MatkapojatMatkapojat

Gdansk talvella on edullinen lomakohde

Edullista ja kiehtovaa matkakohdetta etsivien kannattaa suunnata katseet Puolaan. Alla tietoa siitä, mitä kaikkea tarjoileekaan Puolan Gdansk talvella!

Puolasta on nousemassa yksi suomalaisten suosikkikohteista. Maan valtteina ovat lyhyet ja edulliset lennot sekä kiehtovat matkakohteet, jotka tarjoilevat rentoja kaupunkilomia ja tunnelmallisia rantakohteita kesäloman viettoon. Vaikka Puolassa sijaitseva Gdanskin kaupunki on vielä monesti tunnetumpi kesäkohteena, kannattaa siihen ehdottomasti tutustua myös talvisin. Gdansk tarjoaa talvella nimittäin loistavan loman täynnä toimintaa!

Millainen on Gdanskin sää talvella?

Gdanskin sää talvella on melko leutoa Suomen pakkasiin verrattuna. Talvikuukausien keskilämpötilat ovat:

  • Marraskuussa noin +2 astetta
  • Joulukuussa noin -2 astetta
  • Tammikuussa noin -2 astetta
  • Helmikuussa noin -2 astetta
  • Maaliskuussa noin +1 astetta

Lunta voi hyvinkin sadella, mutta mikään takuuvarma lumikohde tämä merenrantakaupunki ei ole, sillä lämpötilat voivat hyvinkin pysytellä plussan puolella. Meri tuo kuitenkin talvisin hieman kylmää viimaa kaupunkiin, joten kevyttä talvitakkia pipoineen ja hanskoineen ei kannata unohtaa pakata laukkuun!

ApolloApollo

Gdansk talvella on täynnä tekemistä ja nähtävää

Gdanskin sää talvella on siis varsin miellyttävä, mutta se varsinainen vetonaula kaupunkiin juuri talvisin on sen monipuoliset nähtävyydet. Talvisin ne parhaimmat Gdanskin nähtävyydet ovat avoinna melko normaalisti, joskin nähtävyydet talvella voivat olla auki hieman lyhyempiä aikoja kuin kesäisin. Ne kannattaa siis tarkistaa etukäteen, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Gdanskin parhaat nähtävyydet sisältävät lukuisia museoita, taidegallerioita ja historiallisia rakennuksia.

Gdanskin nähtävyyksien lisäksi kaupungissa riittää runsaasti mukavaa tekemistä. Puolalainen ruoka- ja juomakulttuuri on esimerkiksi varsin erinomainen ja miellyttävä, joten Gdanskin ravintoloihin ja pubeihin kannattaa tutustua. Kiinnostuneiden kannattaa lisäksi harkita vierailua paikallisissa panimoissa. Tarjolla on esimerkiksi vodkan ja oluen valmistamiseen keskittyviä retkiä. Gdanskin yöelämä on lisäksi varsin kattava, joten matka kaveriporukan kanssa tähän merelliseen kaupunkiin kannattaa.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Gdanskista löytyy runsaasti muutakin monipuolista tekemistä talvella. Livemusiikkia voi kuunnella monissa kaupungin tavernoissa, urheiluhalleissa voi mennä kokeilemaan vaikkapa minigolfia, jalkapalloa tai seinäkiipeilyä ja myös edullisia spa-hoitoja voi kokeilla kaupungin kauneushoitoloissa. Lisäksi Gdansk tarjoaa jouluna viehättävää joulutunnelmaa markkinoiden ja erilaisten toritapahtumien muodossa!

Gdanskin monipuolisuudesta kertoo sekin, että kaupunki soveltuu myös lapsiperheiden lomailuun. Kesäisin alueella on runsaasti kivoja puistoja ja talvisin tekemistä riittää niin sisällä kuin ulkonakin. Gdansk lasten kanssa talvella voi tarkoittaa esimerkiksi:

  • Vierailua Centrum Hewelianum-tiedepuistossa
  • Luistelua suuressa sisäluistinradalla
  • Talvista kiertelyä Gdanskin eläintarhassa
Apollo – Gdansk

Löydä parhaat lomatarjoukset Gdanskiin!

Etsi lomatarjouksia

Harkitse päiväretken tekoa

Vaikka Gdansk tarjoaakin talvella jo itsessään runsaasti tekemistä, on kaupungin lähellä muitakin mainioita kohteita, joihin tutustua. Päiväretki onnistuu esimerkiksi Sopotin tunnettuun spa-kohteeseen, jossa voi todellakin hemmotella itseään edullisilla hoidoilla. Sopotissa on myös kiva laskettelukohde, joka soveltuu varsinkin lapsiperheille rinteiden loivuutensa johdosta.

Toinen kiva päiväretkikohde Gdanskista on Gdynia. Kaupungista löytyy upea akvaario, joka kiehtoo niin lapsia kuin aikuisiakin. Gdyniassa on lisäksi runsaasti historiallisia museoita. Matkat molempiin kaupunkeihin onnistuu helposti junalla, matkan kestäessä vain noin 30 minuuttia tai vähemmän.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Edullinen ja monipuolinen lomakohde

Gdansk talvella on siis todella monipuolinen ja edullinen lomakohde. Varsinkin juuri Gdanskin joulu markkinoineen kannattaa kokea, jos haluat edullisen lomakohteen joulutunnelman etsimiseen. Tämän lisäksi nähtävää ja tekemistä talvella Gdanskissa riittää lapsille että aikuisille!

Löydä siis edullinen ja tekemisentäyteinen loma Gdanskista!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti