MatkapojatMatkapojat

Gdanskin joulumarkkinat 2019 – ihastuttava tuttavuus

Joulun tunnemaan voi virittäytyä parhaiten joulumarkkinoilla. Gdanskin joulumarkkinat on aito ja lämminhenkinen tapahtuma juuri tähän tarkoitukseen!

Puolan rannikolla sijaitseva Gdansk on ihastuttava kaupunkilomakohde. Sinne on edullista sekä helppoa matkustaa, ja kaupungissa riittää tekemistä. Joulun alla Gdanskiin houkuttelevat ehdottomasti sen joulumarkkinat.

Mitä Gdanskin joulumarkkinoilta voi odottaa?

Gdanskin joulumarkkinat ovat viehättävät ja kodikkaat. Ne järjestetään Gdanskin vanhassa kaupungissa, missä markkinoita ympäröivät idylliset talot luovat markkinoille omanlaatuisen tunnelman. Lämpöä tunnelmaan tuovat runsaat jouluvalot ja joulumarkkinoiden kauniisti koristellut joulukuuset. Tänä vuonna kuusen koristelusta on vastannut joukko nuoria lapsia, joten koristeet ovat erityisen viehättävät.

Markkinoilla on runsaasti herkkuja, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua. Puolan ja varsinkin Gdanskin joulumarkkinoiden kokeiltaviin herkkuihin kuuluvat muun muassa:

  • Puolalaiset taikinanyytit erilaisilla täytteillä
  • Hapankaali
  • Suklaakuorrutetut hedelmät
  • Hehkuviini
ApolloApollo

Kojuissa myydään runsaasti hyvänlaatuisia käsitöitä, antaen sinulle taatusti ideoita pukinkonttiin viemisiksi. Gdansk on tunnettu meripihkaesineistä, joten niitä kannattaa ostaa kaupungista tuliaisiksi tai joululahjoiksi.

Aikuisia, mutta varsinkin lapsia, viihdyttävä Gdanskin joulumarkkinoiden Joulupukki ja porot. Lapset nauttivat taatusti lisäksi markkinoille pystytetystä luistinradasta sekä karusellista. Jos olet matkalla puolisosi kanssa, on Gdanskin joulumarkkinoilla romanttinen mistelioksista tehty puisto, missä kelpaa antaa pusuja!


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Varsinaisena vetonaulana toimii lisäksi markkinoiden oma jouluhirvi. Kyseessä on seinällä komeileva hirvenpää, joka puhuu sitä lähestyttäessä! Se naurattaa taatusti niin lapsia kuin aikuisiakin.

Joulumarkkinat Gdanskissa tarjoavat lisäksi erilaisia kulttuurielämyksiä, kuten tanssiesityksiä tai kuorolaulua. Etukäteen erityisohjelmaa on hankala tietää, mutta aukiolle voi huoletta tupsahtaa mikä päivä tahansa – tekemistä ja nähtävää riittää aina varmasti. Gdanskin joulumarkkinat ovat varsinkin ilta-aikaan erittäin tunnelmalliset sillä se on hyvin kauniisti valaistu!

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Apollo – Gdansk

Löydä parhaat lomatarjoukset Gdanskiin!

Etsi lomatarjouksia

Milloin ja missä ovat Gdanskin joulumarkkinat 2019?

Joulumarkkinat Gdanskissa järjestetään siis Targ Węglowyssa, joka on iso aukio vanhassa kaupungissa. Kuten todettu, aukion puitteet ovat varsin kodikkaat ja idylliset vanhoine rakennuksineen. Tori on keskeisellä paikalla, missä aivan torin lähellä voit piipahtaa monissa Gdanskin parhaimmissa nähtävyyksissä.

Näihin kuuluvat muun muassa:

  • Kultainen portti
  • Dlugi Targ aukio
  • Gdanskin kaupungintalo

Gdanskin joulumarkkinat järjestetään vuosittain, ja ne alkavat yleensä aina joulukuun alusta ja loppuvat 23. päivä joulukuuta. Joulumarkkinat sijoittuvat siis juuri hyvään aikaan ja sieltä voi napata lahjat pukinkonttiin. Joulumarkkinat ovat auki maanantaista torstaihin kello 11.00 aina kello 20.00 saakka. Perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin joulumarkkinoilla voi viipyä tunnin pidempään.

Joulumarkkinoiden yhteydessä oleva ruokatori on auki aina tammikuun alkuun saakka, joten jos olet Gdanskissa uuden vuoden vaihteessa, kannattaa Targ Węglowyn aukiolla piipahtaa tutustumassa puolalaisiin makuihin!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Gdanskin joulumarkkinat kartalla

Näin löytyy edullinen joulumatka Gdanskiin

Gdanskiin on helppo lentää Suomesta monen eri lentoyhtiön siivin. Helsingin lisäksi Puolaan voi lentää Turusta. Lentoja kannattaa vertailla ja valita sinulle sopivin vaihtoehto. Majoitusta Gdanskista on helppo löytää edullisesti, sillä vaihtoehtoja riittää. Gdansk on joulukuussa melko suosittu matkakohde, joten paikkoja kannattaa pitää silmällä! Keskustan välimatkat ovat melko pienet, joten voit huoletta varata majoituksen mistä tahansa Puolan keskustan alueelta.

Kannattaa myös pitää silmällä esimerkiksi Ebookersin lento+hotelli matkatarjouksia. Niiden avulla joulumatka Gdanskiin onnistuu näppärästi ja ilman vaivaa.

Anna siis Puolan joulun ottaa sinut syleilyysi ja katsasta miltä Gdanskin joulumarkkinat näyttävät! Katso täältä myös muut Euroopan joulutorit.

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti