Gdansk lasten kanssa on perheloma parhaimmillaan

Gdansk on nousemassa suomalaisten uudeksi suosikkilomakohteeksi. Tässä vinkit, joiden avulla Gdansk lasten kanssa tarjoilee koko perheelle muistorikkaan loman!

Puola on edullinen matkakohde, jonka kaupungit ja rannat tarjoilevat runsaasti tekemistä ja nähtävää. Pohjoisessa, meren rannalla sijaitseva Gdansk soveltuu lapsiperheille, tarjoten edullista majoitusta ja roppakaupalla tekemistä. Katsasta tästä vinkit Gdanskin lomaan!

Mitä tehdä lasten kanssa Gdanskissa?

Mitä tekemistä Gdanskissa sitten on lapsiperheille? Kaupunki on tunnettu museoistaan ja ostosmahdollisuuksistaan, joissa riittää lapsille mielenkiintoisia juttuja. Tässä muutama idea mitä tehdä lasten kanssa Gdanskissa, jotta kaikille jää roppakaupalla mukavia muistoja.

Vieraile viihtyvissä museoissa

Museot ja muut historialliset kohteet ovat asioita mitä tehdä Gdanskissa lasten kanssa. Näistä Centrum Hewelianum -tiedekeskus on kiinnostava kohde, sillä siellä on ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Tiedekeskus on edullinen ja näyttelyissä riittää katseltavaa moneksi tunniksi.

Tämän lisäksi lapset ihastuvat varmasti SS Sołdek -laivaan, joka on yksi Merimuseon näyttelyn osista. Tämä höyrylaiva oli Puolan ensimmäisiä laatuaan ja siihen tutustuminen on melkoista seikkailua perheen pienimmille.

Apollo – Gdansk

Löydä parhaat lomatarjoukset Gdanskiin!

Etsi lomatarjouksia

Muita lapsiperheille soveltuvia nähtävyyksiä, jotka pitää mielessä ovat:

  • Leikkikalumuseo Gdanskin vanhassa kaupungissa
  • Kaupungintalo ja sen korkea torni
  • Loopy´s World leikkipuisto
  • Port Brzeźnon leikkipuisto

Varsinkin viimeiseksi mainitussa lapset pääsevät todella seikkailun makuun, sillä puistossa voi kokeilla esimerkiksi köysiradalla kiipeilyä. Köysiratoja on eri ikäisille, joten niitä voi kokeille pienempien lasten ja teinienkin kanssa.

ApolloApollo

Lasten kanssa ostoksille

Gdanskissa voi suunnata ostoksille koko perheen kera. Lapset saa viihtymään suuressa Madison -ostoskeskuksessa. Siellä riittää runsaasti vaate-, lelu-, kirja- ja pelikauppoja, joissa voi tehdä ostoksia edullisesti. Lapset voivat lisäksi tykätä Długa kadun pienistä ruokaputiikeista, jotka ovat täynnä herkkuja leipomotuotteista suklaaherkkuihin. Kauniit meripihkaesineet löytyvät juuri tältä alueelta ja ne kiehtovat varmasti lapsiakin.

Tutustu Gdanskin ostoskeskuksiin.

Ihastu ja tutustu eläimiin

Gdansk voi olla lasten kanssa myös hyvä paikka tutustua eläimiin. Zoo Gdansk -eläintarha on Puolan suurimpia ja siellä on reilusti yli tuhat eläintä. Aluetta kiertää kesäisin juna, jonka kyydissä on kiva istua. Eläintarha sijaitsee hieman Gdanskin ulkopuolella, mutta sinne voit päästä ottamalla junan Glówny rautatieasemalta Oliwan rautatieasemalle.

Liikkuminen lasten kanssa

Gdansk on varsin pieni ja kompakti kaupunki, joten siellä liikkuminen onnistuu usein parhaiten kävelemällä paikasta toiseen. Lentoasemalta lasten kanssa Gdanskiin pääsee helpoiten ja edullisesti 210-linjan bussilla. Taksi on lisäksi melko edullinen, mutta junaa kannattaa ehkä vältellä, varsinkin pienempien lasten kanssa. Tämä siksi, että junia pitää yleensä vaihtaa matkan varrella.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Milloin Gdansk lasten kanssa on parhaimmillaan?

Lasten kanssa Gdanskiin voi matkata ympäri vuoden, vaikka kevät ja kesä ovatkin kaupungin kauneinta aikaa. Kesä on Gdanskissa lämmintä ja aurinkoista, joten kaupungilla kävely ja rannalla leikkiminen on miellyttävää.

Gdansk lasten kanssa talvella ei kuitenkaan ole mahdoton. Sää on silloin viileämpää ja sateisempaa, vaikkakaan lunta ei kuitenkaan yleensä sada. Gdanskissa on kuitenkin runsaasti tekemistä, joka onnistuu talvellakin – kuten vierailu yllä mainituissa museoissa ja ostoskeskuksissa!

Koe ikimuistoinen perheloma Gdanskissa

Jos siis mietit seuraavaa lomakohdetta koko perheelle, kannattaa Gdansk lasten kanssa ottaa mukaan pohdintoihin. Puola on edullinen ja kiehtova kohde ja varsinkin Gdanskissa riittää runsaasti juuri lapsiperheille soveltuu tekemistä.

Suuntaa siis Gdanskiin perheen kanssa!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti