LomarengasLomarengas

Gdanskin hintataso 2020 hurmaa matkailijan edullisuudellaan

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Gdanskin hintataso mahdollistaa edullisen loman kauniissa maisemissa. Pienemmälläkin matkabudjetilla on täällä mahdollista nautiskella lomasta täysin rinnoin.

Puolan pohjoisosissa sijaitseva Gdansk kiinnostaa ja kiehtoo matkailijoita. Tässä vanhassa hansakaupungissa riittää runsaasti mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kaupungin tarjotessa todella hyvän ruoka- ja juomakulttuurin. Gdanskin hintataso on ehdottomasti yksi kohteen myyntivalteista, sillä rentouttavan ja tekemisentäyteisen loman voi Gdanskissa tehdä todella edullisesti.

Gdanskin hintataso 2020
Asia Hinta
Hostelli 15-25€
Hotelli – 3 tähteä 50€
Hotelli – 4 tähteä 70€
Hotelli – 5 tähteä 120€
Ateria – edullinen ravintola 5€
Ateria – McDonald’s 4€
Olut – ravintolassa 2€
Coca-Cola – ravintolassa 1€
Cappuccino 2€
Vesipullo 1,5L – kaupassa 0,4€
Taksi – aloitus 1,5€
Taksi – per km 0,5€
Bussilippu – per suunta 0,7€
Bensa – per litra 1,2€

Kattava lista Gdanskin hintatasosta: https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Gdansk?displayCurrency=EUR

Lomamatkat Gdanskiin ovat edullisia

Gdanskin hintataso on todella edullinen niin lentojen kuin majoituksenkin suhteen. Halpalentoyhtiöt tarjoavat suoria lentoja Suomesta Gdanskiin peräti muutamalla kymmenellä eurolla. Voit siis löytää lennot helposti jopa alle sadalla eurolla ja näin varmistaa edullisen loman itsellesi!

Lentojen lisäksi hintataso Gdanskissa majoituksen suhteen on varsin hyvä. Kaupunki on yhä suositumpi matkailukohde, jonka johdosta sieltä löytyy hotelleja monenlaiseen makuun. Halvimmissa hostelleissa on mahdollista yöpyä vain muutamalla kympillä yöltä, mutta viiden tähden hotellienkaan yöhinnat eivät monesti nouse hirveästi yli sadan euron yöltä.

Hinnoissa kannattaa muistaa, että ajankohta vaikuttaa niin lentojen kuin majoituksienkin hintaan. Esimerkiksi talvella Gdanskin hintataso majoituksen suhteen on halvempi kuin suosittuina kesäkuukausina.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Gdanskin hintataso kutsuu ostoksille

Hintataso Gdanskissa kutsuu myös ostoksille. Hintataso tavaroiden suhteen on lähtökohtaisesti noin puolet Suomen hinnoista, joten ostokset eivät rasita kukkaroa.

Mitä Gdanskista sitten kannattaa ostaa? Parhaimpia ja edullisia tuotteita ovat:

  • Erilaiset meripihkatuotteet
  • Korut ja kultatavarat
  • Vaatteet, kengät ja asusteet
  • Taide ja käsityöt

Älä myöskään unohda elintarvikkeita ja alkoholi- ja tupakkatuotteita. Nämä ovat hurjan edullisia Gdanskissa – muista vain tullisäännökset alkoholin ja tupakan tuonnin suhteen!

Ostoksia voi tehdä ympäri kaupungin. Gdanskissa on muutamia hyviä ostoskeskuksia, joiden liikevalikoima on todella monipuolinen. Varsinkin vanhankaupungin pikkuputiikit taas ovat ehdottomia aarreaittoja.

Artikkeli jatkuu alla
EbookersEbookers
Artikkeli jatkuu...

Ruokaile edullisesti ja laadukkaasti

Gdanskin hintataso mahdollistaa maukkaat ruokakokemukset. Puolan ruokakulttuuri on varsin kiehtova makujensa suhteen ja kaupungista löytyy runsaasti myös kansainvälisiä makuja. Ravintolahinnat ovat monesti jopa puolet Suomen hinnoista. Laadukas Gdanskin ravintola voi tarjota sinulle alkupalan ja pääruuan viineineen alle 20 eurolla!

Jos menojalkaa vipattaa, on Gdanskissa runsaasti hyviä baareja ja klubeja. Alkoholijuomat ovat Suomen hintoihin verrattuna todella edullisia. Oluttuoppi voi maksaa vain pari euroa, drinkkien hintojen pysytellessä hieman alle 10 eurossa.

Tekemistä ja nähtävää kaikille

Gdanskin myyntivaltteja ovat lisäksi kiehtovat nähtävyydet ja mahdollisuudet monipuoliseen tekemiseen. Museoita on runsaasti, joista moniin on vain nimellinen pääsymaksu. Lisäksi voit löytää itsesi:

  • Pyhän Marian kirkon tornista katsomassa maisemia
  • Kannustamassa paikallista jalkapalloseuraa upealla stadionilla
  • Ihastelemassa kaloja Gdynian akvaariomaailmassa

Gdanskin hintataso nähtävyyksien ja tekemisien suhteen on hyvin samankaltainen kuin ostosten ja ruokailun osalta – hinnat ovat edullisia! Nähtävyyksissä kiertelyyn ei todellakaan tarvitse varata muutamaa euroa enempää rahaa.

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Gdanskin hintataso julkisissa ja takseissa

Paikasta toiseen on helppo matkata julkisilla, eikä kävelykään tarkoita hurjia matkoja, sillä Gdansk on kivan kompakti kaupunki. Julkisten käyttö maksaa vain noin euron, joten bussin kyytiin voi hypätä huoletta. Julkisilla on myös melko helppo saapua lentokentältä keskustaan. Toki voit tehdä siirtymän myös taksin kyydissä. Taksi on edullinen vaihtoehto, matkan maksaessa reilut 20 euroa. Varmista aina, että kyseessä on rekisteröity taksifirma, jotta vältyt yllätyksiltä.

Gdanskin hintataso liikkumisen suhteen on siis edullinen ja julkisilla liikkuminen on helppoa. Gdanskista kannattaa ehdottomasti vierailla esimerkiksi Sopotissa ja Gdyniassa.

Lähde siis Gdanskin kauniisiin maisemiin!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti