MatkapojatMatkapojat

Lontoon maailmanpyörä avaa huikeat näkymät kattojen ylle

Yksi maailman suurimmista maailmanpyöristä sijaitsee Lontoossa. Lontoon maailmanpyörä takaa huikeat näköalat ja jopa pientä luksusta sitä halajaville!

Lontoo on suurkaupunki, jonne kannattaa suunnata kaupunkiloman viettoon. Kaupunki on täynnä mielenkiintoisia nähtävyyksiä, joista Lontoon maailmanpyörä on yksi kivoimmista tuttavuuksista. Tässä tietoja maailmanpyörästä sekä vinkit lippujen ostoon.

Mikä on London Eye?

Lontoon maailmanpyörä on oikealta nimeltään London Eye, joka tarkoittaa suomeksi Lontoon silmää. Maailmanpyörällä on aina olemassa jokin yhteistyökumppani, joka on vuosien saatossa vaihtunut. Tällä hetkellä sponsorina toimii virvokejuomajätti Coca-Cola, jonka johdosta pyörän aivan virallinen nimi on Coca-Cola London Eye.

Lontoon maailmanpyörä kuuluu maailman suurimpien maailmanpyörien joukkoon. London Eye maailmanpyörän korkeus on 135 metriä, joten maisemat huipulta ovat huikeat. Maailmanpyörän halkaisijakin on peräti 120 metriä.

Maailmanpyörä otettiin käyttöön vuonna 2000, jolloin se piti vielä sitä suurimman maailmanpyörän titteliä. Sittemmin ohi ovat menneet:

 • 167,6 metrinen High Roller Las Vegasissa
 • 165 metrinen Singapore Flyer
 • 160 metrinen Star of Nanchang Kiinassa

Lontoossa nähtävyyksiä pääsee nauttimaan maailmanpyörää korkeammalta vain vuonna 2013 avatussa The Shardissa.

Pyörään kuuluu 32 matkustajakapselia, joista avautuvat näkymät ympäri kaupungin. Maailmanpyörän pyörähdyksen kesto on noin 30 minuuttia, mikä on sopiva aika ihastella alla avautuvaa miljoonakaupunkia. Suosittuun maailmanpyörään joutuu kuitenkin hieman jonottamaan, joten siihen kannattaa varata aina hieman aikaa. Jonot voi ohittaa Fast Track –lipuilla, joista lisää myöhemmin.

ApolloApollo

Missä Lontoon maailmanpyörä sijaitsee?

London Eye sijaitsee aivan Lontoon poliittisen vallan ytimessä Lontoon parlamenttitalon lähellä. Thames joen varrella oleva pyörä on lisäksi lähellä näitä suosittuja nähtävyyksiä:

 • Big Ben –kellotorni
 • Trafalgar Square –aukio
 • London Aquarium –akvaario
 • The London Dungeon, eli Lontoon karmeasta historiasta kertova näyttelykeskus

Lontoon maailmanpyörän lähin metroasema on Waterloo. Jos sää on hyvä, voit kävellä kohti maailmanpyörää myös Embankmentin, Westminsterin ja Charing Crossin asemilta.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Lontoon maailmanpyörä London Eye kartalla

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Hintatiedot

Lontoon maailmanpyörään on saatavilla runsaasti eri hintaisia lippuja. Alla lipputiedot sekä hinnat:

 • Paikanpäältä ostettu aikuistenlippu maksaa 28 puntaa, eli hieman yli 31 euroa.
 • Aikuisten peruslippu etukäteen ostettuna maksaa 25,20 puntaa, eli noin 28 euroa.
 • Fast Track –lippu jonojen ohi etukäteen ostettuna maksaa aikuiselta 34,20 puntaa, eli noin 38 euroa.
 • Muulloin Fast Track on hinnaltaan 38 puntaa, mikä on hieman alle 43 euroa.

Lastenliput ovat yleensä noin 5 puntaa, eli hieman alle 6 euroa, halvempia. Alle 4-vuotiaat lapset pääsevät kyytiin ilmaiseksi.

Jos haluat kokemukseesi jotakin hieman erityistä, voit ostaa samppanjaliput. Ne ovat etukäteen tilattuna 37,80 puntaa (noin 42 euroa) ja lipulla pääsee jonojen ohi sekä nauttimaan lasin samppanjaa kyydin aikana.

Kuten yltä varmasti huomasit, ovat etukäteen ostetut liput aina paikanpäältä ostettuja halvempia. Liput voi hankkia vaikkapa GetYourGuide –sivustolta ja ne on hyvä ostaa etukäteen – tämä varmistaa myös hieman nopeamman kyytiin pääsyn, vaikka et hankkisikaan juuri Fast Track –lippua, sillä sinun ei tarvitse jonottaa lippujen ostoon.

GetYourGuidesta löytyy runsaasti yhdistelmälippuja. Niiden avulla voit saada samalla hintaa pääsylipun niin London Eyehin kuin vaikkapa lähistöllä olevaan London Dungeoniin. Mikäli molemmat nähtävyydet kiehtovat, kannattaa tällaisen yhdistelmälipun hankinta!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Aukioloajat

Lontoon maailmanpyörä on auki lähes koko vuoden, mutta aukioloajat vaihtelevat hieman eri kuukausina. Yleensä maailmanpyörä aukeaa aamukymmeneltä ja sulkeutuu klo 18 – 20.30 välillä. Aukioloajat kannattaa aina varmistaa etukäteen.

On hyvä tietää lisäksi säiden vaikutus maailmanpyörän toimintaan. Kovan tuulen sattuessa Lontoon maailmanpyörä joutuu nimittäin sulkemaan ovensa. Onneksi lähistöllä on aina runsaasti muutakin tekemistä, joten nähtävää riittää kaikesta huolimatta!

Apollo – Lontoo

Löydä parhaat lomatarjoukset Lontooseen!

Etsi lomatarjouksia

Kotisivut: https://www.londoneye.com/

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Kuinka korkea London Eye on?” answer-0=”Lontoon maailmanpyörä on 135 metriä korkea.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”Milloin Lontoon maailmanpyörä valmistui?” answer-1=”Lontoon maailmanpyörä otettiin käyttöön 2000, jolloin se oli vielä maailman suurin maailmanpyörä.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”Paljonko liput maksaa?” answer-2=”Lippuja on saatavilla 28-43€ riippuen lipputyypistä. Etukäteen ostettuna lippu on hieman halvempi. Sinun on myös mahdollista ostaa kalliimpi Fast Track, jolla pääset jonojen ohi.” image-2=”” headline-3=”h2″ question-3=”Milloin London Eye on auki?” answer-3=”London Eye avataan yleensä aamulla klo. 10 ja suljetaan 18 – 20.30. Aukioloajat kannattaa kuitenkin aina varmistaa etukäteen.” image-3=”” headline-4=”h2″ question-4=”Missä Lontoon maailmanpyörä sijaitsee?” answer-4=”Lontoon maailmanpyörä sijaitsee aivan parlamenttitalon lähellä Thames joen varrella osoitteessa: Lambeth, London SE1 7PB, Iso-Britannia ” image-4=”” count=”5″ html=”false” css_

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti