Mitkä Pariisin museot tulee matkailijan nähdä?

Pariisin museot ovat ehdottomasti osa onnistunutta Pariisin matkaa. Museoita on runsaasti, joten jokaiselle löytyy taatusti mielenkiintoista katsottavaa!

Rakkauden kaupunki ei ehkä äkkiseltään tunnu museokaupungilta, mutta Pariisin museot ansaitsevat kyllä paikkansa jokaisen loman ohjelmistossa. Ne ovat lisäksi paljon muutakin kuin kaikkien tuntema Louvre – vaikka toki sekin on ehdottomasti vierailunarvoinen museo. Alla katsaus museoihin, joihin matkailijan kannattaa kaupungissa tutustua!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Louvre museo

1. Louvre

Aloitetaan siis siitä kaikista tunnetuimmasta museosta. Louvre on museoiden ehdotonta eliittiä ja siellä kannattaa kyllä piipahtaa jo ihan kauniin arkkitehtuurin takia. Palatsi on toiminut museona jo peräti vuodesta 1798, ja sieltä löytyy maailman kauneimpia taideteoksia – esimerkiksi eräs Mona Lisa! Louvre on monen mielestä se paras museo Pariisissa.

Taiteen ystäviä hemmotellaan Pariisissa muutenkin. Muut Pariisin museot, joissa nähdä taidetta ovat:

  • Musée d´Orsay – ranskalasta taidetta vuosilta 1848-1914
  • Centre Pompidou – modernin taiteen museo, jossa voi ihastella esimerkiksi Picasson töitä
  • Musée Rodin – kuvanveistäjä Auguste Rodinin töitä esittelevä museo
  • Palais de Tokyo – nykytaiteen museo
  • Uudet museot kuten L´Atelier des Lumiéres ja Lafayetta Anticipation

Kotisivut: https://www.louvre.fr/en

Pariisin sotahistoriallinen museo

2. Musée de l´Armée

Armeijamuseo on kaunis museo, jossa varsinkin Napoleonin hauta kerää kiinnostuneita vierailijoita. Sodista ja sodankäynnistä kertova museo on hyvin mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä, jonka sisäpihaan voi muuten tutustua maksutta!

Kotisivut: https://www.musee-armee.fr/en/english-version.html

ApolloApollo

Tieteen ja tekniikan museo

3. Musée des Arts et Métiers

Hauskuutusta ja kiehtovia löytöjä voi kohdata Arts et Métiersin kaupunginosasta löytyvästä museosta. Tämä tieteen ja tekniikan museo sisältää yli 2500 esinettä, joista tunnetuimpia on Foucault’n heiluri.

Kotisivut: https://www.arts-et-metiers.net/musee/visitor-information

Pariisin tiedemuseo

4. Cité des Sciences et de l´Industrie

Hieman Pariisin laitamilla sijaitseva Pariisin tiedemuseo on vierailunsa ansainnut. Monet Pariisin museot kiehtovat lapsiakin, mutta juuri tiedemuseo on lapsiperheille se paras museo. Lapsille on museossa runsaasti tehtävää ja näyttelyt ovat todella kiehtovia kaikenikäisille maailmankansalaisille.

Kotisivut: http://www.cite-sciences.fr/en/home/

Pariisin luonnontieteellinen museo

5. Muséum National d´Histoire Naturelle

Pariisin luonnontieteellinen museo koostuu useasta eri näyttelysalista. Isolla museo-alueella voit tutustua muun muassa:

  • Evoluutioon ja lajien kehitykseen
  • Paleontologiaan
  • Kasvitieteelliseen puutarhaan
  • Eläintarhaan

Tässä museossa aikaa saa kulumaan useammankin tunnin, eikä ihan kaikkea kerkiä taatusti kokemaan kerralla.

Kotisivut: https://www.mnhn.fr/en

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Kierrä Pariisin museot helposti museopassin avulla

Pariisin museot ovat pääosin maksullisia, joskin eivät hirvittävän kalliita. Mikäli museoita haluaa nähdä lomalla enemmänkin, tulee matkailijan ehdottomasti hankkia museopassi. Tämän voi hankkia edullisesti esimerkiksi GetYourGuiden sivuilta.

Museokortti antaa mahdollisuuden vierailla yli 60 museossa ja kohteessa ilmaiseksi. Lisäksi passin avulla pääsee jonojen ohi, joten sen avulla voit nähdä useamman kohteen päivässä, sillä sinun ei tarvitse turhia jonotella. Passi on saatavilla 2, 4 tai 6 päivän mittaisena. Lipun voi varata netissä, mutta se tulee noutaa paikanpäältä Pariisin turisti-infosta osoitteessa: 23 Rue d´Aboukir, 75002 Paris.

Hanki museopassi täältä >>

Apollo – Pariisi

Löydä parhaat lomatarjoukset Pariisiin!

Etsi lomatarjouksia

Pariisin museot ovat usein kiinni yhtenä päivänä viikossa

Pariisin museot ovat pääsääntöisesti auki läpi vuoden ja koko viikon, lukuun ottamatta yhtä päivää. Suurin osa museoista sulkee ovensa nimittäin yhtenä päivänä viikosta, yleensä joko maanantaisin tai tiistaisin. Ovet aukeavat yleensä aamulla klo 9.00 jälkeen ja ovat auki vähintään klo 18.00.

Huomioi kuitenkin, että museoiden aukioloajat kannattaa aina tarkistaa ennen matkaa, varsinkin jos haluat ehdottomasti nähdä jonkin tietyn museon. Aukioloajat vaihtelevat varsinkin talvisin jonkin verran.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Matkaa kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina

Jos haluat keskittyä juuri museoihin Pariisissa tai olet matkalla niin, että olet kaupungissa kuun ensimmäisenä sunnuntaina, pääset moniin museoihin ilmaiseksi. Jokaisella maksullisella museolla on nimittäin tapana avata ovet kaikille ilmaiseksi yhtenä päivänä viikossa ja suurin osa museoista tekee näin juuri kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Se on siis loistava ajankohta matkata Pariisiin jos olet museoiden ystävä!

Pariisin museot ovat monipuolisia ja kiehtovia, niiden tarjotessa runsaasti nähtävää sekä elämyksiä erilaisten tapahtumien johdolla. Piipahda siis mieleisissäsi museoissa seuraavalla matkallasi!

Pariisin museot kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti