MatkapojatMatkapojat

Parhaat jutut mitä tehdä Pariisissa

Pariisi on ihastuttava matkakohde, jossa riittää nähtävää ja tekemistä useampaankin lomaan. Tämä Ranskan pääkaupunki on nimittäin täynnä historiaa, kulttuuria, makuja ja ostosmahdollisuuksia, joten tekemisen puutteeseen ei lomasi tule kaatumaan. Tässä hieman vinkkejä siihen, mitä tehdä Pariisissa, jotta saat lomastasi mahdollisimman paljon irti.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Parasta tekemistä Pariisissa

Pariisissa kannattaa ehdottomasti tutustua kaupungin suosituimpiin ja tunnetuimpiin nähtävyyksiin. Niissä kiertely kertoo kaupungin historiasta ja sen ihmisistä mielenkiintoisella tavalla.

Parhaat nähtävyydet, jotka matkailijan tulisi nähdä Pariisissa ovat muun muassa:

  • Eiffel-torni
  • Louvren museo
  • Riemukaari
  • Notre Damen katedraali

Pariisin ihastuttavia maisemia kannattaa ehdottomasti ihailla veneretken avulla. Seine –joella liikennöi runsaasti aluksia, joissa voit vain istua ja ihastella maisemia. Osiin retkiin on yhdistetty lisäksi herkullinen ruokailu! Voit etsiä jokiristeilyitä vaikkapa GetYourGuiden sivuilta.

Apollo – Pariisi

Löydä parhaat lomatarjoukset Pariisiin!

Etsi lomatarjouksia

Koska Pariisi on muodin ytimessä, kannattaa kaupungissa suunnata ostoksille. Luksusliikkeitä löytyy runsaasti pitkin Rue Saint-Honoré –katua ja aikaa saa kuulumaan vaikka koko päivän. Katsasta myös Maraisin alue, joka on Pariisin trendikkäintä aluetta. Täällä kahvilassa istuskelu on rentouttavinta mitä tehdä Pariisissa.

Ylipäätänsä juuri Pariisin katujen kiertely ja ihastelu on todella kivaa. Jokaiselta kadulta löytyy aina jotakin mielenkiintoista, oli se sitten pieni putiikki, galleria tai kahvila!

Aina kävely ei tietenkään kiehdo, varsinkin jos aurinko ei satu paistamaan. Joten mitä tehdä Pariisissa sateella? Tekemistä sateella riittää esimerkiksi museoiden ja gallerioiden muodossa. Sadepäiviin sopii vaikkapa nämä ideat:

  • Ihastu Galerie Viviennen putiikkeihin ja vanhanajan ostoskeskuksien tunnelmaan.
  • Vierailu tuntemattomammassa Musée de la Chasse et de la Naturen museossa.
  • Tutki taidetta Musée d´Orsayn galleriassa.
ApolloApollo

Mitä tehdä Pariisissa lasten kanssa?

Lapsillekin löytyy runsaasti mielekästä tekemistä. Pariisin eläinpuisto on suuri ja viehättävä, monen muunkin julkisen puistoalueen tarjotessa kivaa tekemistä lapsille. Lapset ja aikuiset viihtyvät taatusti myös St. Germain des Presin suklaapuotien sykkeessä. Suklaansyönnin jälkeen voitte kaikki vielä kiivetä Basilique du Sacré-Coeurin torniin maisemia katselemaan!

Jos taas haluat Pariisin kaduilta kauemmaksi, kannattaa harkita päiväretkeä. Niistä Disneyland tai Parc Astérix –teemapuistoissa vierailu on ehdottomasti hauskinta mitä tehdä Pariisissa lasten kanssa.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Mitä tehdä Pariisissa sunnuntaina?

Jos löydät itsesi Pariisista sunnuntaina, ei huolta! On olemassa monia kivoja asioita mitä tehdä Pariisissa sunnuntaina, sillä kaupunki ei hiljene tänä pyhäpäivänäkään totaalisesti.

Saint-Ouenissa on sunnuntaisin suuri kirpputori, jossa voit tehdä löytöjä tai vain ihastella kaupungin rentoa tunnelmaa. Toinen ihana sunnuntaitori löytyy St. Denis´sta. Se on yksi kaupungin suurimmista, tunnelman ollessa varsin kansainvälinen.

Alla myös hyvä vinkki ilmaiseen tekemiseen jokaisen kuun ensimmäisenä sunnuntaina!

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Ilmaista tekemistä Pariisissa

Entäpä sitten jos olet liikenteessä pienemmän budjetin kanssa? Mitä tehdä Pariisissa ilmaiseksi tai ainakin edullisesti?

Ilmaista tekemistä Pariisissa riittää, sillä monia suurimpia nähtävyyksiä voi esimerkiksi ihastella vain ulkoapäin. Lisäksi lukuisiin nähtävyyksiin pääsee ilmaiseksi jokaisen kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina! Käytäntö on osissa paikoin käytössä vain tiettyinä aikoina vuodesta, mutta kannattaa silti harkita matkan suunnittelua kuun ensimmäisen sunnuntain kohdalle, jos haluat olla todella tiukka budjettisi kanssa.

Kannattaa lisäksi tutustua Pariisin ihaniin puistoihin. Niissä järjestetään varsinkin kesäkuukausina erilaisia ulkoilmaesityksiä, joita voit seurata ilmaiseksi.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Puistoista mielessä kannattaa pitää varsinkin:

  • Jardin du Luxembourg
  • Parc des Buttes-Chaumont
  • Jardin des Plantes

Kuten huomaat, sinulle löytyy runsaasti erilaisia juttuja mitä tehdä Pariisissa seuraavalla lomallasi! Kaupunki on kiehtova ja monipuolinen, tarjoten jokaiselle hieman jotakin.

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti