MatkapojatMatkapojat

Gdanskin museot – neljä museovinkkiä lomaasi

Gdanskin museot ovat loistava tapa tutustua tähän kauniiseen puolalaiseen kaupunkiin. Värikkään historian omaavan kaupungin museot ovat mielenkiintoisia ja opettavia, joissa viihtyy pidemmänkin aikaa.

Puolassa sijaitseva Gdansk on noussut suosituksi lomakohteeksi, eikä suosio ole mitenkään yllättävä asia. Gdansk on edullinen ja monipuolinen lomakohde, jossa riittää nähtävää ja tekemistä kaikenlaisille matkaajille. Kun haluat tutustua kaupunkiin ja sen kiehtovaan historiaan, suuntaa katsastamaan ainakin nämä Gdanskin museot. Museot tutustuttavat kaupunkiin ja ihastuttavat esittelyillään!

Gdanskin museot – TOP 4

Gdanskin museot viihdyttävät siis monipuolisuudellaan. Alla olevasta listasta löytyy hyviä kohteita jokaiselle matkaajalle lapsista vaariin!

Meripihkamuseo, Gdansk

1. Muzeum Bursztynu – Meripihkamuseo

Meripihka on näytellyt tärkeätä roolia Gdanskin historiassa ja kaupunki tunnetaankin meripihkatuotteistaan tänäkin päivänä. Kauniita meripihkaesineitä tarttuu taatusti matkalaukkuun esim. Gdanskin joulumarkkinoilta, mutta esineiden historiaan kannattaa lisäksi tutustua suositussa Meripihkamuseossa. Museo sijaitsee Dluga –kävelykadulle johtavan portin rakennuksen uumenissa ja pieni, mutta mielenkiintoinen museo esittelee meripihkan historiaa sekä siitä tehtyjä esineitä todella kattavasti. Meripihkamuseoon on noin 10 zlotyn pääsymaksu, joka on vain noin kaksi euroa.

Apollo – Gdansk

Löydä parhaat lomatarjoukset Gdanskiin!

Etsi lomatarjouksia

Gdanskin Merenkulkumuseo

2. Centralne Muzeum Morskie – Merenkulkumuseo

Merimuseo tai Gdanskin merenkulkumuseo on yksi kauneimpia museoita Gdanskissa. Museon rannikolla sijaitseva alue on varsin kaunis juuri kesäisin, mutta museoon kannattaa tutustua läpi vuoden. Museolla on lisäksi eri vierailupaikkoja ympäri kaupunkia, Motlawa joen molemmin puolin. Tunnettuja museon nähtävyyksiä ovat:

  • Stary Zuraw –nostokurki ja sen vieressä sijaitseva merenkulkukeskus, joka soveltuu erityisesti lapsiperheille
  • Soldek –laiva
  • Dar Pomorza –museo viereisessä Gdynian kaupungissa

Pääasiallinen merimuseo sijaitsee juuri Soldek –laivan lähellä ja sieltä löytyy runsaasti merellistä rekvisiittaa sekä tietoa kaupungin ja Puolan merihistoriasta. Lippuja on saatavilla erikseen museon eri nähtävyyksiin tai osiin, sekä lippuja joiden avulla voit kokea kaikki museon osat yhdellä hintaa.

Kotisivut: https://en.nmm.pl/

ApolloApollo

Gdanskin kansallismuseo

3. Muzeum Narodowe w Gdansku – Kansallismuseo

Entisessä fransiskaaniluostarissa sijaitseva Kansallismuseo esittelee kauniisti erilaisia tauluja ja taide-esineitä. Museo on mukavan rauhallinen ja sen teoksiin kuuluu muun muassa Hans Memmingin Viimeinen tuomio, joka palautettiin Gdanskiin vasta vuonna 1956. Museoon on vain noin 10 zlotyn, eli noin kahden euron pääsymaksu aikuisilta.

Toisen maailmansodan museo Gdanskissa

4. Muzeum II Wojny Swiaowej w Gdansku – Toisen maailmansodan museo

Gdanskin uusimpiin museoihin kuuluu toisesta maailmansodasta kertova sotamuseo. Museo on ollut huomion keskipisteenä heti avajaisista alkaen, sillä monet kritisoivat sitä liian vähäisestä kansallismielisyydestä. Olitpa siitä mitä mieltä tahansa, museon anti on monipuolista ja sieltä löytyy runsaasti sodasta kertovaa esineistöä ja rekvisiittaa. Museo havainnollistaa sodan eri puolia melko hyvin ja siellä kannattaa ehdottomasti vierailla Gdanskin lomallaan. Pääsyliput ovat 23 zlotya, eli reilut viisi euroa aikuisilta.

Kotisivut: https://muzeum1939.pl/en

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Gdanskin museot – muista tämä

Gdanskissa on hyvä pitää mielessä, että museot sulkevat ovensa yleensä maanantaisin. Tähän on muutamia poikkeuksia kuten:

  • Solidaarisuuskeskus
  • Malborkin linna
  • Stutthofin keskitysleiri hieman Gdanskin ulkopuolella

Aukioloajat vaihtelevat lisäksi yleensä talvi- ja kesäkuukausina. Talvisin museot ovat avoinna yleensä hieman aikaisemmin ja sulkevat ovensakin aiemmin. Museokohtaiset aukiolot kannattaa aina varmistaa vaikkapa museon nettisivuilta. Lisäksi joihinkin museoihin voi tutustua ilmaiseksi aina tiettynä päivänä viikosta, päivän vaihdellessa hieman museosta toiseen. Erilaisia yhdistelmälippuja ja opastettuja kierroksia voi lisäksi löytää GetYourGuiden sivuilta!


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Rennolle lomalle Gdanskiin

Puolalainen rannikkokaupunki on erinomainen rentouttavaan lomaan ja Gdanskin museot takaavat ettei lomastasi tule tylsää. Kannattaa siis harkita lomamatkan tekoa Gdanskiin ja ottaa yllä mainitut museot lomaohjelmistoon sekä nämä Gdanskin nähtävyydet!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Gdanskin museot kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti