Parhaimmat Pariisin nähtävyydet – Mitä kaupunki tarjoaa?

Pariisin nähtävyydet ovat huikean upea sekoitus historiaa, taidetta ja modernia hauskuutta. Kaupungissa riittää hurjasti tekemistä ja katsottavaa kaikenlaisille matkailijoille. Mitkä sitten ovat ne parhaimmat ja tärkeimmät nähtävyydet Pariisissa? Alla esittelyssä kokemisenarvoiset nähtävyydet ja vinkkejä myös Pariisin ulkopuolella oleviin kohteisiin.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Parhaimmat nähtävyydet Pariisissa

Nähtävyyksiä Pariisissa riittää, eikä kaikkea taatusti kerkiä nähdä kerralla. Alla kuitenkin ne kahdeksan tärkeintä nähtävyyttä, kun suuntanasi on tämä romanttinen ja historiallinen kaupunki.

Pariisin Riemukaari

1. Riemukaari

Riemukaari, eli Arc de Triomphe, valmistui juhlistamaan Napoleonin voittoisaa taistelua, vaikkakin hieman aikataulusta jäljessä. Riemukaaren rakentaminen kesti nimittäin peräti 30 vuotta. Nykyään se on koti lisäksi ikuiselle tulelle, joka palaa tuntemattoman sotilaan haudalla kaaren alapuolella.

Kotisivut: http://www.paris-arc-de-triomphe.fr/en/

Louvre museo Pariisissa

2. Louvre

Taideteoksia aina antiikin ajoilta lähtien pääsee ihastelemaan Louvren museossa. Itse museokin on huikean kaunista katsottavaa niin sisältä kuin ulkoa ja sen yli 38 000 esinettä eivät varmastikaan tule kaikki nähdyksi yhdellä kertaa. Katso myös mitä muita museoita Pariisi tarjoaa.

Kotisivut: https://www.louvre.fr/en

ApolloApollo

Pariisin Eiffel-torni

3. Eiffel–torni

Eiffel-torni on ehdottomasti kaupungin tunnetuin nähtävyys, joka on tietysti kokemisen arvoinen. Vuonna 1889 valmistunut teräksinen tornirakennelma on suosittu nähtävyys, joten sinne kannattaa ehdottomasti varata liput etukäteen, jotta vältyt jonoilta.

Kotisivut: https://www.toureiffel.paris/en

Pariisin katakombit

4. Pariisin katakombit

Pariisin menneisyyteen pääsee sukeltamaan Pariisin katakombeissa. Pariisin nähtävyydet ovat monesti kauniita ja romanttisia, mutta täällä pääsee todistamaan myös kaupunkielämän synkkyyttä. Katakombit ovat hiljentävä kokemus, jotka eivät välttämättä sovellu aivan heikkohermoisille.

Kotisivut: http://catacombes.paris.fr/en

Notre Damen katedraali

5. Notre Damen katedraali

Notre Damen katedraali on ehdottomasti niitä tunnetuimpia Pariisin nähtävyyksiä. Tämä goottilainen kirkko on vaikuttava näky – varsinkin jos kiipeät sen eteläiseen torniin!

Kotisivut: https://www.notredamedeparis.fr/en/

Sacré-Cœurin kirkko

6. Sacré-Cœurin kirkko

Toinen näkemisenarvoinen kirkko Pariisissa on ehdottomasti Sacré-Cœurin kirkko. Basilikatyylinen kirkko on vaikuttava näky kukkulan päällä ja sieltä onkin loistavat näköalat kaupunkiin.

Kotisivut: http://www.sacre-coeur-montmartre.com/english/

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja
Jardin du Luxembourg puisto ja palatsi Pariisissa

7. Jardin du Luxembourg puisto

Monet kaupungin nähtävyydet ovat suuria ja kauniita puistoja palatseineen. Niistä Jardin du Luxembourg on ehdottomasti kauneimpia. Aivan latinalaisenkorttelin lähellä oleva puisto on rauhoittava kokemus mihin vuodenaikaan tahansa.

Panthéon Pariisi

8. Panthéon

Kuten yltäkin käy ilmi, monet tunnetuimmat nähtävyydet ovat kirkkoja, joista Panthéonkin on entinen kirkko. Se on Pariisin kuuluisimpien henkilöiden leposija, jona se tänä päivänä tunnetaankin yleensä paremmin.

Kotisivut: http://www.paris-pantheon.fr/en/

Apollo – Pariisi

Löydä parhaat lomatarjoukset Pariisiin!

Etsi lomatarjouksia

Pariisin nähtävyydet lapsille

Monet yllämainitut nähtävyydet kiehtovat taatusti perheitäkin, monien soveltuessa niin lapsille, että aikuisillekin. Mutta kaupungista löytyy myös todella hyviä, juuri lapsille suunnattuja nähtävyyksiä.

Parhaimmat Pariisin nähtävyydet lapsille ovat:

  • Montparnassen näköalatorni
  • Pompidou –keskus
  • Cirque d´Hiver Bouglione -sirkus

Nämä soveltuvat hyvin lapsille ja lapsenmielisille. Niiden lisäksi juuri puistot ovat kivaa tekemistä myös lapsille ja varsin monen puiston yhteydessä on lapsille suunnattuja leikkipuistoja.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Nähtävyydet Pariisin lähellä

Pariisista voi tehdä helposti päiväretkiä. Nähtävyydet Pariisin ulkopuolella ovat paitsi monipuolisia, myös erittäin kiehtovia.

Parhaimmat nähtävyydet Pariisin lähellä ovat ehdottomasti:

Nämä kaikki voi helposti kokea päiväretken aikana ja kohteisiin on helppo matkata Pariisin julkisilla liikennevälineillä. Versaillesiin ja Disneylandiin kannattaa ehdottomasti hankkia liput etukäteen, jotta vältyt jonoilta.

Yllä mainitut Pariisin nähtävyydet sekä nähtävyydet Pariisin ulkopuolella takaavat ikimuistoisen loman tässä romanttisessa kaupungissa. Valitse siis suosikkisi ja koe Pariisin taikaa seuraavalla lomallasi!

Pariisin nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti