Harrods, Lontoo – Euroopan suurin ja ylellisin tavaratalo

Harrods Lontoossa on yksi maailman tunnetuimpia tavarataloja. Vaikka ylellinen tavaratalo ei ehkä sovellu kaikkien matkalaisten kukkarolle, kannattaa sitä käydä ihastelemassa tarkemmin Lontoon lomalla.

Kuuluisia tavarataloa mietittäessä tupsahtaa Harrods Lontoossa monelle mieleen ensimmäisenä. Ylellinen tavaratalo on yksi Euroopan suurimpia sen tarjotessa nähtävää silloinkin kun matkalaukkuun ei tartu mikään hintavista tuotteista. Tavaratalo tarjoaa nimittäin kiehtovia yksityiskohtia sekä mielenkiintoisia esineitä ja erityisesti Harrodsin jouluosasto on melkoinen elämys.

Harrods tavaratalo

Harrodsin tavaratalon historia

Harrods logoHarrodsin tavaratalon historia ulottuu aina 1800-luvulle, jolloin kauppias Charles Henry Harrod aloitti liiketoimintansa Lontoossa. Suosioon noussut kauppa vaihtoi sijaintiaan muutamaan otteeseen ja onpa sen omistuskin siirtynyt yhtiöltä toiselle. Nykyään kauppakeskus on osa Qatar Holdings sijoitusyhtiötä.

Historiasta löytyy runsaasti mielenkiintoisia yksityiskohtia. Tiesitkö esimerkiksi, että Harrodsin ainoa ulkomaalainen liike (suljettu) avasi ovensa Argentiinassa vuonna 1914? Tavaratalon nimistä löytyy myös ennätyksiä, sillä kauppaan ilmestyivät muun muassa Englannin ensimmäiset ”liikkuvat portaat” eli rullaportaat vuonna 1898.

Apollo – Lontoo

Löydä parhaat lomatarjoukset Lontooseen!

Etsi lomatarjouksia

Harrods, Lontoo – avoinna läpi vuoden

Harrods sijaitsee Bromton Roadilla Knightsbridgen kaupunginosassa. Kauppakeskuksen lähistöltä löytyy runsaasti muitakin luksusliikkeitä, eikä siitä ole pitkä matka Hyde Parkiin tai Buckinghamin palatsiin. Harrodsin sijainti on lisäksi kivenheiton päässä Suomen suurlähetystöstä.

Tavaratalon aukioloajat ovat varsin kattavat ja ostoksille pääsee läpi vuoden.

Harrods on avoinna:

  • Maanantaista lauantaihin klo 10.-21.00
  • Sunnuntaisin klo 11.30-18.00, jolloin liikkeissä ei voi tehdä kuitenkaan ostoksia ennen kuin klo 12.00 alkaen

Pyhien aukioloajat kannattaa aina tarkistaa tavaratalon kotisivuilta. Lisäksi erityisosastot voivat olla auki hieman eri tavoin, joten niidenkin aukiolot kannattaa varmistaa kotisivuilta.

Kotisivut: https://www.harrods.com/en-gb

Mitä kaikkea Harrodsilta löytää?

Tavaratalossa riittää liikkeitä, sillä erilaisia osastoja ja liikkeitä on yli 300 kappaletta ja Harrods Lontoossa onkin Euroopan suurimpia tavarataloja. Liikkeet ovat pääasiallisesti ylellisiä merkkiliikkeitä, joissa ostokset voivat maksaa tuhansia.

Ostoksia voi tehdä aina kauneustuotteista huonekaluihin. Muodin osalta löydät vaatteita muun muassa sellaisilta suunnittelijoilta kuin Burberry ja Tom Ford. Kosmetiikkaosastolta löytyvät niin Guccin kuin Creedinkin tuotteet. Ihan pienellä budjetilla ostoksille ei kannata lähteä, sillä esimerkiksi koriste-esineitä myydään jopa kymmenien tuhansien eurojen hintalapulla varustettuna.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Jos matkabudjetti ei kuitenkaan veny ihan hurjiin sfääreihin löytyy Harrodsin Lontoon liikkeestä pientä kivaa tuliaista. Lahjatavaraliike sekä varsinkin Harrodsin ruokaosasto tavaratalon kellarikerroksessa on todella suosittu – sieltä voikin napata vaikkapa keksejä mukaansa suhteellisen kohtuuhintaisesti. Lisäksi voit nauttia vaikka teetä tavaratalon kivassa kahvilassa, mikäli haluat hieman hemmottelua ja perinteistä englantilaista menoa!

Muista Harrodsin pukukoodi

Ihan missä tahansa tamineissa Lontoon Harrodsiin ei muuten pääse ostoksille. Pukukoodi on ollut käytössä vuodesta 1989 asti ja omiin vaatteisiin kannattaa hieman kiinnittää huomiota. Missään juhlavaatteissa ei paikalle tarvitse saapua, mutta pukukoodi kieltää muun muassa:

  • Uimavaatteet
  • Pyöräilyhousut ja minishortsit
  • Flip flop-sandaalit
  • Kypärät
Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Onpa koko Shaktar Donetskin jalkapallojoukkuetta estetty pääsemästä ostoksille, koska pelaajat olivat täysissä urheiluverkkareissaan. Urheilutamineiden lisäksi kannattaa suosio peittävämpää asustusta, sillä liian paljastavat vaatteet voivat johtaa ovien sulkeutumiseen edestäsi. Pääsääntöisesti kuitenkin siistit, normaalit vaatteet takaavat pääsyn ihastelemaan Harrodsin ihmeellistä maailmaa.

Viehäty Harrodsin erikoisesta menosta

Vierailu tavaratalossa kannattaa kuitenkin Lontoon lomalla tehdä, sillä kaunis vanha rakennus on itsessään upeaa nähtävää. Lisäksi saatat bongata Lontoon julkkiksia ja voit veikata leikkimielisesti tavaroiden uskomattomia hintalappuja.

Jos olet liikkeellä Lontoossa joulunaikaan, käy ehdottomasti katsomassa niin Harrodsin upea jouluvalaistus, että liikkeen jouluosasto. Se on täynnä joulutunnelmaa ja tavaraa!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Harrods tavaratalo kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti