MatkapojatMatkapojat

Mitä tehdä Gdanskissa – Ideat hauskaan matkaan

Puolan pohjoisrannikolla sijaitseva Gdansk on loistava matkakohde. Mitä tehdä Gdanskissa, jotta tästä kauniista kaupungista saa kaiken irti lomallaan?

Gdansk on kuulunut Puolan tärkeimpiin satamakaupunkeihin jo satoja vuosia. Sen parhaita puolia ovat sen kiehtova vanhakaupunki sekä lukuisat museot ja kojut, joissa tehdä ostoksia. Kaupunki on hurmaava niin kesällä kuin talvellakin. Alla ideoita siihen, mitä tehdä Gdanskissa, jos löydät itsesi sen romanttisilta kaduilta.

Viisi ideaa Gdanskin matkalle

Gdanskin kadut ovat idyllisiä ja kaupunki on täynnä hauskoja nähtävyyksiä. Tässä viisi idea siihen, mitä tehdä Gdanskissa lomalla.

1. Kävelyretki pitkin Droga Królewskaa

Droga Królewska tarkoittaa kuninkaallista tietä ja kadun pätkä tarjoaakin loistavaa ajanvietettä. Tie sai nimensä, kun Puolan kuningas Casimir IV Jagiellon matkasi reittiä vuonna 1457. Reitti kulkee kolmen portin läpi 300 metriä pitkälle Dluga kävelykadulle ja se kannattaa kulkea aina Vihreälle portille asti.

2. Ostosretki vanhaan kaupunkiin

Gdanskin vanhakaupunki on ehdottomasti kauneinta aluetta koko kaupungissa. Vanhassa kaupungissa riittää runsaasti kivoja pikku putiikkeja. Gdanskista kannattaa tuoda mukanaan varsinkin meripihka-esineitä.

Ostosten lisäksi vanhassa kaupungissa voi kokea nämä parhaat Gdanskin nähtävyydet:

  • Pyhän Marian basilikan
  • Dlug Targin aukion
  • Neptune suihkulähteen
ApolloApollo

3. Kiipeä Gradowan kukkulalle

Luontonähtävyydet ovat hyvä mahdollisuus tutustua kaupunkiin, kun mietit mitä tekemistä Gdanskissa olisi koko perheelle. Gradowan kukkula sijaitsee päärautatieaseman takana ja siellä sijaitseva linnake korkeine muureineen on kivointa mitä tehdä lasten kanssa Gdanskissa. Puistossa on runsaasti lisäksi kasvillisuutta ja eläimiä.

4. Nauti ruokaa Ulica Mariacka kadun varrella

Ulica Mariacka eli pyhän Marian katu on viehättävä alue Gdanskissa ja sen varrella on runsaasti hyviä ravintoloita. Katu on tuttu monista historiallisista elokuvista ja dokumenteista, sillä sen rakennukset ovat kauniita, vanhoja ja valokuvauksellisia.

5. Nauti auringosta Jelitkowon rannalla

Gdanskissa onnistuu rantaloma mainiosti ja auringonotto on rentouttavinta tekemistä kaupungissa. Jelitkowon ranta sijaitsee vanhasta kaupungista hieman pohjoiseen ja sinne on helppo matkata julkisilla kulkuvälineillä.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Mitä tehdä Gdanskissa talvella?

Gdanskin ilmasto on talvella hieman samantyylinen kuin Etelä-Suomen rannikolla. Talvikausi on kuitenkin lyhyempi ja kestää marraskuusta maaliskuuhun. Lämpötilat pysyvät useimmiten plussan puolella ja kovia pakkasia Gdanskissa ei tarvitse pelätä. Kaupunki soveltuu siis talvimatkailuunkin.

Yllä olevista nähtävyyksistä ja ideoista moni on sellainen, mitä tehdä Gdanskissa talvella. Näiden lisäksi tässä vielä kaksi ideaa kun haluat sisätiloihin ilmoja pakoon.

Apollo – Gdansk

Löydä parhaat lomatarjoukset Gdanskiin!

Etsi lomatarjouksia

Vieraile kaupungin museoissa

Gdanskissa on runsaasti museoita, joissa kannattaa ehdottomasti vierailla. Museot sopivat niin kesään kuin talveenkin, mutta varsinkin huonolla säällä niissä saa ajan kulumaan loistavasti. Hyviä museoita ovat varsinkin:

  • Toisen Maailmansodan museo
  • Centralne Muzeum Morskie merenkulkumuseo
  • Kansallismuseo, eli Muzeum Narodowe w Gdansku
  • Muzeum Bursztynu meripihkamuseo

Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Päiväretki Gdynian kaupungiin

Talvella voi olla hauska tutustua Gdanskin lähialueisiin ja näistä Gdynian kaupunki on ehdottomasti kiva juuri viileämpien säiden aikaan. Kaupungista löytyy runsaasti tekemistä muun muassa lapsiperheille.

Esimerkiksi Gdynian akvaariossa vierailu on kivaa tekemistä mitä tehdä lasten kanssa. Gdyniaan on noin 30 minuutin junamatka Glówny rautatieasemalta ja pienestä kaupungista löytyy niin ihastuttava akvaario kuin kaunista arkkitehtuuriakin.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Vietä rentouttava ja tekemisen täyteinen loma Gdanskissa

Gdanskissa on runsaasti kivoja nähtävyyksiä ja loman aikana ei taatusti tarvitse miettiä mitä tehdä Gdanskissa – nähtävää ja koettavaa riittää kaikille.

Lähde siis ihastumaan tähän viehättävään puolalaiseen kaupunkiin!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti