MatkapojatMatkapojat

Lontoon hintataso 2020 – Millaisen matkabudjetin tarvitsen?

Lontoon hintataso vaatii matkailijaa pysymään tarkkana. Tässä hieman tietoa siitä, mitä kaupungin matkabudjetilta kannattaa oikein odottaa.

Lontoo on niitä maailman vilkkaimpia suurkaupunkeja, jossa tulee vierailla vähintään kerran elämässä. Kaupungissa riittää nähtävää ja koettavaa niin lapsiperheille kuin kavereiden kanssa matkaavillekin. Mutta millainen on Lontoon hintataso? Vaatiiko Lontoon loma loputtoman matkabudjetin?

Lontoon hintataso 2020
Asia Hinta
Hostelli 30€
Hotelli – 3 tähteä 100€
Hotelli – 4 tähteä 130€
Hotelli – 5 tähteä 220€
Ateria – edullinen ravintola 17€
Ateria – McDonald’s 7€
Olut – ravintolassa 5-6€
Coca-Cola – ravintolassa 1,5-2€
Cappuccino 3€
Vesipullo 1,5L – kaupassa 1€
Taksi – aloitus 5,5€
Taksi – per km 3,5€
Bussilippu – per suunta 2,8€
Bensa – per litra 1,4€

Kattava lista Lontoon hintatasosta: https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/London?displayCurrency=EUR

Apollo – Lontoo

Löydä parhaat lomatarjoukset Lontooseen!

Etsi lomatarjouksia

Runsaasti ilmaista nähtävää

Lontoon nähtävyyksien hinnat eivät aina päätä huimaa, vaikka kyseessä onkin suosittu suurkaupunki. Tämä johtuu siitä, että lukuisat Lontoon museot ja galleriat ovat aivan ilmaisia! Ilmaisista museoista kannattaa vierailua harkita ainakin näihin kohteisiin:

  • British Museum
  • Museum of London
  • Victoria & Albert Museum
  • Science Museum
  • Tate Modern

Ilmaisista vaihtoehdoista huolimatta joihinkin suosittuihin nähtävyyksiin tulee ostaa liput. Niiden hinnat ovat yleensä 20-30 puntaa, eli noin 22-35 euron luokkaa. Nähtävyyksien liput kannattaa ehdottomasti ostaa etukäteen netistä, esimerkiksi GetYourGuidesta, jotta säästät rahaa!

Jos suuntaat Lontooseen ostoksille, on Lontoon hintataso melko monipuolinen tarjonnaltaan. Esimerkiksi edullisten vaatteitten ystävät suuntaavat vaateketju Primarkiin, kun taas kalliimpaa muotia löytyy vaikkapa Selfridges –ostoskeskuksesta. Kuuluisimmat ostoskadut Oxford Street ja Regents Street ovat kalliimpia paikkoja kuin vaikkapa monet Lontoon suositut torikadut kuten Brick Lane ja Alfie´s Antique Market. Lontoon hintataso mahdollistaa siis monipuoliset ostokset myös edullisesti.

ApolloApollo

Makuelämyksiä monessa hintaluokassa

Lontoon hintataso tarjoaa makuelämyksiäkin ihan jokaiselle kukkarolle. Kaupungissa on nimittäin helppo syödä todella edullisesti, mutta jos haluaa syödä huippuluokan ravintoloissa, niin lasku voi olla aikamoinen.

Ruoan hinta Lontoossa onkin matkailijalle varsin edullinen, jos on valmis vertailemaan hintoja ja matkaamaan hieman ydinkeskustan ulkopuolelle. Esimerkiksi Itä-Lontoossa on runsaasti hyviä intialaisia ravintoloita, joiden hinnat eivät päätä huimaa.

Yleisesti ottaen kaikki päivän ruokailut voi onnistua noin 20-40 punnalla (22-45 eurolla) henkilöä kohden. Jos kunnon ravintolat kutsuvat puoleensa, voi ruokalasku toki kohota kaksinkertaiseksi.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Lontoon hintataso julkisen liikenteen osalta

Hintataso Lontoossa on ehkä korkeimmillaan juuri liikkumisen osalta. Taksi ei ole se suositeltavin vaihtoehto matkustamiseen, sillä ikoniset taksit ovat melko kalliita.

Esimerkiksi lentokentältä kannattaa ottaa Express juna, jonka hinnat ovat seuraavanlaiset:

  • Heathrow Express noin 27 euroa
  • Gatwick Express noin 23 euroa
  • Stansted Express noin 33 euroa

Kannattaa huomioida, että etukäteen ostetut junaliput ovat yleensä halvemmat. Lisäksi on hyvä hankkia menopaluu samalla kertaa.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Julkiset ovat huomattavasti edullisempi ja monesti se kätevämpi valinta taas itse kaupungissa. Kannattaa ehdottomasti harkita useamman päivän matkakorttia, joka on vuorokaudelta noin 14 euroa, seitsemän päivän lipun maksaessa noin 40 euroa. Matkakortit sisältävät niin metro- kuin bussikyyditkin.

Jos haluat, niin voit ostaa London Pass –lipun, jonka avulla voit matkata niin julkisilla kuin vierailla nähtävyyksissäkin. Metrojen hinnat ja pääsymaksut on sisällytetty näihin lippuihin. Kolmen päivän passi on aikuiselta maksaa noin 165 euroa.

Jos haluat säästää todenteolla niin matkaa vain busseilla. Bussin kertalippu on 1,50 puntaa (hieman alle 2 euroa). Liikuitpa millä julkisella tahansa, kannattaa harkita Oyster-card matkakortin hankintaa. Sille voit ladata matkustusrahaa ja matkata liikenteessä helposti.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Lontoon matkat löytyvät edullisesti hintoja vertailemalla

Lontoon hintataso on siis yleisesti ottaen Suomen hintatasoa kalliimpi, mutta kaupungissa on toisaalta runsaasti mahdollisuuksia säästöjenkin tekoon. Esimerkiksi majoittuminen hieman keskustan ulkopuolelle voi säästää sievoisen summan rahaa.

Ylipäätänsä Lontoon matkat löytyy todella edullisesti, jos vertailet hintoja, etsit äkkilähtöjä ja joustat matkapäivien suhteen. Suosituimpien matkustusajankohtien ulkopuolella Lontooseen voi esimerkiksi lentää peräti 40 eurolla!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti