Mitä tarjoaa Lontoo marraskuussa matkailijalle?

Lontoo on marraskuussa kaupunkilomien parhaimmistoa. Mitä kaikkea sumuisten saarten pääkaupungissa voi siis tehdä ja pitääkö sadetta sietää?

Iso-Britannian pääkaupunki Lontoo viihdyttää matkailijoita monipuolisuudellaan. Hyviin kaupunkikohteisiin voi matkata milloin tahansa ja Lontoon kohdalla tämä lausahdus pitää todellakin paikkansa. Lontoo on marraskuussa nimittäin mainettaan parempi matkakohde. Tässä vinkit mitä suurkaupungilta voi marraskuussa odottaa.

Lontoon sää marraskuussa ei ole pelkkää sadetta

Brittiensaaria pidetään tunnetusti melko sateisena lomakohteena. Mutta Lontoon sää marraskuussa ei ole syy olla matkustamatta tähän ihanaan kohteeseen. Lontoon lämpötila marraskuussa on keskimäärin:

  • +14 asteen tienoilla päivisin
  • Aamu- ja iltalämpötilan ollessa noin +10 astetta
  • Kuun loppua kohti lämpötila voi tippua lähemmäs +5 astetta, varsinkin öisin

Entäpä sitten se sade? Sää Lontoossa marraskuussa on pääsääntöisesti pilvistä, joten aurinkolomalle Lontooseen ei toki kannata lähteä. Pilvisyydestä johtuen sateisia päiviä on keskimäärin noin 17 koko kuun aikana. Lontoon sateista on kuitenkin hyvä muistaa se, että ne ovat usein kuuriluontoisia. Tämän johdosta sadetta voi helposti kadota pitelemään pubiin ja siirtyä seuraavaan kohteeseen sateen loppuessa.

ApolloApollo

Mitä pakata laukkuun?

Jos suuntanasi on Lontoo marraskuussa, kannattaa laukkuun pakata lämpimät vaatteet, sillä kostea ilmasto voi tuntua viileältä jopa sisällä. Ihan toppatakkia ei kuitenkaan tarvita, vaan kevyt syystakki, joka pitää hyvin tuulta ja sadetta, riittää. Kenkienkin olisi hyvä olla sateenpitävät, jottei ne kastu kävellessä! Sateenvarjoa ei kannata turhaan ahtaa mukaan – niitä löytyy edullisesti joka kulmauksen pikkuliikkeestä jos tarvetta tulee!

Lontoo on marraskuussa täynnä kivoja tapahtumia

Lontoon sää marraskuussa ei siis lupaa lämpölomaa, mutta kaupungissa riittää rutkasti nähtävää ja tekemistä, joten huonompikaan sää ei pilaa lomaa. Kaikki Lontoon tunnetuimmat nähtävyydet voi kokea läpi vuoden, mutta marraskuussa kaupungissa tapahtuu lisäksi muutakin kivaa.

Lontoon taivas täyttyy aina marraskuun 5. päivän tienoilla ilotulituksista, sillä kaupungissa juhlitaan silloin Guy Fawkesin yötä tai toiselta nimeltään Bonfire Night nimistä juhlaa. Tämän johdosta monissa paikoissa järjestetään erityisiä ilotulitustapahtumia ja torijuhlia, joten se on hauskaa aikaa vierailla Lontoossa.

Lontoo alkaa marraskuussa lisäksi täyttyä joulunodotuksesta. Esimerkiksi Oxford ja Regent Streetin kuuluisat jouluvalot sytytetään päälle yleensä juuri marraskuun alussa. Erilaiset joulumarkkinat ja tapahtumat alkavat myös kuun alussa, joten joulunystävät voivat suunnata kaupunkiin jo marraskuussa. Esimerkiksi Hyde Parkin joulumaailma ja Luonnontieteellisen museon ulkoilmaluistinrata ovat ihania tapahtumia, jotka järjestetään vuosittain.

Katso myös mitä kaikkea Lontoo tarjoaa sinulle joulukuussa.

Apollo – Lontoo

Löydä parhaat lomatarjoukset Lontooseen!

Etsi lomatarjouksia

Suuret maailmantähdet suuntaavat myös aina Lontooseen kiertueillaan, joten musiikin ystävien kannattaa tarkistaa marraskuun konsertit. O2- ja Wembley –areenat tarjoavat huikeat puitteet konsertteihin.

Urheilun ystävät taas voivat nauttia niin jalkapalloa kuin tennistäkin Lontoossa marraskuussa. Lontoossa on monta valioliigajoukkuetta, jonka kotipeli voi sattua juuri lomasi ajankohtaan. Miesten tennisvuoden päättävää ATP-turnausta taas pelataan yleensä aina marraskuun puolivälissä Lontoon O2-areenalla.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Lämmittele Lontoon museoissa, kaupoissa ja pubeissa

Jos erityistapahtumat eivät kiehdo, ovat Lontoon museot, kaupat ja pubit taatusti mukavaa ajanvietettä. Lontoo tarjoaa marraskuussa hyvät mahdollisuudet vaikkapa joululahjojen ostoon – vieraile ainakin Stratfordin Westfield –ostoskeskuksessa, joka on täynnä ihania liikkeitä sekä ravintoloita.

Lontoossa ei voi myöskään unohtaa ihania museoita, joihin on yleensä vapaapääsy! Suosituimpia museoita ovat:

  • British Museum
  • Museum of London
  • Luonnontieteellinen museo
  • Lontoon tiedemuseo
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Toki Lontoossa voi ilmoja paeta pubiinkin! Perinteiset pubit ovat romanttinen paikka istahtaa hetkeksi ja katsella sateen ropinaa. Useampi pubi tarjoaa lisäksi todella maukasta ruokaa, josta voitte nauttia tuopin kera.

Lontoo on marraskuussa siis kaupunkilomien parhaimmistoa. Lähde sinäkin rakastumaan kaupungin kirpeään marraskuuhun!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti