Top 10 Gdanskin nähtävyydet

Matkalla Gdanskin ihanaan merikaupunkiin? Tässä Gdanskin nähtävyydet Top 10 –lista, jotta koet kaupungin parhaat palat lomallasi!

Puolan rannikolla sijaitseva Gdansk on yksi kiehtovimpia matkakohteita. Kaupunki ei ole vain ihastuttavan edullinen lomakohde, vaan sieltä löytyy runsaasti tekemistä ja nähtävää kaikenlaisille matkailijoille. Tässä ne parhaimmat Gdanskin nähtävyydet, jotka lomalaisen tulee ottaa ohjelmistoon.

Top 10 nähtävyydet Gdanskissa

Nähtävyydet Gdanskissa tarjoavat siis matkailijalle runsaasti elämyksiä ja erilaisia vaihtoehtoja. Alla olevalta listalta löytyvät sopivimmat Gdanskin nähtävyydet niin lapsiperheille kuin aikuismatkailijoillekin.

Kuninkaallinen tie Gdanskissa

1. Kuninkaallinen tie

Kuninkaallinen tie, eli Droga Królewska, on tunnetuimpia nähtävyyksiä Gdanskissa. Tämä reitti kulkee kolmen portin kautta Dluga –kävelykadulle ja sen varrella on runsaasti nähtävää niin museoiden, kauppojen kuin kauniin arkkitehtuurinkin parissa.

Tien tunnetuimpiin nähtävyyksin lukeutuvat:

  • Kultainen portti
  • Vanha vankitorni
  • Neptunen suihkulähde

Euroopan solidaarisuuskeskus, Gdansk

2. Euroopan solidaarisuuskeskus

Monet parhaat Gdanskin nähtävyydet ovat museoita ja niistä Euroopan solidaarisuuskeskus on niitä uusimpia. Siitä on nopeasti tullut kaupungin suosituimpia, sen näyttelyiden ollessa erityisen mieleenpainuvia ja ajatuksia herättäviä.

Kotisivut: https://www.ecs.gda.pl/title,Jezyk,pid,2,lang,2.html

ApolloApollo

Mariacka –katu

3. Mariacka –katu

Gdanskin vanhakaupunki on jo itsessään melkoinen nähtävyys. Vanhankaupungin Mariacka –katu symboloi aluetta täydellisesti, sillä katua koristavat ihanat vanhat rakennukset. Täältä löytyy myös parhaimmat Gdanskin tuliaiset, eli meripihkakorut!

Zurav nosturi

4. Zurav –nosturi

Gdanskin tärkeys kauppakeskuksena näkyy satamasta löytyvän Zurav –nosturin muodossa. Tämä keskiaikainen nosturi on kaupungin symboli ja vanhaksi nosturiksi se on erityisen hyvin säilynyt.

Oliwa puisto

5. Oliwa –puisto

Gdanskin nähtävyydet sisältävät rakennusten ja museoiden lisäksi ihania luontokohteita. Näistä Oliwa –puisto on niitä kauneimpia. Puistossa voi tutustua:

  • Vanhaan ja uuteen palatsiin
  • Gdanskin kansallismuseon modernintaiteen jaostoon
  • Kauniisiin lampiin ja kukkaistutuksiin
Apollo – Gdansk

Löydä parhaat lomatarjoukset Gdanskiin!

Etsi lomatarjouksia

Pyhän Marian Kirkko, Gdansk

6. Pyhän Marian kirkko

Uskonnollisia nähtävyyksiä Gdanskissa löytyy myös runsaasti, Puolan ollessa hyvinkin katolilainen maa. Pyhän Marian kirkko on yksi maailman vanhimpia tiilikirkkoja ja se on vaikuttava näky niin ulkoa kuin sisältäkin. Kirkon tornista on huikeat näkymät Gdanskin kattojen ylle!

Kotisivut: https://bazylikamariacka.gdansk.pl/

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Gradowan kukkula

7. Gradowan kukkula

Lapsille mielenkiintoisemmat Gdanskin nähtävyydet voi löytyä esimerkiksi Gradowan kukkulalta. Tältä puistoalueelta löytyy huikea linnake muureineen sekä runsaasti kasvillisuutta ja eläimiä. Lisäksi kukkulan Hewelianum –tiedepuisto viehättää taatusti.

Gdanskin Merenkulkumuseo

8. Merenkulkumuseo

Centralne Muzeum Morskie, eli Merenkulkumuseo, kertoo loistavasti kaupungin historiasta tärkeänä hansakaupunkina. Museo on itse asiassa ripoteltu hieman eri puolille kaupunkia, sen tärkeimmän osan löytyessä juuri Gdanskin satamasta.

Kotisivut: https://en.nmm.pl/

Meripihkamuseo, Gdansk

9. Meripihkamuseo

Meripihkaan liittyviä nähtävyyksiä Gdanskissa riittää, sillä tämä harvinaislaatuinen ainesosa on kaupungille merkittävä asia. Meripihkamuseossa voit tutustua meripihkaan ja sen merkitykseen läheisemmin.

Stutthofin keskitysleiri

10. Stutthoffin keskitysleiri

Monet Gdanskin nähtävyydet kertovat koskettavasti Puolan historiasta ja kaupungista kannattaa ehdottomasti tehdä päiväretki Gdanskin lähellä olevalle Stutthoffin keskitysleirille. Se on ensimmäinen Saksan ulkopuolelle perustettu keskitysleiri. Alueen museo vaalii tämän synkän ajanjakson muistoa koskettavasti. Alueelle voi ottaa helposti bussin Gdanskista, matkan maksaessa vain muutaman euron suuntaansa.

Kotisivut: http://stutthof.org/english

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Näin koet Gdanskin nähtävyydet

Gdanskin nähtävyyksiä löytyy siis laidasta laitaan ja jokaiselle löytyy taatusti miellyttävää tekemistä ja nähtävää. Moniin museoihin on pääsymaksu, mutta yllä mainitut Gdanskin nähtävyydet ovat suurelta osin myös maksuttomia. Aukioloajat kannattaa kuitenkin aina varmistaa etukäteen, sillä monet paikat eivät esimerkiksi ole avoinna maanantaisin.

Tee edullinen loma Puolaan

Lähde siis kokemaan nämä Gdanskin nähtävyydet rentouttavan ja edullisen loman merkeissä. Matkat Puolaan onnistuvat todella näppärästi Suomesta, eikä lomien hinnat juuri päätä huimaa!

Gdanskin nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti