot – esimerkiksi juuri kaikki suorat lennot Suomesta.
  • Terminaali 3, joka on tilauslentojen ja halpalentoyhtiöiden käytössä.

Terminaalit ovat toisistaan irrallaan, mutta liikkuminen niiden välillä onnistuu raidevaunujen avulla. Automatisoidut vaunut kulkevat terminaalien väliä tiheään ja ne eivät maksa mitään.

Lentokenttä avattiin vuonna 1974. Hauska nippelitieto matkailijalle on se, ettei kenttää kutsuta pariisilaisten keskuudessa Charles de Gaulleksi tai CDG:ksi, vaan kentän yleinen kutsumanimi on Roissy. Roissy on alue, jolla kenttä sijaitsee.

Vuokraa auto Pariisin lentokentältä

ApolloApollo

Pariisin lentokentän palvelut

Pariisin lentokentän palvelut

Charles de Gaullen lentokenttä tarjoaa loistavat palvelut matkailijalle. Ostokset voi tehdä lukuisissa kaupoissa, niiden ollessa auki yleensä aina aamukuudesta keskiyöhön. Kaupat vaihtelevat niin luksusmuodin huippuliikkeistä, kuten Diorista ja Hermeksestä, aina perinteisiin tuliaisliikkeisiin.

Kaikissa terminaaleissa toimii infopiste, josta voi saada apua vaikkapa oikeiden reittien selvittelyyn. Lisäksi terminaaleissa on rahanvaihtopisteitä, vaikka rahojen vaihtaminen lentokentillä ei yleensä olekaan se edullisin vaihtoehto! Pariisin lentokenttä tarjoaa vierailijoille lisäksi ilmaisen WiFi-yhteyden, jota voit hyödyntää vaikkapa konetta odotellessa.

Hotelli Pariisin lentokentän läheltä on helppo löytää, sillä niitä on runsaasti. Aivan lentokentän ytimessä on laadukas hotelli nimeltään Pullman Paris Roissy CDG. Lähellä on lisäksi edullisempia vaihtoehtoja ketjuhotellien kuten Ibiksen muodossa.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Kulkuyhteydet lentokentältä Pariisiin ja muualle

Kuinka sitten onnistuu matka Pariisin lentokentältä keskustaan ja muihin kaupunginosiin? Pariisin lentokenttä tarjoaa loistavat julkiset liikenneyhteydet Pariisin keskustaan.

Voit matkata matkan, joko:

  • Taksilla
  • Bussilla
  • RER-junalla
Apollo – Pariisi

Löydä parhaat lomatarjoukset Pariisiin!

Etsi lomatarjouksia

RER-junayhteys Pariisiin lentokentältä on se edullisin ja helpoin tapa. Tämä paikallisjuna maksaa suuntansa vain hieman yli 10 euroa ja junia liikkuu noin 10-15 minuutin välein. Junat löydät helposti opasteiden avulla ja lippuja voi ostaa kentältä löytyvistä automaateista. Huomioi, että osa RER-junista on niin sanottuja Express-vuoroja, jotka kulkevat suoraan Gare du Nord asemalle. Tavalliset RER-junat pysähtelevät puolestaan muillakin linjan asemilla.

RoissyBus puolestaan kyydittää sinut Pariisin lentokentältä keskustaan bussilla. Ne vievät sinut Opéraan Pariisin keskustassa, aseman sijaitessa Rue Scribe ja Rue Auberin katujen kulmassa. Bussi maksaa hieman reilut 10 euroa, matkan kestäessä noin 45-60 minuuttia. Pariisin keskustasta lentokentälle on mahdollista tulla myös Le Bus Directin kyydissä. Näitä on kaksi linjaa, Linja 2:n kulkiessa Eiffel-tornin kulmilta ja Linja 4:n Montparnassesta.

Pariisin lentokentältä Disneylandiin pääsee taas kätevästi Magical Shuttle –bussilinjan avulla. Näitä lähtee jokaisesta Pariisin lentokentän terminaalista. Tutustu täältä myös muihin Pariisin nähtävyyksiin.

Pariisin lentokenttä Orly

Charles de Gaulle ei suinkaan ole ainoa Pariisin lentokenttä. Kaupungin toinen kenttä on nimeltään Orly. Tälle kentälle on olemassa hyvät bussiyhteydet suoraan Charles de Gaullesta. Le Bus Direct –yhtiön Linja 3 kiidättää sinut lentokentälle noin tunnissa.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Pariisin lentokenttien yhteystiedot

Tässä vielä Pariisin lentokenttien yhteystiedot:

Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema

BP 20101
95711, Roissy
Ranska – France
Puhelin: +33(0)1 4862 2280

Kotisivut: https://www.parisaeroport.fr/en

Orlyn lentoasema

Orly Sud 103
94396 Orly Aérogare
Ranska – France
Puhelin: +33(0)1 49751515

Kotisivut: https://www.parisaeroport.fr/en/passengers/access/paris-orly

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti