MatkapojatMatkapojat

Sky Garden Lontoo – puutarhan lumoa kattojen yllä

Sky Garden Lontoo on yksi kaupungin parhaita näköalanähtävyyksiä. Puutarhatunnelmaa ja kaupunginvaloja pääsee vielä nauttimaan aivan ilmaiseksi.

Lontoo on yksi suosituimpia kaupunkilomakohteita, jossa riittää runsaasti nähtävyyksiä. Laajalle levittäytynyttä kaupunkia kannattaa käydä ihastelemassa hieman korkeammaltakin ja Sky Garden Lontoo tarjoaa siihen loistavat mahdollisuudet. Kuinka siis saada tästä kattojen yllä olevasta puutarhasta kaikki irti?

Mikä ihmeen Sky Garden?

Sky Garden on Lontoon kaupungin tunnetuimpia näköalapaikkoja. Puutarha sijaitsee 20 Fenchurch Streetin pilvenpiirtäjässä City of Londonin kaupunginosassa. Rakennus valmistui vuonna 2014, mutta kolmen kerroksen kokoinen Sky Garden avattiin vuotta myöhemmin. Kokonaisuudessaan pilvenpiirtäjässä on 38 kerrosta ja sen korkeus on 160 metriä. Rakennus on Rafael Viñolyn käsialaa.

Sky Garden Lontoo on ilmainen nähtävyys

Sky Gardenin suosion taustalla on sen edullisuus. Vierailu puutarhassa ei nimittäin maksa mitään! Puutarha on siis Lontoon edullisimpia keinoja nauttia kaupungin maisemista, sillä esimerkiksi London Eyehin ja the Shardiin on pääsymaksut.

Sky Garden Lontooseen ei kuitenkaan kannata ihan vain kävellä ja odottaa sisäänpääsyä. Kerralla alueelle lasketaan vain aina tietty määrä kävijöitä ja siksi nähtävyyteen tuleekin varata ilmaislippu mielellään muutama viikko ennen kuin haluat siellä vierailla. Ilmaiseksi näköaloista voi nauttia aina 1,5 tuntia. Liput on helppo varata netistä Sky Gardenin kotisivuilta.

Aukioloajat ja ilmainen sisäänpääsy:

 • Maanantaista perjantaihin klo 10-18
 • Viikonloppuisin ja Bank Holiday –pyhinä klo 11-21

Jonottaakin on toki mahdollista, jos liput on hankkimatta, mutta sisäänpääsy ei ole taattua. Joskus lippuja vapautuu, mutta kaikista varmin keino nauttia yläilmoista on varata lippu etukäteen.

Sky Garden on Lontoossa kiva nähtävyys myös lapsiperheille ja nuorille. Alle 16-vuotiaiden lasten tulee kuitenkin aina liikkua yli 18-vuotiaan aikuisen seurassa, ja yhtä aikuista kohden saa olla kolme lasta.

ApolloApollo

Apollo – Lontoo

Löydä parhaat lomatarjoukset Lontooseen!

Etsi lomatarjouksia

Sky Gardenin ravintola

Kokeile Sky Gardenin ravintoloita

Sky Garden Lontoossa toimii lisäksi laadukkaita ruoka- ja juomapaikkoja. Ylimmän kerroksen yhteydessä toimii Fenchurch ravintola, jossa on mahdollista nauttia laadukasta ruokaa niin lounasaikaan että illallisellakin.

Hieman alempana rakennuksessa toimii lisäksi Darwin Brasserie, joka on toinen hyvä vaihtoehto, jos haluat nauttia laadukasta ruokaa huikeissa maisemissa. Darwin tarjoaa niin aamupalaa, lounasta että illallista sekä viikonloppuisin brunssin. Molempiin ravintoloihin kannattaa ehdottomasti tehdä ennakkovaraus netissä.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Jos taas haluat nauttia vain drinkin tai kupin kahvia, on City Garden Bar auki koko päivän. Myös Sky Pod Bar aivan näköalatasanteella on loistava valinta drinkkien nauttimiseen. Molempiin on mahdollista päästä ilman suurempia ennakkovarauksia.

Huomioi, että baarit ja ravintolat ovat avoinna eri tavoin kuin ilmainen puutarha-alue. Aukioloajat näille alueille ovat:

 • Maanantaista torstaihin klo 7.-24.00
 • Perjantaisin klo 7.-01.00
 • Lauantaisin klo 8.-01.00
 • Sunnuntaisin klo 8.-24.00

Voit siis nauttia Lontoon maisemista ilta-aikaan Sky Gardenissa nauttimalla ravintolan tai baarin palveluista.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Muista nämä vinkit

Sky Garden Lontoo on ehdottomasti kokemisenarvoinen nähtävyys ja maisemat tästä pienestä puutarhasta ovat todella huikeat. Jotta vierailusi olisi onnistunut kannattaa mielessä pitää nämä vinkit:

 • Puutarhan näköalatasanne voidaan joutua sulkemaan, jos sääolot ovat liian huonot.
 • Ylhäällä tuulee myös jonkin verran, joten varaa villatakki mukaasi.
 • Drinkin nauttiminen baarissa kannattaa, sillä näet samat maisemat ja pääset tutustumaan puutarhaan, mutta ilman aikataulua ja illan hämärässä.
 • Sisälle joudutaan kulkemaan turvatarkastuksen kautta, joten jätä turhat laukut hotelliin.
 • Omien eväiden ja juomien mukaan ottaminen ei ole sallittua, paitsi vauvanruokien ja –juomien osalta.
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Jos siis haluat nauttia suurkaupungin valoista ja maisemista hieman eri tavoin, käy katsastamassa ihana Sky Garden Lontoossa!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti