MatkapojatMatkapojat

Esittelyssä suurimmat ja vilkkaimmat Lontoon lentokentät

Matkalaisia voi mietityttää montako lentokenttää Lontoossa on matkoja varatessa. Kenttiä nimittäin riittää, joten Lontoon lentokentät on hyvä erottaa toisistaan, jottet päädy väärälle kentälle.

Lontoon matkaa varatessa voi silmiin siis osua useampi lentokenttävaihtoehto. Lontoon kaltaisessa suurkaupungissa lentokenttiä on monia, vaikka kaikki kentät eivät oikeasti löydykään kaupungin rajojen sisäpuolelta. Hyvien kulkuyhteyksien ansiosta hieman kauemmatkin kentät tuntuvat kuitenkin kaupungin lentokentiltä. Mitä kaikkea Lontoon lentokentät sitten tarjoavat palveluidensa puolesta?

Kuinka monta lentokenttää Lontoossa on?

Lontoossa on virallisesti viisi isoa ja kansainvälistä lentokenttää, jotkat ovat:

  • London Heathrow
  • London City Airport
  • London Stansted
  • London Gatwick
  • London Luton

Näistä vilkkaimmat ja suurimmat kentät ovat: London Heathrow, London Stansted ja London Gatwick.

Lontoon Heathrow lentokenttä

London Heathrow

Heathrow´n lentokenttä on Lontoon suurin ja kuuluisin kenttä. Yleensä kun puhutaan Lontoon lentokentästä, puhutaan juuri tästä kentästä. Tälle suurelle kentälle lentävät kaikki maailman isoimmat lentoyhtiöt, ja se on esimerkiksi jatkolentojen kannalta todella kätevä kenttä. Kauppoja, ravintoloita ja kahviloita riittää.

Heathrow´n lentokentän kotisivut: https://www.heathrow.com/

ApolloApollo

Lontoon Stansted lentokenttä

London Stansted

Britannian vilkkaimpien lentokenttien joukkoon kuuluva Stanstedin kenttä sijaitsee noin 60 kilometrin päässä Lontoon keskustasta. Tämä on suosittu halpalentoyhtiöiden kenttä ja sieltä lennetään runsaasti juuri Euroopan sisäisiä lentoja. Pienemmällä kentällä on kuitenkin hyvin palveluita ja liikkeitä moneen makuun.

Stanstedin lentokentokentän kotisivut: https://www.stanstedairport.com/


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Lontoo Gatwick lentokenttä

London Gatwick

Britannian toiseksi vilkkaimmaksi kentäksi on muodostunut Gatwick. 45 kilometrin päässä keskustasta sijaitseva kenttä on pieni, mutta tehokas. Tämä on toinen Lontoon lentokenttä, jonne on Suomesta suoria lentoja Heathrow´n lisäksi näin vuonna 2020. Kentältä löytyy runsaasti palveluja ja se on monen matkailijan suosiossa toimivuutensa ansiosta.

Gatwickin lentokentän kotisivut: https://www.gatwickairport.com/

Apollo – Lontoo

Löydä parhaat lomatarjoukset Lontooseen!

Etsi lomatarjouksia

Muut lentokentät Lontoossa

Ne muut Lontoon lentokentät ovat sitten hieman pienempiä. Esimerkiksi London City Airport on aivan Lontoon keskustassa, mutta kenttää saa käyttää vain muutamat lentoyhtiöt. Kentälle tehdään lähinnä business-lentoja.

Lutonin lentokenttä on puolestaan noin 56 kilometrin päässä keskustasta, sen ollessa halpalentoyhtiöiden suosiossa. Pienellä kentällä on kuitenkin todella monipuoliset palvelut ja kauppoja sekä ravintoloita on riittävästi.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Lontoon lentokentät tarjoavat loistavat kulkuyhteydet

Lontoon lähellä olevat lentokentät eivät tee matkustamisesta vaikeaa, sillä kaikkiin lentokenttiin on todella hyvät ja monipuoliset kulkuyhteydet. Jokaiselle Lontoon lentokentälle pääsee junalla, usein sekä hieman hitaammalla paikallisjunalla, että express-tyylisellä vuorolla suoraan Lontoon keskustaan.

Junat lähtevät:

  • Heathrow´n kentälle Paddingtonista, matkan kestäessä reilut 15 minuuttia kohdeterminaalista riippuen.
  • Stanstediin Liverpool Streetin asemalta, matkan ollessa 45 minuutinmittainen.
  • Gatwickiin Victorian asemalta, matkan kestäessä 30 minuuttia.

Lisäksi Heathrow´lle voi matkata metrolla, Piccadilly linjan kulkiessa suoraan lentokentälle. Lisäksi kaikki Lontoon lentokentät tarjoavat kattavat ja edulliset bussiyhteydet. Taksinkin voi lentokentältä ottaa, mutta taksilla matkustaminen ei ole aivan halpaa lystiä Lontoossa. Etukäteen varattuna taksin hinnoissa voi toki säästää.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Lontoon kentät ovat portti maailmalle

Lontoon lentokentät ovat loistava portti maailmalle. Niiltä voi löytyä hurjasti halpoja lentoja Euroopan ja kaukomaiden lomakohteisiin. Lennot kauas, vaikkapa Australiaan, onnistuvat myös hyvin Lontoon kentiltä. Kenttien toimivuus ja palvelut tekevä niistä ehdottoman hyvän valinnan, jos joudut miettimään jatkoyhteyksiä seuraavaa lomaasi varatessa.

Jos taas olet matkaamassa Lontooseen lomailemaan, voit huoletta suunnata mille tahansa kentälle. Kaikilta kentiltä pääsee nopeasti, helposti ja edullisesti aivan Lontoon keskustaan, joten lomasi voi alkaa huolettomasti jo heti kentältä!

Voit löytää runsaasti lisätietoja Lontoon lentokentistä netistä, sillä kaikilla on hyvät ja kattavat kotisivut.

Lontoon lentokentät kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti