Pariisin kaupunginosat – Missä majoittua ja missä käydä?

Pariisin kaupunginosat tarjoavat runsaasti erilaista tunnelmaa ja tekemistä. Minne Pariisissa sitten kannattaa suunnata?

Suurkaupunkiin matkaa varattaessa on aina tärkeä miettiä sitä, mistä majapaikan valitsee. Tämä on tärkeä niin kulkuyhteyksien kuin nähtävyyksienkin kannalta ja isoissa kaupungeissa, kuten Pariisissa, alueiden välillä on usein eroja ihan hintojenkin suhteen. Mitkä siis ovat Pariisin parhaat kaupunginosat ja mitkä Pariisin kaupunginosat ansaitsevat vierailun?

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Tietoa Pariisin kaupunginosista

Ihan alkuun hieman tietoa siitä, mitkä ovat Pariisin kaupunginosat ja kuinka ne tunnistaa liikkuessa. Pariisi jakaantuu peräti 20 hallinnolliseen alueeseen, joita kutsutaan arrondissementeiksi. Osoitetiedoissa ne tunnistetaan yleensä arr.- merkinnällä ja mitä pienempi postinumero osoitteen yhteydessä, sitä lähempänä Pariisiin keskustaa alueet sijaitsevat.

Kaupunginosat jakautuvat Seine –joen ansiosta kahteen isompaan alueeseen. Oikeanpuoleisessa rannassa pohjoisessa on Rive Droite –alue ja vasemmalla etelässä Rive Gauche –alue. Rive Gauche on boheemialue, joka on Rive Droitea pienempi.

Keskustan tunnetuimmat Pariisin kaupunginosat ovat oikealla rannalla:

 • Châtelet
 • Louvre
 • Marais
 • Ile de la Cité
 • Ile Saint-Louis
 • République

Vasemmalla rannalla sijaitsevat puolestaan:

 • Quartier Latin
 • Jardin des Plantes
 • Saint-Germain
 • Jardin du Luxembourg

Tähän kuuluu lisäksi 10 hieman keskustan ulkopuolella sijaitsevaa kaupunginosaa.

Mihin kannattaa majoittua Pariisissa?

Jos mietit mihin majoittua Pariisissa, tässä esittelyssä ne parhaimmat Pariisin kaupunginosat hotellin etsintään:

Le Marais

Le Marais on todella trendikästä aluetta, jossa riittää ravintoloita ja kahviloita hauskanpitoon. Alueella on runsaasti yöelämää ja vilskettä, joten varaudu menoon ja meininkiin. Tämä alue sopiikin siis vain heille, jotka haluavat viihteelle Pariisin matkallaan.

Latinalaiskorttelisto

Pariisin kaupunginosat ovat kivan monipuoliset ja boheemia maailmanmenoa etsivät rakastuvat taatusti latinalaiskorttelistoon. Se on nuorekas ja melko vilkas kortteli, josta löytää laadukasta majoitusta hyvien kulkuyhteyksien parissa. Varsinkin ensimmäistä kertaa kaupunkiin matkaavat voivat matkata tänne.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Bastille

Bastillesta löytyy melko edullista majoitusta, sillä se ei ole aivan ydinkeskustaa. Alueella on myös paljon uusia ravintoloita ja kahviloita, juuri sen halvempien vuokrien ansiosta. Yöelämää riittää hieman, joten alue ei välttämättä sovi lapsiperheille – toisaalta tämä riippuu hieman hotellista ja sen sijainnista.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Montmartre

Kauniita maisemia etsivien tulee ehdottomasti suunnata Montmartreen. Sieltä on kauniit näkymät Pariisin keskustaan, sillä alue on pienen kukkulan päällä. Kukkuloidensa ja korkeuserojen takia alue ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Montparnasse

Tämä alue soveltuu puolestaan hyvin monenkin erilaisen matkailijan yöpaikaksi. Alue on rauhallista ja siellä näkee mukavasti paikallista elämää. Alueella riittää lisäksi runsaasti kahviloita, ostoskeskuksia ja ravintoloita.

Apollo – Pariisi

Löydä parhaat lomatarjoukset Pariisiin!

Etsi lomatarjouksia

Vierailunarvoiset Pariisin kaupunginosat

Yllä olevat kaupunginosat ovat siis hyviä alueita, missä majoittua Pariisissa. Toki niiden ulkopuoleltakin löytyy runsaasti kivoja hotelleja, joten pidä vain silmät auki etsiessäsi sopivaa majoitusta.

Tämän lisäksi kannattaa muistaa nämä kaupunginosat, jotka hurmaavat nähtävyyksillään:

 • Louvren kaupunginosa, josta löytyy muun muassa Louvren museo.
 • Saint Germain des Prés, jossa on runsaasti ihania leipomoita ja museoita.
 • Eiffel Towerin kaupunginosa, missä sijaitsee tietenkin yksi Pariisin kuuluisimmista nähtävyyksistä.
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Mitkä ovat Pariisin huonot kaupunginosat?

Pariisin kaupunginosat eivät ole mitkään kovinkaan huonoja, mutta toki kaikissa ei välttämättä ole kovinkaan paljon matkailijoita kiinnostavia asioita koettavaksi. Esimerkiksi 16. ja 15. arrondissementit ovat aluetta, jossa ei juuri ole matkailijoille paljoakaan koettavaa, sillä alueet ovat hyvin paikallista asuinaluetta Pariisin yläluokille. Toisaalta taas esimerkiksi Eiffelin kaupunginosa on kivaa aluetta vierailtavaksi juuri nähtävyyksien ansiosta, mutta se ei ole todellakaan sitä edullisinta aluetta, minne majoittua Pariisissa.

Yllä vinkit siihen, minne mennä Pariisissa niin nähtävyyksiä katsomaan, mutta ennen kaikkea majoittumaan. Pariisin kaupunginosat tarjoavat runsaasti viihdykettä kaikenlaisille matkailijoille – ei kun matkaa varaamaan!

Pariisin kaupunginosat kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti